Kiekko-Vantaa nollasi TuTo:n Tikkurilassa

Kiekko-Vantaan hurja vire kotikaukalossaan Tikkurilassa sai jatkoa lauantaina, kun lohipaidat kaatoivat TuTo:n 3-0. Viime maanantaina KooKoo:lle jatkoajalla hävinnyt ja kauden ensimmäisen kotitappionsa kokenut Kiekko-Vantaa onnistui nollaamaan vastustajansa kotijäällään jo kolmannen kerran kuluvan kauden aikana. Voiton myötä Kiekko-Vantaa katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa, TuTo:lle tappio oli toinen peräkkäin. Lohipaidat ovat voittaneet kaksikon kuusi viimeisintä kohtaamista, TuTo:n edellinen voitto on helmikuulta 2009. Vantaalla TuTo on edellisen kerran voittanut lokakuussa 2008.

Kiekko-Vantaa kirkasti kilpeään

Molemmat joukkueet olivat hävinneet edellisenä iltana ottelunsa. Kiekko-Vantaan esitys Heinolassa HeKi:ä vastaan oli joukkueen kauden ehdottomasti heikoin ja TuTo puolestaan oli kärsinyt 2-5 tappion Kupittaalla sarjakärki Jukureille. Lohipaidat tulivat ottelun alkuun kovalla ryminällä ja joukkue onnistuikin tekemään avausmaalin jo ajassa 5:03. Timo Rinne voitti TuTo:n maalin takana kaksinkamppailun, kiekko ajautui oikeaan laitaan Jarmo Mikonsaarelle, jonka rannelaukauksesta tulleen paluukiekon Henrik Koivisto taituroi maaliin ohi Kim Törnströmin.

TuTo pääsi yrittämään tasoitusmaalia hieman ennen avauserän puoliväliä, kun Jermu Porthen koukkasi itselleen kahden minuutin rangaistuksen. Alkukaudesta koko Mestiksen tehokkainta alivoimaa esittäneet lohipaidat olivat erikoistilanteessa nytkin vahvoja ja sen sijaan, että olisi nähty TuTo:lta ylivoimalla maalipaikkoja, parhaimmat tilanteet loi alivoimalla pelannut Kiekko-Vantaa, mm. kertaalleen joukkue iski kahdella yhtä vastaan vastahyökkäyksellä. Ajassa 13:06 TuTo joutui vaihtamaan maalivahtia, kun Törnström loukkasi polvensa torjuntatilanteessa sen verran pahoin, että Ari Reunanen hyppäsi vaihtoaitiosta tolppien väliin. Avauserässä ei maaleja enää nähty, vaikka molemmat pääsivät kokeilemaan kertaalleen ylivoimalla.

Toisen erän ensimmäisellä 'kympillä' molemmat joukkueet syyllistyivät ns. tyhmiin jäähyihin. Kotijoukkueen HIFK-puolustaja Eddie Del Grosso nappasi kahden minuutin rangaistuksen ammuttuaan kiekon katsomoon. Aivan Del Grosson jäähyn viimeisillä sekunneilla TuTo puolestaan sortui väärään vaihtoon. Usein tyhmät jäähyt kostautuvat ottajalleen, tällä kertaa kuitenkaan ei ylivoimamaaleja nähty.

Juuri kun pelikello oli ehtinyt pyörähtämään toisen erän puolivälin yli, Kiekko-Vantaa siirtyi ottelussa 2-0 johtoon. Illan kolmesta maalista tämä täysosuma oli myös illan hienoin. Antti Pehkonen löi kiekon kotijoukkueen puolustusalueelta laidan kautta keskialueelle ja tämä avasi Kiekko-Vantaalle 2-1 hyökkäyksen. Tomi Pallassalo syötti ensin viereen Olavi Vauhkoselle, tällä oli jo tilaa laukaista, mutta Vauhkonen antoi vielä takaisin Pallassalolle, jolla oli helppo työ ampua kiekko tyhjään TuTo-maaliin. Maalissa Reunanen ja ainoana TuTo-pelaajana tilanteessa puolustanut Markus Hämäläinen olivat voimattomia.

TuTo-puolustukselle iso menetys

Erän viimeisten kahdeksan minuutin aikana ei nähty maaleja, sen sijaan molempien joukkueiden yksi rangaistus, sekä ikävä loukkaantuminen. TuTo:n avainpuolustaja Markus Laine sai lohipaitojen Jarmo Mikonsaaren mailasta osuman suuhunsa ja Laine jätti kaukalon perässään verivana ja vähintään yksi hammas juurineen. Tuomaristo keskusteli tilanteesta pitkään, mutta jäähyä ei lopulta vihelletty ja videolta jälkikäteen tarkastettuna päätös oli täysin oikea: Mikonsaaren mailanvarsi osuu Laineen kasvoihin laukaisutilanteessa. Ottelu oli poikki jään puhdistuksen takia lähes viiden minuutin ajan.

Kotijoukkue iski ottelulle lopullisen ratkaisun heti kolmannen erän alussa, ajassa 42:37. TuTo:n hyökkäyksen ja maalivahti Mika Norjan torjunnan jälkeen lohipaidat käynnistivät nopean vastahyökkäyksen. Timo Rinne ajoi kovalla vauhdilla oikeaa laitaa pitkin TuTo:n alueelle, Rinne heitti kiekon maalille, jossa kaksi Kiekko-Vantaan pelaajaa päivysti aivan vapaana Reunasen edessä. Lopulta Eddie Del Grosso onnistui sohimaan kiekon maaliin ja tilanteeksi 3-0. Toinen syöttöpiste kirjattiin Henrik Koiviston nimiin, joka keräsi illan ottelusta siis tehopisteet 1+1. Rinteelle syöttö- ja tehopiste oli illan toinen.

Lisämaaleja ei ottelussa enää tämän jälkeen nähty. Kolmannen erän päätöshetkiltä yleisön mieliin jäi parhaiten mieleen varmasti Kiekko-Vantaan puolustajan, Ville Peltosuon, hurja, täysin puhdas taklaus, jonka seurauksena TuTo:n Lauri Aaltonen lähti vierasjoukkueen hyökkäyssiniviivan tuntumasta sille kuuluisalle maata kiertävälle radalle. Viimeisimpien tietojen mukaan Aaltosen mailaa etsitään edelleen Tikkurila Areenan kattorakenteista.

Norja 'palkintopörssin' kärkeen

Ottelun parhaana palkittu lohipaitojen maalivahti Mika Norja torjui ottelussa yhteensä 27 kertaa. Nollapeli oli miehelle Mestis-uran ja kauden kolmas. Norja nousi samalla myös koko Mestiksen Kiekkovakiomitali-pörssin kärkeen, yhteensä mies on kerännyt alkukauden aikana 14 pörssipistettä. Reilut 13 minuuttia ennen loukkaantumistaan pelannut Kim Törnström torjui ottelussa kahdeksan kertaa ja Ari Reunanen yhteensä 25 kertaa.

Kiekko-Vantaan hurjaa kotivirettä yrittää seuraavaksi horjuttaa LeKi, joka saapuu Tikkurilaan vieraaksi keskiviikkona. TuTo pelaa seuraavan kerran vasta lauantaina, joten joukkueella on edessään viikon tauko otteluista.

Mestiksen (Jari Hotti) tiedotteesta / UrheiluTurku

Turun Toverit - logo

TuTo - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.