Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TuTo pistejahdissa Savonlinnassa

 
TuTo pistejahdissa Savonlinnassa

Talvisalon perjantai-illassa kohtaavat kova kotijoukkue SaPKo, sekä heikosti kauden ensimmäisellä kolmanneksella esiintynyt TuTo Turusta. Pässipaidat ovat hävinneet kuluvalla kaudella kotikaukalossaan kahdeksasta ottelusta vain kaksi ja peräkkäisten kotivoittojen sarja on kolme ottelua. Sarjajumbo TuTo on saalistanut seitsemästä vierasottelustaan kaksi voittoa, viimeisin 15. lokakuuta, kun joukkue kaatoi D Teamin Jyväskylässä 1-4.

SaPKo on kolmesta viimeisimmästä ottelustaan voittanut yhden ja hävinnyt kaksi. Kiekko-Laser kaatoi savonlinnalaiset kotonaan Oulussa 27. lokakuuta 4-0. Viime lauantaina pässipaidat olivat kiinni kolmessa sarjapisteessä, mutta HeKi:n 4-4 tasoitus ajassa 59:59 vei isänniltä yhden sarjapisteen, kun SaPKo lopulta vei 5-4 jatkoaikavoiton. Maanantaina SaPKo hallitsi ottelua KooKoo:ta vastaan MTV3 Maxin tv-kameroiden edessä, mutta Mikko Rämön huikea ilta ja 47 torjuntaa toivat pässipaidoille 3-1 tappion.

TuTo:n kolme viimeisintä ottelua ovat tulosten valossa lähes identtiset pässipaitojen kanssa. Kiekko-Vantaa nollasi turkulaiset 23. lokakuuta Tikkurilassa 3-0. Viime lauantaina TuTo kaatoi Hokin kotonaan 4-1, mutta keskiviikkona LeKi palautti joukkueen takaisin jäänpinnalle, kun se haki Kupittaalta pisteet 3-7 voiton myötä.

SaPKo:n hyökkäyskaluston tehot tiedetään. Jesper Piitulainen (5+14=19), Kalle Konsti (7+10=17) ja Tero Koponen (4+10=14) ovat muodostaneet Mestiksen alkukauden parhaimman trion, tosin Koponen on ollut jo kuukauden verran sivussa loukkaantumisen takia. Koposta ykkösketjussa paikkaava Jan-Mikael Järvinen (3+10=13) ja Oskar Essen (6+5=11) ovat antaneet ykköstriolle hyvää taustatukea, tosin Essen kuuluu niiden pelaajien joukkoon, joilla on potentiaalia vieläkin nähtyä parempaan peliin. Maalivahtiosasto on SaPKo:lla tasainen, duo Juuso Oinonen (90,3 %) ja Pekka Lahikainen (89,3 %) pelaavat tasaisesti pässipaitojen ottelut. Kumpikaan herroista ei lukeudu sarjan torjuntaosaston suurimpiin nimiin, mutta mm. Lahikaisen kuusi voitto-ottelua ovat erinomainen näyte siitä, että pelkkä torjuntaprosentti ei kerro kaikkea.

Vaikka TuTo miehittääkin sarjan jumbosijan, TuTo:n pistepörssin kärjen miehittävät herrat Tommi Laine (9+11=20), Janne Jokila (6+9=15), sekä Markus Laine (4+10=14) ovat takoneet hyvät tehopisteet. Joukkueen maalivahtipeli on takkuillut Ville Hostikan pikavisiittiä lukuunottamatta läpi kauden, Ari Reunasen (89,0 %) otteet ovat olleet kaukana niistä, mistä mies opittiin tuntemaan aiempina vuosina Mestis-tason luottovahtina. Kim Törnström (86,6 %) on väläytellyt ajoittain, mutta sateentekijäksi ei hänestäkään ole ollut, toki myös vammat ovat sotkeneet Törnströmin alkukauden pelaamista.

Huom! TuTo on vuosien saatossa ollut todella vaikea vastustaja SaPKo:lle. Joukkueiden keskinäisistä kohtaamisista TuTo on vienyt 13 viimeisintä putkeen, kun mukaan lasketaan myös kevään 2008 Play Offs-ottelut. SaPKo on voittanut TuTo:n viimeksi 16.12.2007, tuolloin Talvisalon jäähallissa pelatussa ottelussa pässipaidat olivat parempia maalein 4-3. Mestis-otteluissa vuosina 2006-2010 SaPKo on voittanut 20 keskinäisestä ottelusta vain yhden!

Mestiksen (Jari Hotti) tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Toverit - logo

TuTo - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Lue lisää
Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lue lisää
Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

Lue lisää
TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Lue lisää
Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Lue lisää
Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.

Lue lisää