Kotijoukkue vaikeuksien kautta voittoon

Melkoiseksi vuoristoradaksi voisi kuvailla Jokipoikien ja TuTon välistä kamppailua Joensuun Mehtimäen lauantai-illassa. Toisen erän alussa näytti siltä, että ottelun voittaja kaukalosta poistuu turkulaisjoukkue, mutta toisin kuitenkin kävi. Jokipojat otti kolmannen peräkkäisen voittonsa ja siirtyi sarjassa kuudenneksi ennen kahden viikon pelitaukoa.

Ottelulle ominaista olivat erikoistilanne maalit, niitä tehtiin peräti viisi kappaletta, sekä ylivoimalla että alivoimalla. Silmiinpistävää oli myös molempien maalivahtien hiukan hapuilevat otteet, eikä torjuntaprosentti kummallakaan noussut kovin kummoiseksi.

TuTo aloitti ottelun todella väkevästi ja sai otteluun hyvän alun kotijoukkueen Tatu Miettisen istuessa kaksiminuuttista kampituksesta. Ajassa 06:09 iskikin TuTon Tommi Hannus joukkueensa 1-0 johtoon maalinedustalta.

TuTo sai maalista kovasti itseluottamusta ja se siivittikin joukkueen 0-2 johtoasemaan jopa alivoimalla. TuTon Arttu Niskakangas istui rangaistustaan korkeasta mailasta, kun  Lasse Lintula ampui kovan kaukolaukauksen lähes siniviivalta kohti Jokipoikien maalia ajassa 08:25. Maalivahti Eemeli Sivonen näki kaukolaukauksen hyvin, mutta kiekon tielle ei esteitä löytynyt. TuTon toinen maali voidaan selkeästi laittaa nuoren joensuulaisvahdin piikkiin. Ensimmäinen erä olikin selkeästi turkulaisten hallintaa.

Toinen erä oli pelillisesti jo tasaisempi. Erän puolivälissä näytti Jokipoikien kannalta jo todella synkältä, kun ajassa 29:54 joensuulaisten Jordan Fox taklasi TuTon Matti-Pekka Pelkosta päähän saaden rangaistukseksi siitä 5+20 minuuttia sekä vielä väkivaltaisuudesta kaksiminuuttisen. TuTo pääsi pyörittämään peli viidellä kolmea vastaan ja ajassa 30:16 Lasse Lintula teki illan toisen maalinsa siirtäen turkulaiset jo 0-3 johtoon.

Turkulaisten maalin jälkeen jatkui vielä joensuulaisten alivoimapelaaminen ja kuin varkain pääsi Ville Eskelinen tuikkaamaan kotijoukkueen avausmaalin Sami Puruskaisen syötöstä ajassa 31:08. Näissä lukemissa lähdettiin myös ottelun kolmanteen erään.

Kolmannen erän alkuun sai TuTon Aki Keinänen harvinaisen rangaistuksen kiekon peittämisestä ja Jokipojat pääsi pyörittämään ylivoimaa. Parasta kauttaan pelaava Jokipoiken hyökkääjä Heikki Puustinen pistikin kiekon melko helpohkosti TuTon maalivahdin Ari Reunasen taakse ajassa 42:11. Pelin painopiste siirtyi yhä enemmän TuTo -päätyyn ja hieman onneakin oli mukana, kun ajassa 52:43 Jokipoikien Jani Oinonen tasoitti pelin kuolleen kulman laukauksellaan, joka kimposi Reunasen luistimesta maaliin.

Jokipoikien painostus vain jatkui ja kun TuTo ei saanut kahdesti jäähypenkillä istuneen Roberts Jekimovsin rangaistusten aikana mitään aikaiseksi, iski jälleen Jokipojat.  Heikki Puustisen kauden 12. osuma näki päivänvalon ajassa 56:09. Näin oli kotijoukkue kääntänyt 0-3 tappion 4-3 johdoksi. Peli ei ollut kuitenkaan vielä ohi. TuTo tuli vielä kerran. Valmentaja Petri Niukkanen otti aikalisän ajassa 57:51 ja se kannattikin. Aki Keinänen latasi siniviivalta ajassa 58:08 ottelun tasoihin.

Koska kolmannessa erässä ei enää lisäosumia tullut, siirryttiin jatkoajalle. Jatkoaika oli TuTon hallintaa ja kiekko käväisi kerran jopa joensuulaismaalin tolpassakin. Jokipoikien ahdinkoa ei auttanut myöskään Henri Kiviojan saama rangaistus ajassa 63:29.

Jatkoaika ei kuitenkaan tuonut otteluun ratkaisua, vaan jouduttiin voittomaalilaukauskilpailuun. Ensimmäisessä laukaisuparissa TuTon Janne Jokilan laukaus ei maaliin mennyt, mutta Jokipoikien Tatu Miettinen pisti kiekon varmasti häkkiin. Kun toisessa parissa sekä TuTon Hannus sekä Jokipoikien Jekimovs onnistuivat, oli turkulaisten kolmannen laukojan pistettävä kiekko maaliin. Muuten hyvin pelannut Tommi Laine kuitenkin epäonnistui ja näin jäivät Joensuuhun ottelusta kaksi sarjapistettä.

Ottelu oli todellinen kiekkotrilleri, pelistä ei puuttunut vauhtia, kovistelua eikä maaleja. Mieleen jäivät myös joensuulaispäädyssä kovaa ääntä pitäneet latvialaisopiskelijat (kuvassa), jotka olivat tulleet seuraamaan erityisesti maanmiehensä Jekimovsin peliotteita.

Mestiksen (Esa Räty) tiedotteesta / UrheiluTurku

Turun Toverit - logo

TuTo - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.