Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Turku-Pesiksen Superin palat alkavat loksahdella kohdilleen

 
Turku-Pesiksen Superin palat alkavat loksahdella kohdilleen

Lamminen Turku-Pesiksen Superin viuhkaan - Mäkinen jatkaa lautasen äärellä

Naisten Superpesis kokee jälleen ensi kaudella muutoksia, kun kaksi joukkuetta on luopunut sarjasta. Kaudella 2011 sarjaa pelataan siis kymmenen joukkueen voimin, joista yksi on viime kaudella kuudenneksi sijoittunut Turku-Pesis. Tärkeässä roolissa koko seurassa tulee olemaan Timo Lamminen, 30, joka toimii naisten Superpesisjoukkueen päävalmentajana ja pelinjohtajana sekä juniori- ja valmennuspäällikkönä.

- Superin osalta takana on Turku-Pesiksen paras kausi 25 vuoteen. Kuudes sija oli tavoitteena ja se tavoite toteutui. Joukkue on vakiinnuttanut paikkansa sarjassa ja vuosi vuodelta nostanut suoritustasoaan. Juniori- ja valmennuspäällikkönä on tarkoitus jatkaa Mika Takalahden hyvin aloittamaa työtä. Pesäpallon junioritoiminta on kovassa kasvussa monella paikkakunnalla, esimerkiksi pääkaupunkiseudulla. Turussa pyrimme tekemään määrätietoisesti töitä lajin tunnettuuden kasvattamiseksi junioritasolla, kertoo Lamminen.

Pelaajarintamalla koetaan muutamia isompia muutoksia, kun joukkueen monivuotinen kapteeni Minna Litmanen lopetti uransa ja nuori Emma Nieminen lähti etsimään uusia haasteita Porista.

- Lähteneiden korvaajat tulevat sekä omasta kakkosjoukkueesta että seuran ulkopuolelta. Joka tapauksessa on mukava tarttua vuoden tauon jälkeen viuhkaan ja vastata joukkueen harjoittelusta, Lamminen pohtii.

Kokonaisvaltaisesti Lamminen näkee tärkeänä seuran valmennuksen sekä seuratoiminnan kehittämisen, jotta on mahdollisuus tarjota niin nykyisille kuin tuleville junioreille hyvät puitteet harrastaa ja kilpailla lajin parissa.

Mäkinen tärkeä linkki joukkueen rakentamisessa

Varsinais-Suomen parhaaksi naispelaajaksi valittu Marjukka Mäkinen, 23, jatkaa lukkarin roolissa.

- Mäkinen on ollut kahtena viime vuonna joukkueen kantava voima, varsinkin ulkopelissä. Olemme erittäin tyytyväisiä, että yksi Suomen parhaista lukkareista jatkaa pelaamistaan meillä, kommentoi Lamminen.

Mäkinen itse on taas tyytyväinen siihen, että ”Tipi” Lamminen jatkaa joukkueen valmennuksessa ja pelinjohtajana sekä mahdolliseen kakkosvalmentajaan, jonka nimi julkistetaan nimenkirjoituksen jälkeen. Mäkinen asuu tällä hetkellä Lontoossa, jossa harjoittelee itsenäisesti. Suomeen hän palaa vuoden vaihteen jälkeen, viimeistään huhtikuussa.

- Fysiikkaharjoittelu onnistuu täällä hyvin, mutta lajin osalta tekeminen jää aika vähiin. Asuntomme vierestä löytyy baseball-kenttä, jossa voimme suomalaisen kämppikseni kanssa käydä heittelemässä. Takapihalla pystyn taas tekemään lukkaritreeniä, kertoo Mäkinen.

Joukkueen takuukoppari Lehkonen jatkaa Turussa

Parhaiten turkulaisista viime kaudella etenijä- (29 tuotua, 17. sija) ja kärkilyöntitilastoissa (114 kärkilyöntiä, 16. sija) sijoittunut Iina Lehkonen, 25, jatkaa uraansa Turussa. Lehkonen on ollut mukana nostamassa joukkuetta Superiin ja muutamaa Rauman välivuotta lukuun ottamatta aina edustanut Turku-Pesistä.

- Lehkonen on ollut jo monena kautena tärkeässä roolissa ulkopelissä kopparina ja sisäpelissä

etenijänä. Seuran oman kasvatin jatkaminen on tärkeä osa joukkueen rakentamisessa, kommentoi Lamminen.

- Viime kaudella pelasimme hieman tasomme alapuolella ja sijoitus oli kuudes. Suuren osan rungosta jatkaessa, harjoituskauden onnistuessa ja vireen noustessa pelikaudella on mahdollisuutemme vaikka mihin sarjassa, tuumaa Lehkonen.

Kaikkien kolmen sopimukset ovat yksivuotisia.

Turku-Pesiksen tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turku-Pesis ry - logo

Turku-Pesis - 2010 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutSuperpesiksen runkosarjaa venytetään pidemmälle syksyyn

Superpesiksen runkosarjaa venytetään pidemmälle syksyyn

Superpesiksen sarjajärjestelmät uudistuvat. Kaksinkertaisen runkosarjan lisäotteluista, kuten paikalliskierroksista ja valintaotteluista, luovutaan. Tilalle tulevat ylempi ja alempi jatkosarja.

Lue lisää
Imatran Pallo-Veikkojen unelma toteutui: Itä-Länsi ja Superpesistä Ukonniemessä 2017

Imatran Pallo-Veikkojen unelma toteutui: Itä-Länsi ja Superpesistä Ukonniemessä 2017

Perinteikäs Imatran Pallo-Veikot tekee usealla saralla paluuta parrasvaloihin.

Lue lisää
Kirittäret lähtee paalulta naisten Superpesiksen pudotuspeleihin

Kirittäret lähtee paalulta naisten Superpesiksen pudotuspeleihin

Lapuan Virkiä on voittanut viisi edellistä naisten Suomen mestaruutta pesäpallossa. Neljästi loppuotteluvastustajana on ollut Kirittäret Jyväskylästä.

Lue lisää
Mikko Kanala ja Emma Nieminen Superpesiksen elokuun pelaajiksi

Mikko Kanala ja Emma Nieminen Superpesiksen elokuun pelaajiksi

Superpesiksen mitaliottelut alkavat viikonloppuna. Mitä pidemmälle kausi on edennyt, sitä enemmän on tarvittu tiukkojen tilanteiden kylmäpäisiä ratkaisijoita.

Lue lisää
Kylmyys ei kangistanut Superpesiksen katsojia

Kylmyys ei kangistanut Superpesiksen katsojia

Superpesiksessä siirrytään puolivälierävaiheeseen tiistaina. Säiden haltijan luomat alkukauden haasteet kääntyivät lopulta hyväksi torjuntavoitoksi, kun yleisö löysi runkosarjan ratkaisuotteluissa mukavasti paikan päälle katsomoihin.

Lue lisää
Superpesiksen ja Ykköspesiksen kuukauden pelaajat valittu

Superpesiksen ja Ykköspesiksen kuukauden pelaajat valittu

Miesten Superpesiksen lyöjä- ja tehotilastojen kärkipäässä on nähty alkukaudesta yllätysnimiä tuttujen kasvon rinnalla. Yksi heistä on toukokuun pelaajaksi valittu Alajärven Ankkureiden Sami Mikkolanaho.

Lue lisää