Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Sarjakolmonen jäi jyrän alle

 
Sarjakolmonen jäi jyrän alle

On ihan kukkupuhetta etteikö turkulainen edustustason jääkiekkojoukkue osaa voittaa. Maanantai- illan televisioidussa Mestis- ottelussa TuTo näytti vastustajalleen niin sanotusti närhen värkit riepotellen Lempäälän Kisaa mennen tullen. Viime aikoina arkaillen ja vaikeroiden pelannut turkulaisjoukkue oli kuin tuhkasta noussut Feeniks- lintu ja lintuparven airuina toimi vanha kettu Markus Laine joka merkkautti illasta tehot 2+3.

Sarjataulukon perusteella varmaankin moni veikkasi LeKiä ottelun voittajaksi, olihan joukkueiden piste- ero ennen illan ottelua 13 pistettä. Vieraat siirtyivätkin jo seitsemännen peliminuutin kohdalla 0-1 johtoon ja moni katsomossa olleista alkoi jo pelätä pahinta. Illan staraksi ajan mittaan noussut Markus Laine toi kuitenkin kotijoukkueen tasoihin. Toisen erän alku oli turkulaisilta sellaista kaoottista seilaamista mihin oltiin viime aikoina totuttu. Lempääläläisten siirryttyä toisen erän neljännellä minuutilla 1-2 johtoon tuntui että kotijoukkueen pakka sekosi täysin. LeKin Lassi Mattilan istuessa jäähyllä tuntui että vierasjoukkue vie ja isännät vikisevät. Lisämurheita turkulaisten iltaan toi Aki Keinäsen  jäähy. TuTon kannalta elettiin käänteentekeviä hetkiä. Oma peli ei kulkenut ja oma mies jäähyllä. Ajassa 28.13 kuitenkin kaikki muuttui. TuTo- veskarin Kim Törnströmin torjunnasta kimmonnut kiekko päätyi ikitaistelija Arttu Niskakankaan lapaan ja helpon nousun jäljiltä kiekko viuhui ohi LeKin Rauman Lukosta lainalla olleen maalivahti Patrik Heikkilän. TuTo oli tehnyt mahdottomasta mahdollisen.

TuTon tasoittavan maalin jälkeen kentällä oli oikeastaan vain yksi joukkue. Kotijoukkue teki lähes mitä tahtoi ja viimeistään siinä vaiheessa kun kentälle pääsi TuTon nelosketjun laiturit Janne Jokila ja Tommi ”Boris” Hannus  alkoi tapahtua. Viime peleissä puolilla valoilla surffailleet TuTo- pelurit näyttivät nyt sen mihin he pystyvät. Kun kotijoukkueen etenemistä vielä ryyditti hurjilla minuuteilla(23,32) pelannut Markus Laine, ei LeKillä ollut oikeastaan muuta kuin statistin rooli. Ailahdellen pelannut TuTo- puolustus oli tänään rautaa ja viimeistään maalilla tyynen rauhallisesti torjunut Kim Törnström piti huolen siitä että enempiä maaleja ei turkulaispäätyyn enää tehty.

Ottelun mielenkiintoisin elementti oli ilman muuta se, millä taikajuomalla vielä lauantaina Kouvolassa kontannut TuTo oli päässyt sellaiseen lentoon jota se maanantaina esitti. Keskeinen havainto on ainakin se, että lähes kaikki hyökkäystroikat oli laitettu uuteen uskoon, silmiinpistävämpänä piirteenä se, että Janne Jokila ja Tommi Hannus oli tosiaan laitettu nelosketjuun. Vastaavasti ikiliikkuja Arttu Niskakangas oli nostettu ykköseen. Ketjumuutoksilla lienee ollut oma tehonsa ja kun lisäksi pakistossa Markus Laine ylti nyt sille pelinrakentajatasolle, jota häneltä odotetaan, oli yllätyspotti valmis. Markus Laineen tekemä tuuletus TuTon kolmannen maalin jälkeen oli sitä luokkaa että Alexander Ovetskinkin jää kakkoseksi.

LeKin päävalmentaja Vesa Kokkonen totesi että hänen suojattinsa hävisivät joukkueelle jolla oli huomattavasti enemmän positiivista energiaa. Käännekohtana Kokkonen piti TuTon tekemää alivoimalla tehtyä tasoittavaa maalia. Kun lisäksi Jarno Virkki  loukkasi polvensa ilmeisesti vakavanoloisesti, ei Kokkosella kovin iloisia terveisiä ollut vietävänä Pirkanmaan suuntaan. LeKi oli liikkeellä lisäksi ”lainavahdeilla”. Varsinaisista maalivahdeista Jaakko Simola oli ottelumatkalla pikkuleijonien kanssa ja Mikko Pätsi puolestaan kuumeessa joten veskarin tontille istutettiin Lukosta lainattu Heikkilä. TuTon päävalmentaja Petri Niukkanen  puolestaan kertoi joukkueensa pitäneen sunnuntaina keskenään kriisipalaverin jossa pelaajat olivat purkaneet tuntojaan. Mikäli palaverin anti on ollut syynä suunnanmuutokseen, voidaan palaveria pitää onnistuneena. Niukkanen totesikin että nyt kiekko tosiaan pomppi turkulaisille ja kun lisäksi ”isot pojat” (Hannus, Jokila) ottivat toisen erän puolivälistä lähtien vastuuta, alkoi tapahtua.

Molempien joukkueiden tiukka ottelurupeama jatkuu perjantaina jolloin LeKi saa vieraakseen kauden varsinaisen yllättäjän SaPKon ja TuTo puolestaan reissaa Jyväskylään D Teamin vieraaksi. Pisteitä on taas jaossa.

Mestiksen (Juha Heikkilä) tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Toverit - logo

TuTo - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutOula Palve Turkuun

Oula Palve Turkuun

HPK:n keskushyökkääjä Oula Palve siirtyy Turun Palloseuran riveihin kahden vuoden sopimuksella.

Lue lisää
Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Laitahyökkääjä siirtyy Turun Palloseuran riveihin Mikkelin Jukureista loppukauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

18-vuotias puolustajalupaus Olli Kaskinen saapuu TUTOon lainapestillä Turun Palloseurasta. Hyökkääjä Niklas Lehtimäki puolestaan palaa takaisin TUTOn vahvuuteen.

Lue lisää
Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja on Roope Paltta. 40-vuotias Paltta siirtyy tehtävään TPS Juniorijääkiekko ry:n toiminnanjohtajan paikalta.

Lue lisää
Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Aavinen aloitti tehtävässä keväällä 2014 tilanteessa, jonka näin jälkikäteen voidaan todeta olleen TUTO Hockeyn toiminnan jatkuvuuden suhteen hyvin kriittinen. Tuolloin oltiin tilanteessa, jossa yhtiöllä oli yli puoli miljoonaa euroa velkaa.

Lue lisää
Markus Ruusu TUTOon

Markus Ruusu TUTOon

20-vuotias maalivahti Markus Ruusu siirtyy TUTOon toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella. Ilveksellä on loukkaantumissuman iskiessä mahdollisuus kutsua Ruusu takaisin riveihinsä.

Lue lisää