Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tervarit vei pisteet Turusta

 
Tervarit vei pisteet Turusta

Hyvin kautensa aloittanut, mutta viime aikoina pelinsä kanssa hieman tuskaillut Turun Pallokerhon futsal-edustus putosi ensimmäistä kertaa kuluvan liigakauden aikana sarjataulukossa neljän parhaan ulkopuolelle, kun se sunnuntai-iltapäivän kamppailussa hävisi vaiherikkaan kamppailun jälkeen Oulun Tervareille lukemin 3-7 (2-3).

Lauantaina Porin Urheilutalolta täydenpistesaaliin hakenut Oululaisryhmä toki tiedettiin sinisten leirissä etukäteen vaarallisena vastustajana, mutta kotijoukkue ei silti saanut kaivettua itsestään sitä parasta mahdollista taistelutahtooan esiin, jotta se olisi kyennyt nappaamaan kaikki jaossa olleet pisteet Turkuun.

Ottelunlopputulos ei kuitenkaan kerro aivan kaikkea sunnutain pelin kulusta vaan Samppalinnan palloiluhalliin saapuneet katsojat näkivät kahden taitavan joukkueen pienien marginaalien ottelun, jossa maalipaikkansa paremmin hyväkseen käyttänyt vierasryhmä vei ansaitusti pistepotin mukanaan pohjoiseen.

Pelin ensimmäinen maali nähtiin jo ajassa 02:01, kun kotijoukkueen Petteri Pitkänen menetti pallon vaarallisesti kymmenen metrin päässä omasta maalistaan ja kahdella nollaa vastaan päässeistä Tervari-pelaajista pelaajavalmentaja Heikki Halmet toimitti pallon lujalla kärkipotkulla Kerho-maalin oikean tolpan juureen ohi voimattoman Marko Laaksosen.

Turun Pallokerho kuittasi vieraiden johto-osuman heti ensimmäisestä omasta tilanteestaan. Vierailijat saivat Kerhon pyörityksen jo kertaalleen katki, mutta todella hyvin peliä lukenut Miika Puputti toimitti Tervareiden purun tarkasti vieraiden maalin kuuden metrin kaarella vapaaksi unohtuneelle Kai Lempiselle. Kaitsu vilkaisi nopeasti mihin torjuntaan valmistautunut Keskinen jätti pallon mentävän aukon ja pisti nahkakuulan varmasti pitseihin. Tilanne taululla 1-1.

Ensimmäinen erä oli hienokseltaan kotijoukkue Turun Pallokerhon hallintaa (mm. hyvien maalintekotilanteiden valossa) ja seuraava todella paha tilanne nähtiin sekin Tervareiden maalilla, kun Tran pelasi kentällisensä target-pelaajan Petteri Pitkäsen yksiykköseen hyökkäyspään vasempaan laitaan. ”Kentän” nopeat käännökset yllättivät häntä vartioineen Oululaispelaajan täysin, mutta runsaslukuisen kotikatsomon harmiksi Petterin laukaus pysähtyi vieraiden maalipuihin.

Ajassa 11:18 oli kotijoukkueen seuraavan maalin vuoro. Vierailijat pelasivat huolimattoman hyökkäyspään kulman, josta kotijoukkueen ”Hermanni”-kenttä pääsi hyökkäykseen kolmella kahta vastaan. Maestro Paakkonen pelasi pelivälineen kentän oikeaan laitaan, josta Marcelinhon luja diagonaalisyöttö löysi maalin eteen hakeutuneen Matti Heimon. Kahdeksan kertaa kymmenestä tällaisista paikoista onnistuva Heimo toimitti pallon varmasti Oululaisvahti Keskisen jalkojen välistä Tervarit maalin, ja tilanne taululla muuttui lukemiin 2-1.

Kauaa eivät kotijoukkueen pelaajat kerenneet nauttimaan johtoasemastaan, vaan pari minuuttia tästä Tervareiden Ari Makowski esitteli Samppalinnan palloiluhallin yleisölle sunnuntai-iltapäivän komeimman osuman. Tervareiden pelaajavalmentaja Heikki Halmet heitti juuri oikean kovuisen loopin Kerho nelikon keskelle jonne juoksun tehnyt Makowski ampui puolivolleystä, vaikeasta asennosta pallon voimalla aivan Laaksosen vartioiman maalin oikeaan yläkulmaan. Pallo keskelle ja taululle lukemat 2-2.

Heti seuraavassa vaihdossa vierailijat onnistuivat jälleen siirtymään ottelussa johtoon. Tässä maalissa näkyi mielestäni selvimmin se tosiseikka, että kotijoukkueen pelaajat eivät olleet aivan täysillä pelissä mukana. Tervareiden Jarno Auvinen toimitti vaarattoman näköisessä tilanteessa pallon vain Kerhomaalin eteen, josta jonkun kotijoukkueen pelaajista olisi periaatteessa pitänyt helposti kyetä hoitamaan peliväline väljemmille vesille. Tilanteen käynnistänyt Auvinen ei jäänyt ihmettelemään tilanteen kehittymistä jaloilleen, vaan rynni kotijoukkueiden pelaajien keskelle ja kävi tuikkaamassa pelivälineen maaliverkkoihin. Ajassa 15:28 tilanne tulostaululla muuttui lukemiin 2-3.

Erän viimeisen neljän minuutin aikana koptijoukkueella oli kolmekin hyvää paikkaa kuitata peli tasoihin mutta niin Pitkäsen, Heimon kuin Lempisenkin vedot pysähtyivät hyvin pelanneen Keskisen hanskoihin.

Tauolle Samppalinnan palloiluhallissa mentiin vierailija Oulun Tervareiden johtaessa kamppailua lukemin 2-3.

Pelin toiselle jaksolle molemmat joukkueet nostivat hieman intensiteettitasoaan, ja otteet kentällä alkoivat pikkuhiljaa olla sen kaltaisia, mitä Pallokerhon ja Tervareiden otteluissa on normaalisti nähty. Ylilyöntejä ei tietenkään tällä kertaa nähty, mutta peli ei myöskään enää näyttänyt ystävyyskamppailulta (miltä se välillä pelin avauserässä vaikutti).

Kotijoukkue Pallokerholla oli ennen tasoitusmaaliaan pari kohtalaisen hyvää maalintekotilannetta, mutta Pitkäsen vapaapotku reboundineen, kuin myös Kerhon kulmasta Tranille pelaama avopaikka eivät tuottaneet tulosta.

Erän neljännellä minuutilla tulleeseen tasoitukseen kotijoukkue tarvitsi pienoista Tervari-pelaajien apua, sillä Tuomisen laitaan pelaaman ja sieltä Heimon kaaressa vieraiden maalineteen toimittaman pallon tyrkkäsi lopulta omiin muuten upean pelin pelannut Dritan Stafsula.

Tervareiden seuraava maali aiheutti parran pärinää niin kotijoukkueen pelaajistossa, penkillä kuin kotikatsomossakin ja tilanateen itse uudestaan videolta katsoneena en voi kun yhtyä pelitapahtumassa sadelleeseen kritiikkiin.

Tervari-pelaaja käynnisti tilanteen heittämällä loopin kentän pohjalta hyökkäyskutoselle, jossa kaksi vastaan kaksi tilanteessa valkoista miestä oli yhtäkkiä pyllyllään Samppalinnan pihkalla. Naishouler oli näkevinään tilanteessa virheen, ja näytti kylmästi kädellään kohden kuuden metrin rangaistuspotkupistettä. Antoipa tämä Tampereen poika vielä tilanteesta kortinkin Kerhon Tuomiselle, ja varmisti samantien sen, että ensi viikonloppuna Tomtomilla on mahdollisuus pitää vapaa viikonloppu samalla kun muut jätkät matkustavat Valkeakoskelle taistelemaan pisteistä Maxien vieraiksi.

Rangaistuspotkun toimitti varmasti maalinperukoille illan toisensa viimeistellyt Heikki Halmet ja siirsi samalla Tervarit jälleen johtoon ottelussa lukemin 3-4.

Tervareiden maalin jälkeen kotijoukkueella oli jälleen pari hyvää mahdollisuutta kuitata Tervareiden johtomaali mutta jotenkin yleisökin alkoi aistia sen, ettei sunnuntai välttämättä olisi Kerhon päivä. Tuomisen tolppalaukaus, Tuomisen hyvä laukaus, jonka Keskinen vaivoin selvitti tai Heimon tolpan sisäsyrjästä ulos kierähtänyt, neljänsekunnin säännön rikkomisesta tullut vapari sisään ja taas oltaisiin oltu ottelussa uudessa tilanteessa. Mutta kun ei niin ei.

Vierailija Tervarit sen sijaan oli tappavan tehokas kun sille siunaantui mahdollisuus maalitilinsä kartuttamiseen. Nopeassa tahdissa tulleet Auvisen ja Lehtiniemen viimeistelemät 3-5 ja 3-6 maalit olivat periaatteessa lopullinen kuolinisku kamppailulle.

Vandellin ajassa 35:42 viimeistelemä 3-7 maali oli käytännössä vain kosmetiikkaa, ja tämän jälkeen Kerho valmentaja Kagan ei katsonut aiheelliseksi edes yrittää saada peliin kavennusta reikäpaidan avulla.

Kun peliaikaa Turun Samppalinnan palloiluhallissa tuli tuli pelatuksi 40 minuutin verran, vierailija Tervarit pokkasi hyvän esityksensä jälkeen täydet sarjapisteet ottelusta lukemin 3-7.

Ottelun parhaina sunnuntai-iltapäivän pelistä palkittiin: kotijoukkueesta viime peleissä hyvässä vireessä ollut Marcelinho, sekä vieraista vaikeilla hetkillä joukkuettaan kannatellut Tervarivahti Juho Keskinen. Veikkustähdet saivat: Harri Lehtiniemi (Tervarit, kultainen), pelaajavalmentaja Heikki Halmet (Tervarit, hopeinen) sekä Tomi Tuominen (TPK, pronssinen).

”Periaatteessa kaikki mahdollinen, mikä vaan voi mennä päin persettä myös meni pieleen. Pelaajiemme otteista puuttui terävyys. Pelattiin kyllä ihan ok peli, mutta silloin kun piti tehdä ratkaisuja, asiat tehtiin vähän sinne päin ja niin toimimalla ei oikein saada pisteitä Tervareiden tasoista joukkuetta vastaan. Olimme säälittävän heikkoja vastustajan maalin edessä ja oma nelikkopuolustamisemme oli huonoa. Kamppailun negatiiviset puolet eivät lopu tappioon, vaan koimme vielä pelin loppupuolella Kai Lempisen loukkaantumisen sekä Tomi Tuomisen korttitilin täyttymisen. Parempiakin kotipelejä on tullut koettua”, vuodatti pettynyt Kerhokoutsi Kagan pelin jälkeen joukkueen kopissa.

”Odotettiin kovaa ja fyysistä peliä ja sellainenhan siitä lopulta muodostuikin. Oman jengini ilmeeseen olen todella tyytyväinen, ja jokainen pelaaja teki nöyrästi asioita joukkueen hyväksi. Joukkue oli liikkeellä hyvällä jalalla, ja kun maalintekopaikka siunaantui, kaverimme olivat hereillä ja viimeistelivät ihan kiitettävällä prosentilla” kertasi ilmeisen tyytyväinen Tervarit-valmentaja Halmet Samppalinnan pukukoppikäytävällä ennen suihkuun painumistaan.

TPK:n tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Pallokerho - logo

TPK - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutFutsalin pudotuspelit alkavat

Futsalin pudotuspelit alkavat

Futsal-liiga jatkuu tulevana viikonloppuna pudotuspelien muodossa.

Lue lisää
Ratkaisun hetket lähestyvät kuluvan kauden liigassa

Ratkaisun hetket lähestyvät kuluvan kauden liigassa

Futsal-liiga palaa viikonloppuna jälleen kerran tositoimiin pienen maaottelutauon jälkeen.

Lue lisää
Nälkäinen ja ärsytetty Kerho liigajohtajaa haastamaan

Nälkäinen ja ärsytetty Kerho liigajohtajaa haastamaan

Liigan neljännentoista kierroksen kamppailu tuo tulevana viikonloppuna Kerholle vieraita hämeestä.

Lue lisää
Ja lopussa saatiin kulma...

Ja lopussa saatiin kulma...

Sanonta ”uusi vuosi uudet kujeet” ei pitänyt alkuunkaan paikkaansa, kun Turun Pallokerhon futsalmiehistö palasi joulutauolta liigapelien pariin, ellei kujeilijaksi sitten lueta vieraiksi saapuneiden Espoolaisten futsalistoja.

Lue lisää
Moderni klassikko loppiaisen iltapäivässä

Moderni klassikko loppiaisen iltapäivässä

Futsal-liiga palaa tulevana torstaina sekä joulu- että maaottelutauolta ja Turun Pallokerhon futsalistoille vuosi 2011 alkaa heti ehkä sillä kaikkein haastavimmalla pelillä.

Lue lisää
Taistelu jokivarren valtikasta

Taistelu jokivarren valtikasta

Turun Pallokerho – FC Inter Turku hyväntekeväisyys futsal-ottelu. Lauantaina 22.01.2011 kello 15:00 Caribian 994-areenalla.

Lue lisää