TuTo kärsi karvaan tappion Heinolassa

Todella vaisusti esiintynyt kotijoukkue HeKi jatkoi TuTo:n jo ennestään pitkää tappioputkea. Koko ottelua hallinnut TuTo menetti johtonsa viime minuuteilla. Ottelun ratkaisijaksi nousi lopulta HeKi:n Jani Kylmämaa, joka taiteili ottelun voittomaalin vain viisitoista sekuntia ennen täyttä aikaa. HeKi:n voitto kirjattiin lopulta maalein 3-2.

Jääkiekkopeli näytti Heinolassa jälleen ihmeellisyytensä. Vierasjoukkue TuTo vei halutonta, tahdotonta ja sekavaa heinolalaisryhmää lähes täydet kolme erää. Peliesityksellään HeKi ei olisi ansainnut tänä iltana yhtäkään sarjapistettä. Vain maalivahti Timo Väisäsen loistoilta piti heinolalaisia pystyssä. Tappiosta TuTo saa syyttää vain itseään. Paikkoja maalintekoon oli roppakaupalla, mutta ratkaisut olivat h-hetkellä huonoja.

Onnekkaita osumia

HeKi loi aloitteet ottelun alkuhetkillä, mutta ajassa 3:52 tullut takaisku muutti pelin kulun totaalisesti. Markus Laineen siniviivalta ampuma vaarattoman oloinen veto pomppi pelaajien kautta onnekkaasti maaliin ohi täysin hämmästyneen maalivahti Väisäsen. Tämän jälkeen HeKi:n peli lamaantui täysin. Jäällä vaelsi lauma jamaikalaisen poppamiehen manaamia zombeja. TuTo pääsi tulemaan kerta toisensa jälkeen HeKi:n alueelle ja puolustuksen ohi kirjaimellisesti kävellen.

Saamastaan tilasta ja mahdollisuudesta huolimatta viimeistely turkulaisilla ontui. Viimeisenä lukkona kotijoukkueen maalilla seisonut Väisänen pysäytti avauserässä peräti 17 laukausta. HeKi tasoitti onnekkaasti erän loppuminuuteilla. Tilanne syntyi kuin tyhjästä ja äkkiä kiekko oli pelattu kolmella kosketuksella TuTo:n maaliin. Juha-Pekka Pietilä ja Denver Manderson syöttelivät maalin kulmalla vapaana olleelle Janne Ritamäelle paikan josta ei voinut enää erehtyä.

Toinen erä oli jälleen turkulaispainotteinen. HeKi oli hieman edelliserää aktiivisempi, mutta pelissä ei ollut kerta kaikkiaan ajatus mukana. Kenttäpeli oli sekaisin ja hyökkäyksen rakentelut päättyivät viimeistään omalle siniviivalle. Erän loppua kohti HeKi alkoi saada vihdoin hyökkäyspeliään kuosiin, mutta kesken hieman paremman vaiheen pääsi TuTo iskemään kuin varkain. Väisänen pysäytti patjallaan kiekon maalinsa eteen, mutta hukassa ollut puolustus ei ollut paikalla siivoamassa irtokiekkoa. Ensimmäisenä paikalle ehti Arttu Niskakangas, joka tökkäsi pyöryläisen maalin sisuksiin. Esityön ajassa 36:56 syntyneeseen 1-2 maaliin tekivät Rasmus Österback ja Martin Tuominen.

HeKi:n valmentaja Janne Sinkkonen joutui käyttämään toisenkin erätauon pelaajien kovaääniseen läksytykseen, mutta päätti tämän jälkeen vaieta koko loppupeliksi ja katsoa mitä tuleman pitää. Mitkään merkit eivät kolmannessakaan erässä antaneet odottaa kotijoukkueen enää edes pistejakoon nousevan.

Dramaattiset loppuhetket

TuTo alkoi pelata hieman puolustusvoittoisemmin ja varmistaa johtoasemaansa. HeKi onnistui saamaan painetta vain hetkittäin turkulaispäätyyn. Sielläkin peli meni lähinnä kulmissa sorraamiseksi, eikä TuTo:lla ollut todellista hätää. Mutta jälleen kerran ottelussa nähtiin maali sellaisena hetkenä jolloin sitä vähiten odottaa. HeKi:n Pelicans-laina Sami Blomqvist laukoi pian hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen heinolalaisten 2-2 tasoituksen ajassa 56:28.

Tasoitusmaalista huolimatta HeKi:n epävarma pelailu jatkui ja TuTo:lla oli vielä hyvät mahdollisuudet voittomaalin tekoon. Viimeisellä minuutilla vieraiden sinikypärä Tommi Laineelle avautui loistopaikka. Kiekko pelattiin poikittais-syötöllä maalin vasemmassa laidassa vapaana väijyneelle Laineelle, joka kuitenkin ampui puolityhjäksi pelatusta maalista yli. Lainetta tilanne sapetti ja mies paiskasi vaihtoon mennessään mailansa kaukalon laitaan.

Ottelun ratkaisijaksi nousi lopulta HeKi:n tämän illan kiistatta paras kenttäpelaaja Jani Kylmämaa. Kylmämaa riisti kiekon vastustajan siniviivan tuntumassa ja kynäili näyttävän soolonsa päätteeksi ottelun 3-2 voittomaalin kun peliaikaa oli jäljellä vain viisitoista sekuntia. Kylmämaan erittäin näyttävä voittomaali huudatti harvalukuista heinolalaisyleisöä, joka oli samalla suorastaan pölmistynyt yllättävästä loppuratkaisusta ja ennen kaikkea tuloksesta.

Rajusti taistelleelle ja erinomaisesti pelanneelle Kylmämaalle maali oli täysin ansaittu. Hän oli yksi kourallisesta kotijoukkueen pelaajia, jotka taistelivat ja antoivat jäällä kaikkensa. Koko ottelussa TuTo:lle vihellettiin vain yksi jäähy ja sekin väärän vaihdon seurauksena. HeKi joutui sen sijaan istumaan viidesti pikkukakkosia.

Joukkueet pelaavat seuraavat ottelunsa ensi perjantaina. HeKi reissaa sata kilometriä vitostietä pohjoiseen Mikkelin Jukureiden vieraaksi. Myös TuTo:lla on edessään kova ottelu, sillä se saa Kupittaalla vastaansa jyväskyläläisen D Teamin.

Mestiksen (Juha Tammi) tiedotteesta / UrheiluTurku

Turun Toverit - logo

TuTo - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.