Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kalle Mäkinen odottaa kauden viimeiseen peliin ärhäkkää FC Lahtea

 
Kalle Mäkinen odottaa kauden viimeiseen peliin ärhäkkää FC Lahtea

TPS:n kauden 2010 viimeinen ottelu pelataan tulevana lauantaina poikkeuksellisesti jo kello 14.00 alkaen. Vastaan tulee putoamiskurimuksessa piehtaroiva FC Lahti. Liigassa sarjatilanne on se, että käytännössä TPS varmistaa mitalin tasapelilläkin, sillä neljäntenä oleva Honka on Tepsiä kolme pistettä perässä ja omaa seitsemän maalia huonomman maalieron. FC Lahden tilanne on tukala, sillä voittokaan ei välttämättä pelasta "Mustia kuhnureita". FC Lahti on liigassa viimeisenä, mutta vain pisteen päässä edellä olevia AC Oulua ja JJK:ta. Mikäli lahtelaisten edellä olevat joukkueet ryssivät omat pelinsä (Jaro-AC oulu & JJK-Haka), on FC Lahdella teoreettinen mahdollisuus säästyä suoralta putoamiselta, mikäli TPS:n ja FC Lahden peli päättyy tasuriin.

TPS:n puolustaja Kalle Mäkinen tietää pelin lähtökohdat ja odottaakin vauhdikasta peliä lauantai-iltapäiväksi.

- Luulen että Lahti lähtee heti alusta tosi kovaa liikkeelle ja sitä se tulee olemaan sitten koko pelin ajan. Se voi kostautua heille jos Riskeille ja Ärtsille (Ääritalo) jää tilaa nopeisiin vastaiskuihin.

FC Lahti ei ole hävinnyt neljään otteluun, mutta lahtelaisten voitoissa näkyvässä roolissa ollut ja eurokentiltä Vesijärven rannoille palannut kärkimies Berat Sadik on mitä ilmeisimmin loukkaantuneena. Kalle, miten Sadikin puuttuminen näkyy FC Lahden pelissä?

- Tuskin Sadikin puuttuminen ainakaan paljoa näkyy. On niillä laittaa sinne toista miestä ja kun tilanne niiden osalta on heikko, niin vaikea peli tulee joka tapauksessa olemaan. On sieltä sitten kuka tahansa vastassa.

Ja aina kun FC Lahdesta puhutaan ja kirjoitetaan, niin jossain vaiheessa mainitaan maestro Jari Litmanen. Kallellakin on kunnia tavata herra Litmanen tositoimissa, mikäli vaan "Kuningas" kirmaa lauantaina Kupittaan viheriöllä.

- Sehän mulle tuli ekana mieleen kun laitoin ajatukset tulevaan Lahti -peliin. On se hieno hetki ja kiva että sen saa itsekin kokea nyt ainakin kerran elämässä. Tietenkin kun peli alkaa, niin se on vaan yksi pelaaja muiden joukossa. Mutta eiköhän tämä ole semmoinen juttu, jonka muistaa sitten vielä vanhempanakin.

Vaikka siis TPS:n vastaan asettuu kynsin ja hampain liigapaikasta taisteleva FC Lahti, Kallen mukaan TPS:lle kelpaa vain ja ainoastaan voitto.

- Tavoite on tietenkin hopea, mutta se ei enää ole omissa käsissä. Jos tälläkin kertaa tulee se pronssi, niin itse olen siihen ainakin tyytyväinen. Alkukauden jälkeen ei kuitenkaan näyttänyt ihan siltä että tulisi mitään mitalia kaulaan. Nyt ollaan jätkien kanssa saatu hoidettua tämä loppukausi näinkin hyvin, niin pitää olla tyytyväinen.

Kalle Mäkinen on tällä kaudella noussut TPS:n avauskokoonpanoon, vaikka ensimmäinen liigapeli napsahti tilille jo vuonna 2008. Antaa Kallen itse summata kausi myös henkilökohtaisella tasolla.

- Oma kausi on ollut itsellenikin vähän yllättävä. Tietenki toiveena oli että pääsisi pelamaan mahdollisimman paljon, mutta en missään vaiheessa uskonut että vastuuta tulisi näinkin runsaasti. Nyt on läpimurto tehty ja ainakin tällä hetkellä olen ollut vakiokamaa avauksessa. Nyt sitten pitää vaan pitää oma paikka vielä ensi ottelussa ja myös seuraavaa kautta ajatellen. Ei tässä voi alkaa nyt lepsuilemaan tai sitten ollaan taas penkillä. Kokonaisuutena kausi on ollut hyvä ja olen vihdoin päässyt mukaan miesten liigapeleihin, päättää "Sergio" Mäkinen.

Kauden 2010 viimeinen ottelu TPS-FC Lahti pelataan lauantaina Kupittaalla kello 14.00 alkaen. Tervetuloa!

TPS:n tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Palloseura - logo

TPS - 2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

Lue lisää
FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

Lue lisää
18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Lue lisää
Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Lue lisää
Interin organisaatio vahvistuu

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Lue lisää
Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.

Lue lisää