TPK putosi Cupista

Turun Pallokerhon futsaledustuksen taival Suomen cupissa loppui, tiistaina 16.11. kilpailun neljännelle kierrokselle, kun se jännittävien vaiheiden jälkeen hävisi viime kauden cupin loppuottelun uusinnassa Espoolaiselle Golden Futsal Teamille Leppävaaran liikuntahallin parketilla lukemin 3-2.

Aurajokivarren ylpeys aloitti – lopulta melko kaksijakoiseksi muodostuneen – ottelun kenties jopa odotettua paremmin. Se karkasi tehokkaasti omat paikkansa hyväksi käyttäen pelin ensimmäisellä pari kymppisellä jo kahden maalin johtoon, ennen kuin Leppavaaran isäntä Golden Futsal Team alkoi saada onnistumisia omaan tekemiseensä.

Tasaisen avauspuoliskon avausmaali syntyi ajassa 03:23, kun pallokerholaisista Christian Maja ja Kai Lempinen pääsivät kahdella kolmea vastaan hyödyntämään Espoolaisten laiskan puolustuksen. Tilanteessa vetoa peittämään tullut GFT-vahti Rapeli oli voimaton, kun Maja siirsi maalin takatolpalta vierailijat johtoon Lempisen jäätävästä syötöstä.

Välistä GFT kohahdutti omaa kotiyleisöään.

Ville Lindgren ampui oikealta maalin etutolppaan, ja heti perään Laaksonen esitti todellisen doublegamesaverin, kun Reinikka pyssytti kentän pohjalta tulisesti ja laukauksen karoista Salmi pääsi yrittämään reboundia jo maassa olleen Kerhovahdin selän taakse. Makke venyi...

Pallokerho siirtyi ottelussa jo kahden maalin johtoon, kun kerhon kaksi-kakkosen seurauksena Miika Puputti pääsi blokatun laukauksensa jälkeen uudestaan palloon käsiksi ja kykeni syöttömään pelivälineen takatolpalle vapaaksi jääneelle Tero Tamenlaaksolle. Teron kääntölaukaus ei ehkä ollut kaikkein hallitumpia, mutta painui joka tapauksessa vastustamattomasti ”kultatossujen” maaliin.

Erän loppuun Espoolaisten käskyttäjä Sihvonen otti aikalisän ja palaverin jälkeen kotijoukkue tuli kentälle reikäpaitaa hyväksi käyttäen. Ylivoima painoi maltilla Kerho-pakan lähemmäksi omaa maaliaan ja hankki lopulta aivan erän loppuun kulman, josta se teki ottelun kavennuksen.

Kello pysähtyi aikaan 19:59, kun aivan vapaaksi maalin eteen unohtunut Lasse Lind pamautti Reinikan tarjoilusta pallon Laaksosen selän taakse. Tilanteessa pettivät niin Pallokerhon ensimmäinen porttivahti kuin Lindiä vartioinut kaarimieskin.

Tauolle Leppävaaran liikuntahallissa mentiin tilanteessa 1-2

Ottelun toinen puoliaika oli sinilaseinkin katsottuna pelottavankin vahvaa kotijoukkueen painostusta eikä pallo ollut kovinkaan pitkiä jaksoja Aurajokivarren ylpeyden hallussa oikeastaan missään vaiheessa.

Heti erän ensimmäisessä vaihdossa vieraiden Tomi Tuominen pelasti pallon maaliviivalta, kun Henrik Henrikson oli jo pienellä loopilla pelannut loisto ottelua pelanneen Kerho-kapteenin Marko Laaksosen ulos tilanteesta.

”Hermannien” Cuong Tran sai vieraiden parhaan paikan puoliajan alkuun. Tranin lujan, oikeaan alakulmaan suuntauneen laukauksen Gefti-maalissa torjunut Ville Rapeli selvitti kuitenkin kulmaksi.

Ajassa 25:48 Henrik Henrikson toi kotijoukkueen ottelussa tasoihin. Pallokerho sai jo kotijoukkueen pitkän pyörityksen kertaalleen poikki, mutta omaan hyökkäykseen lähdössä tapahtui yleensä niin varmalle Kai Lempiselle pieni lipsahdus ja pallo karkasi tältä Kaarinan pellavapäältä suoraan Henriksonin jalkaan. Kultaisten kaksi-ykkönen ja pallo lopulta liukumalla Laaksosen alta Kerhomaalin pitseihin.

Kotijoukkueella oli ennen viekkaudella ja vääryydellä tehtyä voittomaaliaan useampi ihan mukiinmeneväkin mahdollisuus täräyttää itsensä ottelussa ensi kertaa johtoon, mutta niin Henkun myöhästynyt takatolppaliuku, Laaksosen torjuma Reinikan takatolppaluiku kuin vierailijoiden maalivahdille palautuksesta toimittu vapaapotkukaan eivät tuottaneet tulosta.

Ottelun viimeisellä minuutilla kotijoukkue GFT teki kuitenkin sen, mitä valittetavan harvalukuisena paikan päälle saapunut yleisö oli odottanut koko Cup-ottelun ajan. Näin GFT siirtyi ottelussa ensi kertaa johtoon.

Maali ei komeudessaaan varmastikaan jää kummankaan joukkueen mieliin, mutta tapa, jolla se syntyi pysyy varmaan molempien mielissä pitkään taiston tauottuakin. Maali aiheutti valtavan tunteenpurkauksen ainakin vierailija Turun Pallokerhon leirissä heti sen hyväksymisen jälkeen.

Vierailijoiden puolustus oli tilanteessa ihan hyvin sijoittunut ja periaatteessa tilanteessa ei kotijoukkueen pyörityksestä huolimatta pitänyt olla mitään vaaraa. Siniset eivät valitettavasti olleet ymmärtäneet sitä, että ottelussa oli kotijoukkueen puolelta katsottuna siirrytty jo viidakonsääntö-tulkintaan.

Kultatossut pelasivat tilanteen oikean sivustan kautta sisään ja keskellä itselleen kaksin käsin tilaa tehnyt Risto Salmi sai pallon itselleen täysin vapaaseen paikkaan noin seitsemän metriä vierailioiden maalista. Foxi siirsi pallon poikittain takaa tulleelle Jukka Laineelle ja poikittaisliikkeessä ollut Laaksonen oli voimaton Pallokerhon maalissa, kun Select painui voimalla tolpan kautta vierailijoiden maaliin. Mikäli kotijoukkueella olisi tässä vaiheessa toista puoliaikaa ollut koossa vasta esimerkiksi neljä virhettä tuomarikaksikolla olisi kenties ollut munaa viheltää tilanteesta vierailijoille vapaapotku, niin kuin oikeasti olisi kuulunutkin. Nyt kun kotijoukkueella oli virheet täynnä, he eivät näin voineet tehdä, koska se olisi tietänyt Pallokerholle 10-metristä parikymmentä sekuntia ennen pelin loppua.

Kenties vielä jonkinlaista pientä jälkipyykkiä poikiva Cupin neljännen kierroksen matsi päättyi Leppävaarassa lopulta kotijoukkue Golden Futsal Teamin 3-2 voittolukemiin ja se jatkaa näin kilpailun seuraavalle kierrokselle, jonka vastus selviää myöhemmin suoritettavassa arvonnassa.

”Aika kaksijakoiseksi muodostui tämänkin päivän matsi, samanlaiseksi kuin meidän matsit ovat tällä kaudella tupanneet olla. Onneksi ryhtiliike löytyi lopulta ketjumuokkausten jälkeen ja tokan jakson sanoisin jopa olleen kuluvan kauden parasta Geftiä”, veisteli silminnähden tyytyväinen ”kultatossu” koutsi Ville Sihvonen kotijoukkueen pukuhuoneen ovella taiston päätyttyä.

”Ei lopulta saatu ihan parasta mahdollista jalkaa peliin ja otettiin aivan liikaa vaan vastaan vastustajan pyörittäessä peliä. Vastustajan maalit oli aika perus Geftiä, tuollaisia ne aina ovat olleet meitä vastaan. Tämän päivän tuomarilinjaan en voi sanoa olleeni tyytyväinen, on se kumma että aina tässä hallissa tulee tuomiota, jotka aiheuttavat parranpärinää vielä pelin päättymisen jälkeen”, manasi pettynyt kerhokäskyttäjä Niko Kagan Sinisten pukuhuoneessa ennen hallista poistumistaan.

TPK:n tiedotteesta / UrheiluTurku

Turun Pallokerho - logo

TPK - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Futsalin pudotuspelit alkavat

Futsal-liiga jatkuu tulevana viikonloppuna pudotuspelien muodossa.

Ratkaisun hetket lähestyvät kuluvan kauden liigassa

Futsal-liiga palaa viikonloppuna jälleen kerran tositoimiin pienen maaottelutauon jälkeen.

Nälkäinen ja ärsytetty Kerho liigajohtajaa haastamaan

Liigan neljännentoista kierroksen kamppailu tuo tulevana viikonloppuna Kerholle vieraita hämeestä.

Ja lopussa saatiin kulma...

Sanonta ”uusi vuosi uudet kujeet” ei pitänyt alkuunkaan paikkaansa, kun Turun Pallokerhon futsalmiehistö palasi joulutauolta liigapelien pariin, ellei kujeilijaksi sitten lueta vieraiksi saapuneiden Espoolaisten futsalistoja.

Moderni klassikko loppiaisen iltapäivässä

Futsal-liiga palaa tulevana torstaina sekä joulu- että maaottelutauolta ja Turun Pallokerhon futsalistoille vuosi 2011 alkaa heti ehkä sillä kaikkein haastavimmalla pelillä.

Taistelu jokivarren valtikasta

Turun Pallokerho – FC Inter Turku hyväntekeväisyys futsal-ottelu. Lauantaina 22.01.2011 kello 15:00 Caribian 994-areenalla.