TuTo:n bensa ei riittänyt yllätykseen asti

TuTo aloitti erittäin vahvasti ensimmäisen erän. Luistin liikkui huomattavasti paremmin, kuin kotijoukkue Jukureilla. Turkulaiset olivat karvauspelissään ahnaita, jonka vuoksi Jukurien pelinrakentelu takkusi pahasti. Ottelun alussa nähtiinkin paljon pitkiä kiekkoja Jukurien toimesta. Ensimmäisen viiden minuutin aikana TuTo saikin kiekon maaliin, mutta maali hylättiin, TuTo:n hyökkääjän ollessa maalivahdin alueella. Erän vanhetessa alkoi Jukuritkin päästä peliin mukaan. Sami Lähteenmäellä oli läpiajo, jonka TuTo-maalivahti Ari Reunanen torjui, jälkitilanteessa TuTo:n puolustaja Markus Hämäläinen pelasi järkevästi taklaten kovaa tilanteeseen ehtineen Jukuri-hyökkääjän.

Jukurien ylivoimalla Markku Flinckin hyvä laukaus kilisteli jo ylärimaa. Muita maalipaikkoja ei Jukureille syntynyt. TuTo:n vaarallisin maalipaikka tuli hiukan yllättäen Arttu Niskakankaalle, joka lähetti puolittaisen hyökkäyksen päätteeksi siniviivalta kiekon kohti Teemu Seppäsen vartioimaa Jukuri maalia. Kiekko oli jo lirua Seppäsen varusteista maaliin, mutta mies sai haalittua kiekon alleen. Ensimmäinen erä oli maaliton.

Toisessa erässä ajassa 25:35 Antti Ojanen punnersi hyökkäyspäädyssä komeasti ja lopulta siirtääkin Henri Ryynäsen syötöstä kiekon ohi entisen joukkuekaverinsa Reunasen selän taakse. TuTo:n tasoitusmaali oli kaunis ylivoima kuvio, jossa muutamalla syötöllä saatiin Jukurien neliö hajalle. Lopulta Lasse Lintulalla oli helppo työ siirtää kiekko tyhjään maaliin. Syötöt maalin saivat Aki Keinänen ja Martin Tuominen. Maalin jälkeen Jukurit nosti karvaustaan ja sai pelin lähes täysin haltuunsa. Toisessa erässä Teemu Seppänen selvisi vain kahdella torjunnalla, kun taas Ari Reunanen piti hyvin TuTo:a pystyssä 14 torjunnallaan. Turkulaiset saavat kiittää Reunasta, sillä hän piti lukemat näinkin pieninä, torjuen koko ottelussa 40 laukausta.

Kolmas erä ehti vanheta 39 sekuntia, kun Markku Flinck voitti täysin 100-0 aloituksen ja siirsi kiekon siniviivalle Olli Korkeavuorelle, joka laukoi kiekon suoraan maalin eteen. Sami Lähteenmäellä oli lapa oikeassa paikassa ja peli oli 2-1. Maalin jälkeen tuntui, että TuTo:n selkäranka katkesi. Varsinkin ykkös- ja kakkoskentän hyökkääjät seisoskelivat keskialueella ja odottelivat syöttöä, hyvin usein turhaan. Sillä Jukurit paino hanakasti päälle vieden TuTo:n puolustajilta tilan ja ajan pois. 3-1 maalin voi ottaa TuTo:n puolustus nimiinsä,  Tuomas Muhonen  karkasi irtokiekon perään, mutta Reunanen ehti katkaisemaan kiekon. Ikäväkseen kuitenkin suoraan Juuso Kaijomaalle, joka syötti avopaikkaan Tomi Leivolle. TuTo:n päävalmentaja Petri Niukkanen otti vielä vajaat kaksi minuuttia ennen pelin loppua aikalisän. Mutta vain 30 sekuntia tästä Antti Ojasen illan toinen maali sinetöi Jukurien voiton 4-1.

Moni odotti Mikko Laineen ensiesiintymistä Jukuri-paidassa, mutta Jukurien päävalmentaja Jarno Pikkarainen ei halunnut hätiköidä hänen kohdallaan, eikä hajottaa kenttiä. Illan ottelun jätti Henry Hietaharju kesken, joten Laine pelannee seuraavassa ottelussa. TuTo:n tehopuolustaja Markus Laine pelannee ensi viikolla. Hyökkäyksestä puuttui Tommi Laine, Niukkanen ei kuitenkaan halunnut mennä hänen puuttumisensa taakse. Tommi Laineen paluusta ei vielä ole tarkkaa tietoa. Silmävamma pitää miehen sivussa.

Jukurit matkustaa perjantaina Vaasaan Sportin vieraaksi. Lauantaina joukkue kohtaa Mikkelissä Jokipojat. TuTo ei pelaa perjantaina, lauantaina on vuorossa kotiottelu Turussa Kiekko-Laseria vastaan.

Mestiksen (Ville Lepistö) tiedotteesta / UrheiluTurku

Turun Toverit - logo

TuTo - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.