Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Siitä on muuten aikaa kun

 
Siitä on muuten aikaa kun

TuTo on viimeksi voittanut Kiekko-Vantaan Mestis- ympyröissä vaikka laskettaisiin mukaan harjoitusottelutkin. Historiassa pitää hivuttautua niinkin kauas kuin päivämäärään 6.2.2009, jolloin TuTo voitti kotonaan lohipaidat maalein 5-3. Tämän jälkeen saaliina vantaalaisten kohtaamisista turkulaisille on ollut vain karvasta kalkkia. Kiekko-Vantaan kaataminen keskiviikkona 10.11.2010 onkin TuTolle sanottaisiinko tuplahaasteellinen homma. Kolmen pisteen voittoja kaivattaisiin nyt jo todella ja erityisen makialta kolme pistettä maistuisi kun skalpeerattavana on K-Vantaa.

Keskiviikko- illan ottelussa Turussa Kupittaan monitoimihallissa ovat vastakkain joukkueet jotka kahden viime kauden aikana ovat kulkeneet aika lailla tasatahtia menestyksellisesti. Kummatkin joukkueet ovat edenneet puolivälieriin ja viime kaudella kummankin bändin kulku sitten myös tyssäsi niihin. Turkulaisille Kiekko-Vantaa on sen sijaan jo kohta kahden vuoden ajan ollut hankala vastus. Lohipaitojen pohjois-amerikkalaistyyppinen pelitapa on TuTon taitokiekkoilua korostavalle pelitavalle pahaa myrkkyä. Varsinkin omassa kotikaukalossaan Tikkurilan Valtti-areenalla turkulaiset ovat olleet aika ajoin hätää kärsimässä. Vantaalaisten nopeat käännöt aiheuttavat tavan takaa tutinaa turkulaispakkien polviin.

Sarjataulukon perusteella tarkasteltuna turkulaisten tämänhetkinen korpivaellus alkaa vääjäämättä tuoda mieleen kauhukauden 2003- 2004, jolloin TuTo joutui karsintojen kautta pitämään Mestis- paikkansa. On totta että runkosarjaa on jäljellä vielä liki 30 kierrosta joista on siis maksimillaan jaossa 90 pistettä yhtä joukkuetta kohti. Ryhtiliikettä ja myös onnea turkulaiset joka tapauksessa tarvitsevat jo ylipäätään siksi että päästäisiin pois sijoilta 11-12. TuTolla on rosterissaan vino pino loistavia hyökkääjiä, joilla on mielikuvituksekas ja lentävä pelitapa. Mutta tuo hyökkäysosasto ehkä välillä pelaa myös sellaista upporikasta ja rutiköyhää, että kiekonmenetyksen jälkeen omassa päässä ollaankin jo ihmeissään. Ja totuuden nimissä on todettava että turkulaisten alakerta on aika ajoin aika helposti kierrettävissä. Eikä turkulaisten maalivahtipelikään ole ollut sitä mitä alkukaudesta odotettiin.

Jos turkulaiset ovat koettaneet viedä kautta eteenpäin omilla sopimuspelaajillaan niin Vantaalla puolestaan edetään vanhoilla resepteillä. Iso osa joukkueen pelaajista on lainoja joko Helsingfors Idrottsförening Kamraternista tai Jokereista. Vantaalaisten puolustusosastossa huseeraavat muun muassa sellaiset HIFK- lainat kuin Rony Ahonen sekä Ilari Melart, jotka ovat saaneet ihan mukiinmenevästi aikaa myös liigakentillä. Ilari Melarthan tunnetaan myös aikamoisena kuumakallena joka ei edes kavahda Jere Karalahtea kuten hiljattain saatiin nähdä. TuTolaisin silmälasein katsottuna vantaalaisten rosterissa nähdään myös kaksi TuTo- tarralapuin merkattua miekkosta, kun Mikko ”Löge” Jortikka ja Ville "Mörkö" Peltosuo viistävät jäätä nyt lohipaidoissa. Erityisen mielenkiintoiseksi keskiviikon ottelun tekee se, että maanantaina 8.11.2010 vahvistettiin Martin Tuomisen paluu TuTon sotisopaan.

Vaikka Kiekko-Vantaankaan menestys kuluvalla kaudella ei ole ollut päätähuimaava, on keskiviikon ottelu jälleen kerran turkulaisille se kliseinen kuuden pisteen ottelu. Karl Marxin sanoin TuTolla ei ole menetettävänä tällä hetkellä mitään mutta voitettavana kaikki. Tällaisessa tilanteessa myös TuTon päävalmentaja Petri Niukkaselta on syytä odottaa uusia visioita miten nousta suosta ja ottaa rankasti pohdittavaksi esimerkiksi se, pitäisikö luukulle asettaa A- junnu, mutta edustusjoukkueen sopimuspelaaja Eero Purtsi. Jämäköitä otteita A- junnuissa esittänyt Purtsi on nopealiikkeinen ja hyvin peliä lukeva veskari, joka torjunnoillaan voi saada koko joukkueen liekkeihin.

Mestiksen (Juha Heikkilä) tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Toverit - logo

TuTo - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Lue lisää
Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lue lisää
Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

Lue lisää
TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Lue lisää
Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Lue lisää
Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.

Lue lisää