Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Näihin on jo totuttu

 
Näihin on jo totuttu

Turkulaisen TuTon voittosaldo kuluvan kauden Mestiksen runkosarjassa on viisi. Yksi näistä on hankittu puolisentoista kuukautta sitten Oulusta kun turkulaiset ryöpyttivät sarjanousijaa maalein 7-1. Oululaisten ensivisiitti Turkuun sen sijaan oli tuloksekas sillä varsin värikkäiden vaiheiden jälkeen jaossa olleet kolme pistettä lähti Pohjolan Matkan bussikyydillä kohti Oulua. Voitto pitää K-Laserin näppärästi mukana kärjen taistoissa ja TuTon tuska puolestaan ei hellittänyt tippaakaan ja kun matkaa sijaan yksitoistakin on jo kymmenen pistettä profetoivat uskaliaimmat TuTolle paikkaa Mestis- karsintaan.

Kumpikin joukkue astui illan jääkarkeloihin voisiko sanoa vajaamiehityksellä. TuTon rosterista puuttuivat Markus Laine, Tommi Laine sekä Janne Jokila ja ”pitkäaikaistoipilaista” Anrei Hakulinen, Sami Savolainen sekä Toni Jalo. Kiekko- Laserin merkittävin ”vaje” oli ilman muuta Jyri Junnilan lainavisiitti SaiPaan sekä maalivahtien Antti Rautiolan sekä Pekka Kankaanrannan torjuntavastuut muissa joukkueissa. Tästä huolimatta ja ehkä juuri siksi ottelussa mentiin eikä meinattu, välillä jopa ilman päämäärää. Kotijoukkueen kannalta ottelun alku oli paitsi toisinto lähes kaikista kuluvan kauden kotiotteluista niin muutenkin lannistava, sillä kello oli ehtinyt tikittää vasta lukemiin 1.09, kun K-Laserin Ville Rajalan jämäkkä kuti osui TuTo- pakin luistimeen jatkaen liukkaasti matkaansa ohi TuTo- veskari Ari Reunasen. K-Laserin johtomaalin jälkeen kiekko pyöri vinhasti turkulaispäädyssä ja vain hyvällä onnella ja Reunasen torjunnoilla luvut pysyivät entisellään. Erän vanhetessa puolestaan turkulaiset pääsivät jyvälle siitä mikä on kupletin juoni ja tasoitusmahdollisuutta tarjottiin ylivoimienkin muodossa mutta joka tilanteessa nuori Laser- vahti Jonathan Iilahti veti pidemmän korren.

Toisen erän alku muistutti aika lailla ensimmäisen erän vastaavaa; K-Laser pyöritti peliä turkulaispäädyssä ja kunnon hyökkäyksiä TuTo ei saanut aikaiseksi. Pikku hiljaa puntit tasoittuivat ja aika tarkkaan ottelun puolivälissä Lasse Lintula näyttävällä yksilösuorituksella toi kotijoukkueen tasoihin mutta kuten niin monta kertaa aikaisemminkin vieraat siirtyivät taas johtoon kun TuTon kavennuksesta oli ehtinyt kulua aikaa vain yksi minuutti ja kahdeksan sekunttia. Erän loppupuolellakin turkulaisilla oli omat paikkansa, mutta kun maalia ei syntynyt, niin ei syntynyt.

Kolmas erä oli joltisenkin oudonoloinen jääkiekkospektaakkeli. Turkulaiset tarvitsivat tietysti enemmän voittoa ja aika ajoin hyökkäykset rullasivat näyttävästi kohti oululaispäätyä. Päivää aiemmin Lempäälässä pelatun pelin jäljiltä vieraat alkoivat vaikuttaa kovasti väsyneiltä ja tuntui että pelkkä pystyssä pysyminenkin tuntui olevan Laserille täyttä tuskaa. Turkulaisten näennäishyökkäykset kuitenkin aina kilpistyivät joko Laser- pelaajiin tai Iilahteen ja kuten niin monta kertaa aiemminkin vieraat niittasivat ottelu kesken hyvän TuTo- vaiheen. Viitisen minuuttia ennen ottelun loppua vieraiden ehdoton stara Aku Joki- Erkkilä livautti kumilaatan pienestä rakosesta ohi Reunasen ja kun kotijoukkueelta ei minkään sortin loppukiriä löytynyt, lähtivät pisteet talviselle matkalle kohti Oulua ja TuTon jumittui entistä syvemmin sarjajumboksi.

Kuten niin monta kertaa aiemminkin kuluvalla kaudella TuTo pelasi ihan kelvollisen ottelun siistiä ja laskelmoitua jääkiekkoa mutta ehkä juuri siinä tällä hetkellä turkulaisten pahin probleemi. Joukkue pyrkii näyttävään ja taidokkaaseen hyökkäyspeliin mutta siinä vaiheessa kun tihonovilaisuus ei enää toimikaan, joutuu joukkueen alakerta kohtuuttomaan prässiin. Mentaalipuolella pakit ihailevat hyökkääjien näyttäviä kuvioita ja sekunnin päästä tuulispään lailla nelistääkin jo vastustaja silmien edessä niin että pakit ja maalivahti eivät ehdi reagoida. TuTo tarvitsisi otteisiinsa sähinää ja luvan sille että räkämaalitkin lasketaan. Joukkueella oli hyvinkin viitisentoista tilannetta illan ottelussa joissa rämäpäisyydellä oltaisiin nakuteltu maaleja ja kun ripari- jätkiä ei tuntunut olevan niin maalithan siinä jäi tekemättä. Pelkästään rebound- tilanteista joukkue olisi saanut viitisen maalia. Kiekko- Laser ei pyrkinytkään komeisiin kuvioihin vaan tekemään maaleja turkulaisten virheistä joita ehkä hurjimmillaan edusti vieraiden siirtyminen 1-2 johtoon.

Oululaisten pääkoutsi Mikko Manner piti TuTosta saavutettua voittoa yhtenä kauden parhaimmista. Varsinkin kun ottaa huomioon, että Laserin rosterista tosiaan puuttuu aika monta nimeä, voi Mannerin tuntemukset ymmärtää. Manner suitsutti glamouria omiensa ylle toteamalla, että kovan joukkueen merkki on että tappiollisen illan jälkeen noustaan seuraavana päivänä voittokantaan. TuTon päävalmentaja Petri Niukkanen hämmästeli omiensa virran hiipumista. Otteisiin tuli Niukkasen mukaan raskautta ja oltiin ikään kuin perässä luistelijoita. Erityisesti Niukkanen harmitteli sitä, että Lasse Lintulan tekemän tasoitusmaalin mukanaan tuomaa hurmosta ja energiaa ei saatu hyödynnettyä kun vastustaja jo minuutti tasoituksen jälkeen meni johtoon.

Mestiksen (Juha Heikkilä) tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Toverit - logo

TuTo - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutOula Palve Turkuun

Oula Palve Turkuun

HPK:n keskushyökkääjä Oula Palve siirtyy Turun Palloseuran riveihin kahden vuoden sopimuksella.

Lue lisää
Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Laitahyökkääjä siirtyy Turun Palloseuran riveihin Mikkelin Jukureista loppukauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

18-vuotias puolustajalupaus Olli Kaskinen saapuu TUTOon lainapestillä Turun Palloseurasta. Hyökkääjä Niklas Lehtimäki puolestaan palaa takaisin TUTOn vahvuuteen.

Lue lisää
Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja on Roope Paltta. 40-vuotias Paltta siirtyy tehtävään TPS Juniorijääkiekko ry:n toiminnanjohtajan paikalta.

Lue lisää
Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Aavinen aloitti tehtävässä keväällä 2014 tilanteessa, jonka näin jälkikäteen voidaan todeta olleen TUTO Hockeyn toiminnan jatkuvuuden suhteen hyvin kriittinen. Tuolloin oltiin tilanteessa, jossa yhtiöllä oli yli puoli miljoonaa euroa velkaa.

Lue lisää
Markus Ruusu TUTOon

Markus Ruusu TUTOon

20-vuotias maalivahti Markus Ruusu siirtyy TUTOon toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella. Ilveksellä on loukkaantumissuman iskiessä mahdollisuus kutsua Ruusu takaisin riveihinsä.

Lue lisää