Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Syysmyrsky TuTo teki taas tuhojaan

 
Syysmyrsky TuTo teki taas tuhojaan

Alkukauden menestymättömyyden suossa taapertanut TuTo on päässyt sellaiseen vireeseen että oksat pois. Sarjataulukossa selkeästi yläpuolella oleva SaPKo joutui loppujen lopuksi toteamaan turkulaisten vauhdin ja voitonjanon sen verran kovemmaksi että savonlinnalaisten saldo etelän tourneelta jäi kolmeen pisteeseen ja vastaavasti TuTo nousi pois karsintaviivan alta. Illan merkittävintä tahtipuikkoa niin tänään kuin viime maanantainakin heilutti joukkueen ikämaestro Markus Laine, joka nyt alkaa ottaa sitä johtajuutta jota turkulaiset kaipaavat.

Illan Mestis- ottelu ulkoisilta puitteiltaan ei ihan noudattanut totuttua kaavaa, sillä normaalisti kuulutuksista huolehtiva Tom ”Tomppa” Rajalin  hoiti pestiä samaan aikaan Turkuhallissa pelatussa ottelussa TPS-JYP. Tompan puuttuminen ei kuitenkaan Kupittaan fiilistä, pilannut, sillä mitä pidemmälle ottelu eteni ja TuTon tahti tiivistyi, sitä huikeammaksi kohosi myös meteli ja möykkä hallissa. Fiilis oli kuin vanhassa Kupittaan jääladossa aikanaan. Itse ottelu alkoi turkulaisten kannalta kylläkin vanhan kaavan mukaan; ensin Markus Laineen karmea kiekon menetys oman maalin takana ja vieraat siirtyivät 0-1 johtoon. Entinen tutolainen Oskar Essen  puolestaan vei vieraat jo 0-2 johtoon kun ensimmäistä erää oltiin pelattu vasta hieman yli kahdeksan minuuttia. Moni katsomossa ajattelikin, että onko tämä taas menoa.

Toiseen erään luisteli kuitenkin vissisti erilainen TuTo. Perjantaisen D Team pelin ja bussimatkan maitohapot oltiin saatu pois kintuista ja aivoista ja tämän jälkeen turkulaisilla niin sanotusti kulki. Toisen erän alkupuolisko oli jo ankaraa turkulaispainostusta, mutta vielä tässä vaiheessa rouva Fortunakaan ei ollut mukana. Pari kertaa kilisivät yläputket ja Lauri Aaltosen läpiajon SaPKo- veskari Pekka Lahikainen pystyi vielä torjumaan. Ajassa 29.43 Matti-Pekka Pelkosen  siniviivakuti yllätti Lahikaisen ja tilanne oli enää vain yhden maalin eron mittainen. Nelisen minuuttia myöhemmin Kupittaa sitten niin sanotusti repesi. Uransa ensimmäisen Mestis- maalin napauttanut TuTo- pakki Antti Teerimäki toi kotijoukkueen tasoihin. Luonnollisesti joukkueen kapteeni Matti-Pekka Pelkonen kävi hakemassa tuomareilta kiekon Teerimäelle palkintokaappiin asetettavaksi. Lopullisesti savonlinnalaisten selkäranka katkesi Markus Laineen kolmannessa erässä tekemään voittomaaliin. Laine löysi pienen raon Lahikaisen ja tolpan välistä – ja se rako oli riittävän kokoinen. TuTon loput maalit kirjautettiin nekin Laineiden nimiin, neljäs Markuksen ja viides Tommin. Mainittakoon että kotijoukkueen viidestä maalista neljä oli puolustajien käsialaa.

TuTo jatkoi toisesta erästä lähtien sitä lennokasta pelaamista jota se maanantaina kotonaan LeKiäkin vastaan esitti. Uudet ketjukoostumukset tuntuvat toimivan hyvin ja myös ”vanhat herrat” Matti Aho ja Tommi Hannus  alkavat olla aika pitelemättömiä. Alun haparoinnin jälkeen kotijoukkue oikeastaan hallitsi kakkos- ja kolmoserää lähes miten tahtoi ja viimeisenä lukkona turkulaisten maalilla hääräili SaiPa- laina Ville Hostikka. SaPKo oli vielä ensimmäisessä erässä iskussa ja joukkueen ”nimimiehet” Jesper Piitulainen, Oskar Essen, Tero Koponen ja Kalle Konsti  olivat liukkaalla päällä mutta heidänkin tatsinsa hiipui ottelun kestäessä. Itse asiassa vain maalivahti Pekka Lahikainen piti pässipaitojen tappioluvut edes kuten miten siedettävinä.

SaPKon päävalmentaja Pekka Tirkkonen oli vakavahkon oloinen ottelun jälkeen. Tirkkonen manasi omiensa otteiden tahmeutta viime peleissä. Tirkkosen joukkueelle painottama 60 minuutin muistaminen ei lauantain ottelussa onnistunut, itse asiassa se rajoittui 20:een minuuttiin. Tirkkonen totesi varsin tyhjentävästi että ”toisesta erästä eteenpäin he tekivät kaiken väärin”. TuTon päävalmentaja Petri Niukkanen  puolestaan analysoi omiensa heräämisen hankaluutta. Joukkuehan oli tullut Jyväskylästä yöllä kello 2.00 ja lyhyt ja huonosti nukuttu yöuni näkyi eittämättä avauserässä kotijoukkueen otteissa. Toisessa erässä kone lähti sitten käyntiin ja kun ottelu saatiin tasoihin, olikin kotijoukkueen fiilis sitten niin pilvissä kuin olla vain voi. Niukkanen valotti myös pelaajistotilannetta tarkemmin. Ville Hostikka palaa viikonlopun lainajakson jälkeen itärajalle. Sairastuvalla olevan Toni Jalon  käden röntgenkuva on lupaava ja seuraava otos otetaan joulukuussa. Sikäli mikäli Jalon käsi osoittautuu kunnossa olevaksi, lienee toiveita että TuTo saa Jalon sentterikyvyt käyttöön kevätpuolella.

Mestiksen (Juha Heikkilä) tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Toverit - logo

TuTo - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutOula Palve Turkuun

Oula Palve Turkuun

HPK:n keskushyökkääjä Oula Palve siirtyy Turun Palloseuran riveihin kahden vuoden sopimuksella.

Lue lisää
Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Laitahyökkääjä siirtyy Turun Palloseuran riveihin Mikkelin Jukureista loppukauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

18-vuotias puolustajalupaus Olli Kaskinen saapuu TUTOon lainapestillä Turun Palloseurasta. Hyökkääjä Niklas Lehtimäki puolestaan palaa takaisin TUTOn vahvuuteen.

Lue lisää
Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja on Roope Paltta. 40-vuotias Paltta siirtyy tehtävään TPS Juniorijääkiekko ry:n toiminnanjohtajan paikalta.

Lue lisää
Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Aavinen aloitti tehtävässä keväällä 2014 tilanteessa, jonka näin jälkikäteen voidaan todeta olleen TUTO Hockeyn toiminnan jatkuvuuden suhteen hyvin kriittinen. Tuolloin oltiin tilanteessa, jossa yhtiöllä oli yli puoli miljoonaa euroa velkaa.

Lue lisää
Markus Ruusu TUTOon

Markus Ruusu TUTOon

20-vuotias maalivahti Markus Ruusu siirtyy TUTOon toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella. Ilveksellä on loukkaantumissuman iskiessä mahdollisuus kutsua Ruusu takaisin riveihinsä.

Lue lisää