Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TPK:lle vierasvoitto

 
TPK:lle vierasvoitto

Turun Pallokerhon tappiotonputki futsal liigassa 2010-2011 jatkui eilen lauantaina Jyväskylän monitoimitalolla, kun se jännittävien vaiheiden jälkeen puristi isäntäjoukkue Kampuksen Dynamosta voiton lukemin 0-2.

Pallokerhon voiton takuumiehenä toimi jälleen joukkueen pelaavaan kokoonpanoon polvivaivastaan ainakin osittain toipunut Marko Laaksonen. Laaksosen onnistuneen pelin lisäksi myös Pallokerhon muu miehistö kykeni pelaamaan alkukauden ehjimmän nelikymppisensä ja kykeni näin auttamaan melkittävästi myös omaa maalivahtiaan kauden ensimmäisen nollapelin pitämisessä.

Lauantain iltapäivän kamppailu monitoimitalolla alkoi kotijoukkueen selvässä hallinnassa. Pelin ensimmäisen viisitoista minuuttisen aikana Kampuksen Dynamo järjesteli useita kertoja jalkoja vapaaksi ja laukausket satelivat kohden vierailijoiden maalivahti Marko Laaksosta.

Vierailija TPK ei taas saanut ottelun alkupuolella omaa hyökkäyspeliään toimimaan edes välttävällä tavalla. Jos hyökkäämiseen lähdöt olivat sinisillä tahmeita, niin lauantaina joukkeen puolustus peli toimi sitäkin paremmin. Vaikka kotijoukkue KaDy saikin tukun laukauksia pelin ensimmäisellä vartilla aikaiseksi, niin totuudennimissä täytyy sanoa, että vedot tulivat kaikki paikoista jollaisista maaleja ei tehdä ilman maskia tai maalivahdin pientä haparointia Makken tasoisen kassarin taakse.

Pallokerho sai peliin hieman otetta valmentaja Niko Kaganin ottaman aikalisän jälkeen, mutta Matti Heimon läpiajo ilman viimeistely-yritystä taisi olla lopulta Pallokerhon erän paras maalintekotilanne. Muutama sekuntti ennen taukoa kampuslaisista Matias Juvonen oli unohtunut vapaaksi Pallokerhon pakan alle ja hän pääsi maalivahdin oivalluksesta yksin Kerhovahti Laaksosta vastaan. Matiaksen looppi painui kuitenkin Kerho-maalin yli ja näin Jyväskylässä painuttiin erätauolle tilanteessa 0-0.

Pelin jälkimmäinen puolisko oli huomattavasti ensimmäistä tasaisempi eikä vierailija Pallokerho ollut ollenkaan niin pahasti vastaanottavana osapuolena kuin mitä paikanpäälle saapuneet katsojat olivat sen nähnneet olevan kamppailun ensimmäisellä parikymppisellä.

Ja hyökkäyspelin parantamisen lisäksi turkulaiset esittivät, jos mahdollista, vielä avauspuoliskoakin ehjempää puolustuspään kautta pelaamista. Omien tilastojeni mukaan kotijoukkue sai hienoisesta pallohallinnastaan huolimatta  pakotettua Pallokerhon maalivahti Marko Laaksosen venymään vain kahdesti torjuntaan koko jälkimmäisellä puoliskolle eli todellä kypsästä esityksestä vierailijoiden osalta voitanee puhua. Kotijoukkeen paras yritys pelin toisella puoliskolla pysähtyi Laaksosen vartioiman maalin pystypuuhun.

Kerhon parantuneesta hyökkäyspelistä huolimatta mitään ilotulitusta ei tietenkään nähty Kampuksen maalillakaan. Mutta siinä missä vierailijoiden päässä maalivahti kerkesi toisen erän kotijoukkueen harvojen maalintekoyritysten eteen, ei Kampusvahti Laitisella ollut aivan niin loistava ilta menossa kotijoukkueen maalilla.

Vierailija Pallokerho siirtyi pelissä 0-1 johtoon ajassa 28:45, kun joukkeen “isot pojat” pelasivat ennalta sovitulla kuviolla Matti Heimon vapaaksi maalin eteen, josta tämä maalintekijäjumalan armosta ei kehdannut pelin luonteenkin huomioon ottaen enää epäonnistua. Pallo pitseihin ja kenttä vaihtoon. Syöttöpisteen osumaan sai kentän target Petteri Pitkänen.

Pallokerho osui ottelussa toistamiseen, kun aiemminkin ottelussa maalin aikana kentällä olleet sankarit pääsivät keski alueen pallon riiston jälkeen nopeaan kolme-kakkoseen kohden Laitisen vartiomaa maalia. Ottelun avausmaalin syöttänyt Pitkänen käytti pallon toisella laitureistaan, minkä jälkeen ”kentän” hallittu kärkipotku suoraan Matti Heimon syötöstä löysi Kampus maalin vasemman alakulman. Tilanne tulostaululla muuttui lukemiin 0-2, ja peli vaikutti ratkenneelta.

Kotijoukkue Kampuksen Dynamo tuli heti maalin jälkeen, ja siitä pelin loppuun asti peliään reikäpaidalla pyörittäen, mutta hyvästä pyörityksestä ja muutamasta ihan kelvollisesti luomastaan vetopaikastaan huolimatta se ei saanut yhtään yritystä menemään Kerho-maalin raameja kohden, eli kun neljäkymmentä minuuttia monitoimitalon parketilla joukkueiden välistä taistoa tuli täyteen, Pallokerhon kaverit pääsivät hillitysti tuulettamaan todella tärkeätä, kenties yhdestä päävastustajastaan otettua vierasvoittoaan.
 
Lauantai-iltapäivän palkitut pelaajat löytyivät Veikkausmitaleiden osalta kaikki vierasjoukkue Turun Pallokerhon riveistä. Ottelun avausmaalin viimeistellyt ja Kerhon 0-2 maalin syöttänyt Matti Heimo pokkasi tekemisistään pronssisen mitalin. Hopeinen mitali meni Isojen poikien targetille Petteri Pitkäselle ja kultainen mitali luovutettiin varsinkin ottelun ensimmäisellä kympillä useita koppeja napsineelle Marko Laaksoselle.

Kotijoukkueen parhaana pelaajana palkittiin jossain vaiheessa ottelua ilmeisesti itseään jonkin verran telonut, ja tätä kautta loppuottelun enemmän penkin puoleleta katsellut Jukka Kytölä. Vierailija Pallokerhon parhaaksi valittiin myös kultaisen mitalin pokannut Marko Laaksonen.

”Iltapäivän matsi oli kuin koko kautemme pienoiskoossa. Hirveästi töitä, muutama näppärästi järjestetty tilanne, mutta pallo vaan ei löytänyt millään tietään vastustajan maaliin. Monarilla nähtiin tänään kahden hyvin puolustaneen joukkeen taisto, jossa kumpikin joukkue malttoi ihailtavalla tavalla toteuttaa omaa pelitapaansa, ja uskon, että aika vähistä maalintekotilanteista huolimatta myös paikanpäällee saapuneet katsojat voivat olla sitä mieltä, että he näkivät kaikin puolin laadukasta futsalia”, mietti KaDyn valmentaja Tero Kelhälä tiukan taiston tauottua.

”Olen todella tyytyväinen tämän päivän pelaamiseemme. Mielestäni esityksemme oli taktisesti todella kypsä ja vastustaja pidettiin aika hyvin poissa maalintekotilanteista. Mitä pidemmälle ottelu eteni, niin ainakin itselleni tuli kutina, että peli tulee kääntymään meille päin, ja ottelun toisella puoliskollahan me sitten ne muutamat tilanteet saatuamme vimeistelimmekin huomattavatsi kaveria tehokkaammin”, hehkutti silminnähden tyytyväinen Pallokerho-valmentaja Niko Kagan joukkueen esitystä bussissa matkalla kohden kotia.

TPK:n tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Pallokerho - logo

TPK - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutFutsalin pudotuspelit alkavat

Futsalin pudotuspelit alkavat

Futsal-liiga jatkuu tulevana viikonloppuna pudotuspelien muodossa.

Lue lisää
Ratkaisun hetket lähestyvät kuluvan kauden liigassa

Ratkaisun hetket lähestyvät kuluvan kauden liigassa

Futsal-liiga palaa viikonloppuna jälleen kerran tositoimiin pienen maaottelutauon jälkeen.

Lue lisää
Nälkäinen ja ärsytetty Kerho liigajohtajaa haastamaan

Nälkäinen ja ärsytetty Kerho liigajohtajaa haastamaan

Liigan neljännentoista kierroksen kamppailu tuo tulevana viikonloppuna Kerholle vieraita hämeestä.

Lue lisää
Ja lopussa saatiin kulma...

Ja lopussa saatiin kulma...

Sanonta ”uusi vuosi uudet kujeet” ei pitänyt alkuunkaan paikkaansa, kun Turun Pallokerhon futsalmiehistö palasi joulutauolta liigapelien pariin, ellei kujeilijaksi sitten lueta vieraiksi saapuneiden Espoolaisten futsalistoja.

Lue lisää
Moderni klassikko loppiaisen iltapäivässä

Moderni klassikko loppiaisen iltapäivässä

Futsal-liiga palaa tulevana torstaina sekä joulu- että maaottelutauolta ja Turun Pallokerhon futsalistoille vuosi 2011 alkaa heti ehkä sillä kaikkein haastavimmalla pelillä.

Lue lisää
Taistelu jokivarren valtikasta

Taistelu jokivarren valtikasta

Turun Pallokerho – FC Inter Turku hyväntekeväisyys futsal-ottelu. Lauantaina 22.01.2011 kello 15:00 Caribian 994-areenalla.

Lue lisää