Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Sitkeässä nuo kymmenen maalin illat

 
Sitkeässä nuo kymmenen maalin illat

TuTon ja LeKin edellinen kohtaaminen Kupittaalla on vielä tuoreessa muistissa. Kolmisen viikkoa sitten pelatussa ottelussa kotijoukkue piti vieraitaan aika lailla narreinaan maalein 8-2. Keskiviikkona 3.11.2010 pelatussa ottelussa puntit vaihtuivat. TuTo teki kyllä hirmuisesti töitä ja luisteli mutta LeKi rokotti virheistä armottomasti. Ensimmäisen erän jälkeen vieraat johtivat jo 4-1 ja kun kotijoukkue pääsi takaa- ajon makuun kunnolla vasta kolmannessa erässä, oli LeKin vierasvoitto jo aika aikaisessa vaiheessa taputeltu. Yhteistä edellisen kamppailun kanssa oli kuitenkin se että taas maaleja maalailtiin täyskymppi.

Sarjataulukon jumbona majaileva TuTo olisi kipeästi tarvinnut kolmea pistettä illan ottelusta ja kyllä ne sen otettavissa olisivat olleetkin. Vähäkatkoisen ja nopeatempoisen (ottelun kokonaiskesto alle kaksi tuntia) ottelun tunnusmerkki oli vauhti, taklaukset sekä harhasyötöt. Kun ottelua oli pelattu alle minuutti sai TuTon Matti Aho karvattua kiekon LeKi- päädyssä ja parin siirron jälkeen pikku musta päätyi TuTon Markus Hämäläiselle, jonka sivallus helpohkon oloisesti ohitti LeKi- vahti Mikko Pätsin. Kupittalla nähtiin näin ollen kuluvan kauden aikamoinen ihme, sillä TuTo on todella harvoin tehnyt ottelun avausmaalia. Ehkä avausmaalin mukanaan tuoman mielihyvän siivittämänä kotijoukkueen pakka kuitenkin hajosi huolimattomuuden seurauksena. Vaikka kotijoukkue liukkaasti luistelikin ja loi tilanteita, osasivat lempääläläiset kytätä turkulaisten virheitä ja iskeä välittömästi. Kaksi ensimmäisen erän maaleista oli ainakin maalivahti Ari Reunasen silmin katsottuna varmaankin murheellisia, sillä pakit unohtivat tyystin maalinedussiivoamisen.

Toiseen erään TuTon päävalmentaja Petri Niukkanen luistelututti maalin suulle Kim Törnströmin, jonka ilta ei alkanut kovinkaan unelmapitoisesti. Jos Mikko Pätsi joutui antautumaan ensimmäisessä erässä 50 sekunnin kohdalla, oli vastaava sekuntimäärä Törnströmin kohdalla 19. Ilves- laina Tommi Välimaa muhkeaa kokoaan hyväksikäyttäen pääsi kiemurtelemaan aivan vapaasti luukulle eikä erehtynyt. Laukaustilastojen perusteella toinen erä oli TuTon. TuTon laukausmäärä oli 35 kun LeKin vastaava luku oli 11. Torjuntoja toisessa erässä Mikko Pätsillä oli 22 kun Törnströmillä puolestaan niitä oli 6. Mutta LeKi huolehti maalinteosta. TuTolaisten tunnot voidaan paketoida muotoon ”hukkaan meni työ ja vaiva”.

Kolmanteen erään luisteli joltisenkin epäkiitollisen tehtävän edessä ollut kotijoukkue. Kuuden maalin etumatkan kurominen on vaativa haaste mille tahansa joukkueelle. Paine oli lähestulkoon kokonaan LeKi- päädyssä ja TuTo saikin kaunisteltua loppulukuja kahdella maalilla mutta ei niillä kuitenkaan voittoa herunut ja kotijoukkueen haaveet aloittaa nousukiito sarjataulukossa antaa odottaa itseään ainakin viikonlopun Itä- Suomen kiertueeseen.

Vaikka TuTo luisteli ja loi tilanteita kautta ottelun, heilui verkko kuitenkin turkulaispäädyssä. Hyökkäyksiin turkulaiset lähtivät nyt liukkaasti ja peli käännettiin kohti vastustajan päätyä – mutta samalla unohdettiin puolustaminen ja tarkkuus. Lempääläläisten nopeat leveyssuunnassa edenneet syöttöketjut nakuttivat kuin dieselkone ja TuTo- pakit olivat auttamattomasti pihalla. Ehkä yksi perusvirhe turkulaisilta oli myös jopa pakkien kohdalla ilmennyt hinku lähteä hyökkäyksiin ja vastapallon saatuaan LeKin ei tarvinnut tehdä suurtakaan työtä päästäkseen TuTo- maalille.

TuTon onnistujat olivat ehdottomasti hyökkäyspäässä, vaikka maalitehtailun aloittikin puolustaja Markus Hämäläinen. Ihan miellyttävää katseltavaa oli seurata Matti Ahon, Olli Aallon sekä Lauri Aaltosen menoa. Aki Keinäsessä alkaa myös pikku hiljaa ilmetä heräämisen merkkejä. Lempääläläisistä on ehdottomasti syytä nostaa esiin ensinnäkin maalivahti Mikko Pätsi, jolla varsinkin toisessa erässä oli suojelusenkelijoukkokin mukana. Pakeista Anssi Tieranta ohjasi jämäkkyydellään näyttävästi LeKi- peliä ja hyökkäysosaston Juuso Akkanen sekä Tommi Välimaa olivat joka tilanteessa mukana. Ja unohtaa ei voida myöskään Jose Nippalaa, joka lähestulkoon aina onnistuu maalaamaan TuToa vastaan, myös tänään.

LeKin päävalmentaja Vesa Kokkonen totesi Kupittaan hallin olevan jännä paikka; viimeksi TuTolla onnistui Kupittaalla kaikki ja nyt heillä. Kaiken kaikkiaan Kokkonen piti iltaa hyvänä ja korosti erityisesti Pätsin hyvää virettä. TuTon päävalmentaja Petri Niukkanen totesi ykskantaan joukkueen olleen väsyneen ja viimeistään 1-5 tilanteessa suojattiensa selkarangan katkenneen. Voitto illan kamppailussa antoi LeKille aavistuksen enemmän hengitystilaa. Sijoitus on nyt kahdeksas. TuTolle tappio puolestaan merkitsi sitä, että jumbosija on edelleen turkulaisten miehittämä. Sijalle 11 oleva Hokki ei päässyt karkumatkalle mutta sijalla 10 olevaan HeKiin turkulaisilla on matkaa jo kuusi pistettä.

Mestiksen (Juha Heikkilä) tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Toverit - logo

TuTo - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutOula Palve Turkuun

Oula Palve Turkuun

HPK:n keskushyökkääjä Oula Palve siirtyy Turun Palloseuran riveihin kahden vuoden sopimuksella.

Lue lisää
Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Laitahyökkääjä siirtyy Turun Palloseuran riveihin Mikkelin Jukureista loppukauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

18-vuotias puolustajalupaus Olli Kaskinen saapuu TUTOon lainapestillä Turun Palloseurasta. Hyökkääjä Niklas Lehtimäki puolestaan palaa takaisin TUTOn vahvuuteen.

Lue lisää
Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja on Roope Paltta. 40-vuotias Paltta siirtyy tehtävään TPS Juniorijääkiekko ry:n toiminnanjohtajan paikalta.

Lue lisää
Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Aavinen aloitti tehtävässä keväällä 2014 tilanteessa, jonka näin jälkikäteen voidaan todeta olleen TUTO Hockeyn toiminnan jatkuvuuden suhteen hyvin kriittinen. Tuolloin oltiin tilanteessa, jossa yhtiöllä oli yli puoli miljoonaa euroa velkaa.

Lue lisää
Markus Ruusu TUTOon

Markus Ruusu TUTOon

20-vuotias maalivahti Markus Ruusu siirtyy TUTOon toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella. Ilveksellä on loukkaantumissuman iskiessä mahdollisuus kutsua Ruusu takaisin riveihinsä.

Lue lisää