Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Luoma, Svärd ja Toivonen jatkavat Turku-Pesiksessä

 
Luoma, Svärd ja Toivonen jatkavat Turku-Pesiksessä

Turku-Pesis on kirjoittanut jatkosopimuksen Roosa Luoman, 19, Oona Svärdin, 23 ja Katriina Toivosen, 20, kanssa. Kolmikko tähtää tulevallakin kaudella Superin ylempiin pudotuspeleihin.

Viime kaudella Turku-Pesis koki ikäviä loukkaantumisia kesken tärkeimpien otteluiden. Kapteeni Minna Litmanen loukkasi olkapäänsä, jolloin ulkokentältä näytön paikan sai etenijäjokeria pelannut Roosa Luoma. Katriina ”Kati” Toivoselta taas katkesi akillesjänne ja Oona Svärd hajotti polvensa juuri ennen tärkeitä pudotuspelejä.

- Oma ensisijainen tavoitteeni on saada muutama viikko sitten tähystetty polvi taas täyteen kuntoon. Se on kaikkein tärkeintä itselle juuri nyt, muut tavoitteet tulevat vasta myöhemmin. Kuntoutus on alkanut hyvin, mutta hommia on luonnollisesti edessä vielä paljon, pohtii Svärd.

- Kaksi viimeistä kautta ovat olleet polvivammojen vuoksi Oonalle hankalia. Viime kauden lopulla tapahtunut loukkaantuminen oli onneksi pelättyä lievempi ja Oona päässee joukkueharjoitteluun mukaan jo tämän vuoden puolella, päävalmentaja Lamminen kertoo.

- Myös Katilla on ollut epäonnea loukkaantumisten vuoksi. Viime kaudella hän kuntoutti leikatun olkapäänsä hyvin, mutta täyden pelikunnon saavuttamisen tienoilla katkesi akillesjänne. Jalka operoitiin loppukesästä ja se on kuntoutumassa hyvää vauhtia. Täydessä pelikunnossa Katin pitäisi olla viimeistään maaliskuussa, tuumaa Lamminen.

Tähtäimessä ylemmät pudotuspelit ja tason nosto

Koko kolmikko odottaa tulevaa harjoitus- ja pelikautta, sillä vaikka tavoite saavutettiin viime kaudella, on tasoa varaa nostaa.

- Viime kesänä tavoitteemme kuudennesta sijasta ja jatkosarjapaikasta täyttyivät, vaikka välillä pelasimmekin selvästi tasomme alapuolella. Uskon vahvasti, että joukkueemme nähdään ylemmissä nousukarsintapeleissä myös tulevana kesänä. Mikään ei kuitenkaan tule ilmaiseksi eli töitä on tehtävä tietenkin ahkerasti harjoituskauden aikana, Svärd sanoo.

Luoma jännittää tulevaa kautta, sillä nyt juniorivuodet ovat hänellä takanapäin ja uudet haasteet edessä.

- Odotan innolla uutta kautta, sillä viime kaudesta jäi hyvä mieli. On mukavaa aloittaa ryhmäharjoittelu tutussa seurassa tauon jälkeen. Motivaatiota löytyy jatkaa tekemistä ja kehittymistä, kertoo Luoma, joka pelasi viime kaudella kakkoskopparina heinäkuun puolivälistä eteenpäin.

- Viime kausi osoitti, että myös Roosan ulkopeli on kehittynyt huimasti. Uskon hänellä olevan vielä paljon potentiaalia, ja kun vielä on kyseessä erittäin tunnollisesti harjoitteleva pelaaja, uskon hänen nousevan tulevana kautena jälleen pykälän lähemmäksi Superpesiksen huippua, kuvailee Lamminen.

Myös Toivonen on lähdössä tulevaan kauteen toiveikkain mielin niin omalta kuin joukkueen osalta.

- Olen saanut hyvin kuntoutettua jalkaani ja toivon saavuttavani pelipaikan yhdeksikössä ensi kaudella. Joukkueelta odotan suunnilleen samaa sijoitusta kuin viime kaudellakin ellei pykälää parempaa, hymyilee Toivonen, joka pelasi viime kaudella kymmenen ottelua Superissa.

Svärd toivoo tekemisen tason noston lisäksi joukkueen kasvavan henkisesti, sillä rohkeutta ja uskoa omaan tekemiseen on löydyttävä entistä enemmän.

- Mielenkiinnolla odotan tulevaa harjoituskautta ja kesää. Joukkue uudistuu hieman ja valmennukseenkin on tiedossa uusia kuvioita. Tämä luo tietenkin haasteita, mutta ennen muuta myös mahdollisuuksia ensi kautta ajatellen, päättää Svärd.

Turku-Pesiksen tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turku-Pesis ry - logo

Turku-Pesis - 2010 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Väliinjättösääntö laajenee pesäpallossa alkavalle kaudelle

Väliinjättösääntö laajenee pesäpallossa alkavalle kaudelle

Pesäpalloliiton johtokunnan elokuussa 2019 tekemällä päätöksellä lyöntivuoroja koskevat pelisäännöt uudistuvat alkavalle kaudelle Superpesiksessä ja Ykköspesiksessä.

Lue lisää
Pesäpalloliitto ohjeisti korona-ajan käytännöistä

Pesäpalloliitto ohjeisti korona-ajan käytännöistä

Kansallispelimme liki 100-vuotisen historian ajan pesäpallo-ottelu on aloitettu hutunkeitolla.

Lue lisää
Pesäpallon otteluohjelmat julki - naisten Superpesiksen kausi käyntiin kuumilla paikallisotteluilla

Pesäpallon otteluohjelmat julki - naisten Superpesiksen kausi käyntiin kuumilla paikallisotteluilla

Naisten Superpesiksessä palataan tositoimiin ensimmäisenä kotimaisena palloilusarjana koronaviruspandemian aiheuttaman poikkeustilan jälkeen. Avauskierroksella nähdään neljä huippuottelua perjantaina 12.6.

Lue lisää
Miesten Superpesis vauhtiin 2.7. alkaen - 14 joukkuetta tavoittelee Suomen mestaruutta

Miesten Superpesis vauhtiin 2.7. alkaen - 14 joukkuetta tavoittelee Suomen mestaruutta

Nyt se on varmaa. Kaikki 14 joukkuetta ovat mukana, kun miesten superpesiskausi käynnistyy 2. heinäkuuta. Panoksena on 97. Suomen mestaruus miesten pääsarjapesäpallon historiassa. Ainoastaan sotavuosina 1941 ja 1944 sarja on jäänyt pelaamatta.

Lue lisää
Naisten superpesiskausi käyntiin 12. kesäkuuta

Naisten superpesiskausi käyntiin 12. kesäkuuta

Pesäpallokausi 2020 on pääsemässä vahvasti vauhtiin kesäkuun toisella viikolla. Naisten Superpesiksessä otteluohjelmaan on merkitty ensimmäiset ottelut perjantaille 12. kesäkuuta.

Lue lisää
Superpesiksen runkosarjaa venytetään pidemmälle syksyyn

Superpesiksen runkosarjaa venytetään pidemmälle syksyyn

Superpesiksen sarjajärjestelmät uudistuvat. Kaksinkertaisen runkosarjan lisäotteluista, kuten paikalliskierroksista ja valintaotteluista, luovutaan. Tilalle tulevat ylempi ja alempi jatkosarja.

Lue lisää