Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Perinteikäs ÅIFK liittyy mukaan Southwest United -yhteistyöhön

 
Perinteikäs ÅIFK liittyy mukaan Southwest United -yhteistyöhön

Perinteinen turkulainen jalkapalloseura ÅIFK liittyy mukaan TPS:n koordinoimaan lounaissuomalaisten jalkapalloseurojen yhteistyöhankkeeseen, Southwest Unitediin (SWU). Yhteistyötoiminnan keskeisenä tavoitteena on kehittää siinä mukana olevien seurojen nuorisotyötä ja vahvistaa samalla jokaisen seuran toimintaedellytyksiä omalla paikkakunnallaan. Toiminnan päämääränä on myös kehittää seurojen pelaaja-, valmentaja- ja johtajakoulutusta sekä tarjota seurojen lahjakkaille pelaajille parhaat mahdolliset olosuhteet kehittymiselle kohti kansallisia ja kansainvälisiä kenttiä. ÅIFK:n SWU-yhteyshenkilöksi on nimetty seuran KYKY-akatemian rehtori Tero Sintonen.

- Sopimus ei vaikuta ÅIFK:n omaan junioritoimintaan sinänsä lainkaan, vaan seura jatkaa omaa itsenäistä junioritoimintaansa tavoitteenaan olla Turun alueen johtavien juniorijoukkueiden joukossa niin tytöissä kuin pojissa jatkossakin, Fotbollsföreningen ÅIFK:n puheenjohtaja Timo Ketonen kuitenkin muistuttaa.

- SWU-sopimus helpottaa puolestaan ÅIFK:n lahjakkaiden junioreiden nousemista korkeimmalle mahdolliselle kansalliselle tasolle ja kaikilla yhteistyöseuroilla on oma keskinäinen kasvattajasopimus. Tämä yhteistyötoiminta tuo myös enemmän tietoa juniorivalmennukseen laajemman yhteistyön ja yhteisen koulutuksen kautta, Ketonen jatkaa.

Vuonna 1908 perustettu ÅIFK tunnetaan laadukkaasta juniorityöstään ja sillä on edustusjoukkueiden ja seniorijoukkueiden lisäksi poikien ja tyttöjen juniorijoukkueita kuudessa eri ikäluokassa.

ÅIFK:lla on erittäin pitkä ja kunniakas seurahistoria ja sen miesten edustusjoukkue voitti ensimmäisenä Helsingin ulkopuolisena joukkueena Suomen mestaruuden vuonna 1910. ÅIFK uusi mestaruutensa myös vuosina 1920 ja -24. Suomen Cupin mestaruuden ÅIFK voitti vuonna 1965.

SWU-toiminnassa on mukana tällä hetkellä 17 seuraa. Yhteistyöhön ovat sitoutuneet Turun Palloseura (TPS), Kaarinan Pojat (KaaPo), Maskun Palloseura (MaPS), Pargas IF (PIF), Liedon Pallo (LiePa), Piikkiön Palloseura (PiPS), Paimion Haka (PaiHa), FC Ruskon Pallo, Sporting Club Raisio (SCR), Kimito Sportförening (KSF), Mynämäen Pallo (MynPa), Salon Palloilijat (SalPa), FC Halikko, VG-62, AC Sauvo, Raisio-Futis (RaiFu) sekä tuoreimpana tulokkaana siis ÅIFK.

TPS:n tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Friidrottsföreningen ÅIFK rf - logo

ÅIFK - 2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutTomi Ruuhikorpi nimitettiin TPS:n naisten uudeksi

Tomi Ruuhikorpi nimitettiin TPS:n naisten uudeksi

TPS:n naisten edustusjoukkueen uudeksi päävalmentajaksi on nimitetty Tomi Ruuhikorpi.

Lue lisää
Mikko Kuningas ja Niilo Mäenpää siirtyvät FC Interiin

Mikko Kuningas ja Niilo Mäenpää siirtyvät FC Interiin

FC Inter on solminut pelaajasopimukset Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen keskikenttäpelaajien Mikko Kuninkaan ja Niilo Mäenpään kanssa.

Lue lisää
Tero Mäntylä siirtyy Norjasta FC Interiin

Tero Mäntylä siirtyy Norjasta FC Interiin

FC Inter on solminut loppukauden mittaisen pelaajasopimuksen Tero Mäntylän kanssa.

Lue lisää
Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

FC Lahden Santeri Hostikka on valittu Veikkausliigan heinäkuun pelaajaksi. Kuukauden valmentajaksi on valittu FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Lue lisää
Shefki Kuqi ei jatka Interin päävalmentajana

Shefki Kuqi ei jatka Interin päävalmentajana

FC Inter on tänään vapauttanut Shefki Kuqin seuran edustusjoukkueen valmentajan tehtävistä. Valmennusvastuun ottaa aiemmin apuvalmentajana toiminut Fabrizio Piccareta.

Lue lisää
Macoumba Kandji siirtyy FC Interiin

Macoumba Kandji siirtyy FC Interiin

Suomessa HJK:ta kahteen otteeseen edustanut hyökkääjä Macoumba Kandji siirtyy FC Interiin heinäkuun loppuun kestävällä sopimuksella, jossa on seuran optio loppukaudesta.

Lue lisää