Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TuTo kuuden, Sport kahden ottelun tappioputkessa

 
TuTo kuuden, Sport kahden ottelun tappioputkessa

Kim Nabb suoraan kotkapaitojen ykkösketjuun

Kuuden ottelun tappioputkessa kulkeva sarjajumbo TuTo joutuu keskiviikkona pahaan paikkaan, kun joukkue matkustaa Vaasaan Sportin vieraaksi. Sport on voittanut kuluvan kauden 12 pelaamastaan kotiottelusta 10. Kotkapaitoihin paluun tekee illan ottelussa mestaruuskevään 2009 sankarihyökkääjä Kim Nabb, joka aloittaa Sportin ykkösketjussa.

TuTo kuuden, Sport kahden ottelun tappioputkessa

Sport on saanut viime aikoina keskittyä harjoitteluun. Viime viikon perjantaina kotkapaidat hävisivät sarjakärki Jukureille Vaasassa 1-4 ja tuohon otteluun joukkue palasi hurjalta 10 päivän ottelutauolta. Viimeisen kahden ja puolen viikon aikana Sport on pelannut vain kaksi ottelua ja niistä joukkue on kerännyt vain yhden sarjapisteen. D Team oli marraskuun alun tv-ottelussa parempi maalein 3-2 päättyneessä kamppailussa, jonka lopullinen ratkaisu nähtiin vasta voittomaalikilpailussa. Marraskuun kahdesta muusta kotiottelustaan Sport on ottanut kaksi voittoa. HeKi kaatui maalein 6-2 ja Hokki maalein 5-2. Sport on hävinnyt kuluvan kauden aikana kotikaukalossaan 12 pelaamastaan ottelusta vain kaksi.

Hyvät harjoitusottelut kesällä ja alkusyksystä pelanneen TuTo:n sarjaotteluista on hyvin vaikea löytää mitään positiivista. Vaikka joukkueen hyökkääjistä kaksi löytyykin Mestiksen pistepörssin 15 parhaan joukosta, voidaan sanoa, että TuTo:n peli on pettänyt jokaisella osa-alueella ja se on johtanut asemaan sarjan jumbojoukkueena. Kun runkosarja lähestyy puolivälin krouviaan, TuTo on jäänyt karsintaviivasta (sija 10.) 11 pisteen päähän ja paikka Play Offs-otteluissa (sija 8.) on 14 pisteen päässä.

TuTo on hävinnyt nyt kuusi ottelua peräkkäin ja viimeisistä neljästä vierasottelustaan se on kerännyt yhden sarjapisteen. Lokakuun puolivälissä TuTo voitti kolme ottelua peräkkäin, nousun merkkejä alkoi olla näkyvissä, mutta ei. Yhdeksestä seuraavasta / viimeisimmästä ottelustaan TuTo on voittanut vain yhden. Viime viikolla TuTo hävisi Jukureille Mikkelissä 1-4 ja kotonaan Kiekko-Laserille 1-3. Molemmissa otteluissa TuTo oli mukana voittotaistelussa 30-40 peliminuuttiin asti (tilanne 1-1), mutta loppuun asti eivät turkulaisten eväät riittäneet.

Kim Nabb suoraan Sportin ykkösketjuun

Sportilta löytyy neljä eri pelaajaa, jotka ovat rikkoneet kuluvalla kaudella 10 tehopisteen rajapyykin, tosin yksikään heistä ei edusta Mestiksen pistepörssin kuuminta kärkeä: Pete Suonpää (1+14=15), Antti Hölli (8+6=14), Tuomas Takala (4+8=12), sekä Mika Halava (4+7=11). Antti Jaatinen iski kauden 10 ensimmäisessä ottelussa seitsemän maalia, mutta loukkaantuminen pitää miehen toistaiseksi sivussa. Sportin päävalmentaja Antti Törmäsen valinta maalille illan otteluun on Mikko Rossi, jonka torjuntaprosentti 87,7 alkukauden otteluista ei päätä huimaa. Edellisessä TuTo-Sport ottelussa kaukalon parhaana pelaajana palkittu puolustaja Tuomas Immonen (12 ottelua, 2+4=6) palasi viime perjantain Jukurit-ottelussa sairastuvalta pelaavaan kokoonpanoon ja mies on mukana myös TuTo:a vastaan.

Mukana kokoonpanossa on myös hyökkääjä Kim Nabb, joka tekee paluun Vaasaan pelattuaan viime kauden ja kuluvan kauden Rauman Lukon liigamiehistössä. Nabb on Vaasan Sportin kasvatti ja mies debytoi Mestiksessä kotkapaidoissa jo kaudella 2001-2002. Kausina 2001-2009 Nabb pelasi Sportissa yhteensä 194 Mestiksen runkosarjan ottelua (42+59=101), sekä 33 Play Offs-ottelua (6+6=12).

Nabbin yhden kauden piste-ennätys Mestiksestä on kaudelta 2007-2008, 42 runkosarjan ottelusta tilastokirjoihin merkittiin 38 tehopistettä (15+23). Nabb muistetaan erityisen hyvin Vaasassa, ei pelkästään tehokkaista otteistaan, vaan myös kevään 2009 ratkaisevan mestaruusmaalin tekijänä. Nabb viimeisteli neljännen finaaliottelun voittomaalin jatkoajalla käynnistäen Vaasassa hurjat mestaruusjuhlat. Nabb oli saavuttamassa Sportin miehistössä myös kahta Mestis-hopeaa, kaudella 2004-2005 ja 2005-2006. Mestaruuskaudella 2008-2009 Nabb valittiin Mestiksen kakkostähdistöön. Nabb pelaa illan ottelussa Tuomas Takalan johtamassa Sportin ykkösketjussa, jossa toisella laidalla luistelee Anton Fogström.

TuTo:n ykköstykki palaa kaukaloon

Joensuussa loukkaantunut ja kolme ottelua sivussa ollut TuTo:n paras pistemies Tommi Laine palaa kokoonpanoon ottelussa Sportia vastaan. Laine on kuluvalla kaudella viimeistellyt 19 pelaamassaan ottelussa 20 tehopistettä (9+11), mitkä oikeuttavat Mestiksen pistepörssissä sijoitukseen yhdeksän. Jos löytyy Sportilta 10 tehopisteen rajapyykin rikkoneita pelaajia vain neljä, TuTo:lla niitä on yhteensä peräti yhdeksän. Laineen perässä sisäisen pistepörssin kärkisijoja miehittävät Janne Jokila (8+11=19), Mestiksen puolustajien pistepörssin kakkonen Markus Laine (4+13=17), Lasse Lintula (6+9=15), sekä Arttu Niskakangas (8+6=14). Jos ei Sportin pelaavan maalivahdin, Rossin, torjuntaprosentti päätä huimaa, samaa voidaan sanoa myös TuTo:n Kim Törnströmistä: 86,9 %, pelattuja otteluita yhdeksän.

Sport on ennen keskiviikon kierrosta sarjassa sijalla seitsemän, pisteitä sillä on kasassa 22 pelatusta ottelusta 32. TuTo:lla pelattuja otteluita on saman verran, se on tehnyt kolme maalia enemmän kuin Sport, mutta sarjataulukossa joukkueiden välinen ero on viisi sijaa. Tämä selittyy päästetyillä maaleilla: Sport 57, TuTo 89. Joukkueet kohtasivat lokakuun alussa Turussa. Ottelu ratkesi vasta jatkoajalla, kun Sportin Antti Hölli iski kotkapaidat 1-2 vierasvoittoon ajassa 61:06. Viime kaudella TuTo viihtyi erityisen hyvin juuri Sportia vastaan. TuTo kirjautti runkosarjan neljästä kohtaamisesta pisteet nimiinsä murskaavasti 11-1. Turussa TuTo oli parempi maalein 4-3 ja 4-1, Vaasassa 3-2 (Vl) ja 3-2.

Mestiksen (Jari Hotti) tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Toverit - logo

TuTo - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Lue lisää
Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lue lisää
Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

Lue lisää
TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Lue lisää
Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Lue lisää
Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.

Lue lisää