Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lähes kahden vuoden painajainen on ohi

 
Lähes kahden vuoden painajainen on ohi

Iltapäivälehtityyppisen otsikon perusteella saa mahdollisesti käsityksen että jotain dramaattista ja lähes peruuttamatonta on tapahtunut. Ei välttämättä, joskin makuasioista joka tapauksessa puhutaan. TuTolle keskiviikkona Kiekko- Vantaasta saavutettu voitto on joka tapauksessa iso askel kohti napakampaa itseluottamusta, sillä edellisestä voitosta oli kulunut lähes päivälleen 20 kuukautta. Lukuisilla liigavahvistuksilla höystetty lohipaitajoukkio ei ollut kuitenkaan oma itsensä ja loppujen lopuksi turkulaiset pääsivät osallisiksi kolmeen pisteeseen yllättävän helposti.

Ottelun alku keskiviikkonakin muistutti sitä ihtiään, sitä TuToa jota kauden aikana kotijäälläkin on nähty tavattoman monta kertaa. Kotijoukkueen suosituin vaihde pelikoneistossa oli R ja vantaalaiset pyörittivät peliä Joni Ortion vartioiman maalin liepeillä aika lailla suvereenisti. Ensimmäinen maali taputeltiin turkulaisverkkoon jo ajassa 1.44, kun lohipaitojen ”jokerivitja” Timo Rinne- Olavi Vauhkonen- Tomi Pallassalo vei vieraat johtoon. Seuraavat minuutitkin näyttivät siltä että lopputulos kotijoukkueen kannalta saattaa olla karmaiseva. Erän vanhetessa turkulaiset pääsivät kuitenkin pelin syrjästä kiinni ja vajaa kolme minuuttia ennen erän päättymistä Markus Palmrohthin pyssy lauloi kotijoukkueelle duurivoittoisesti. Tasoissa oltiin.

Toisen erän alussa turkulaisten hyvä pyöritys jatkui. Jo erän alkuminuuteilla turkulaisten johtomaali oli ”hiinä ja hiinä”, jopa niin että tilanne tarkastettiin videotallenteen välityksellä, mutta maalia ei syntynyt. Kotijoukkue painoi edelleen vimmatusti ja nelosketjun Lauri Aaltosen työ palkittiin, kun maalinedussähinästä Aaltonen sai tuikattua kiekon ohi Jokeri- vahti Mikko Strömbergin. Erässä kotijoukkue maalasi vielä kahdesti ja vieraat kerran joten päätöserään lähdettiin kotijoukkueen kahden maalin johtoasemassa.

Yleensä taistelevana joukkueena tunnettu K-Vantaa oli kolmannessa erässä yllättävänkin vaisu. Nelisen minuuttia ennen kolmannen erän päättymistä TuTon johtaessa maalein 5-3 tarjoutui vieraille vielä namukas paikka koettaa ainakin kavennusta ylivoiman turvin. Maalivahti Strömberg otettiin aitioon ja lohipaidat myllyttivät kuudella neljää vastaan. Kesken vantaalaispainostuksen kiekko päättyi kuitenkin TuTon Arttu Niskakankaan lapaan joka omalta puolustusalueelta heitti pikkumustan vastapäiseen maaliin. Ottelu oli siinä.

K-Vantaasta saalistettu voitto oli TuTolle kolmellakin tavalla merkitsevä. Kuten todettu, edellisestä K-Vantaa kaadosta oli ehtinyt kulua lähes kaksi vuotta, pistetili karttui kolmella pisteellä ja voitto saatiin lisäksi joukkueesta jossa vilisemällä vilisi liigamiehiä. Listata voidaan ainakin Mikko Strömberg(Jokerit), Max Wärn(HIFK), Nico Manelius(Jokerit), Rony Ahonen(HIFK), Olavi Vauhkonen(Jokerit) sekä Tomi Pallassalo(Jokerit). Vauhkosta lukuunottamatta vantaalaisten liigavahvistusten esitykset eivät olleen kovinkaan kummoisia.

TuTo puolestaan luotti illan ottelussa jota kuinkin omaan kalustoon ja esimerkiksi kolmosketju Niko Karhu- Markus Hämäläinen- Anrei Hakulinen- Olli Aalto- Martin Tuominen voisi keski- iän perusteella pelata vaikka A-junnuissa. Ainoa lainapelaaja kotijoukkueella on TPS:n Joni Ortio joka ilmeisesti ainakin tulevan viikonlopun revanssiviikonlopun karkelot niin Kouvolassa kuin Turussakin hoitelee TuTon maalin suulla.

K-Vantaan päävalmentaja Samu Kuitunen paketoi sanottavansa aika tiiviiseen muotoon. Kuitunen totesi suojattiensa pelanneen kymmenen ensimmäistä minuuttia hyvää peliä mutta unohtaneen sitten työnteon. Tappio TuTolle oli Kuitusen mielestä herättävä esimerkki siitä että kymmenen minuuttia töitä jääkiekko- ottelussa ei riitä. TuTon pääkäskijä Petri Niukkanen puolestaan totesi omiensa pelanneen kymmenen ensimmäistä minuuttia peruutuskiekkoa. Tämän seesteisen vaiheen jälkeen joukkue kuitenkin heräsi ja ryhtyi tekemään töitä. Niukkanen kertoi teroittaneensa joukkueelle, että Citymarketista voi hankkia vaikka maitoa ja hilloa mutta itseluottamus hankitaan kaukalossa mustelmia ottaen. Niukkasen hankintaohjeet menivät tutolaisilla hyvin jakeluun ja löytyneen itseluottamuksen kautta vantaalaiset lähtivät kotimatkalle Kovanen- yhtiöt linjapiilillä ilman pistelisää.

Mestiksen (Juha Heikkilä) tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Toverit - logo

TuTo - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutOula Palve Turkuun

Oula Palve Turkuun

HPK:n keskushyökkääjä Oula Palve siirtyy Turun Palloseuran riveihin kahden vuoden sopimuksella.

Lue lisää
Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Laitahyökkääjä siirtyy Turun Palloseuran riveihin Mikkelin Jukureista loppukauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

18-vuotias puolustajalupaus Olli Kaskinen saapuu TUTOon lainapestillä Turun Palloseurasta. Hyökkääjä Niklas Lehtimäki puolestaan palaa takaisin TUTOn vahvuuteen.

Lue lisää
Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja on Roope Paltta. 40-vuotias Paltta siirtyy tehtävään TPS Juniorijääkiekko ry:n toiminnanjohtajan paikalta.

Lue lisää
Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Aavinen aloitti tehtävässä keväällä 2014 tilanteessa, jonka näin jälkikäteen voidaan todeta olleen TUTO Hockeyn toiminnan jatkuvuuden suhteen hyvin kriittinen. Tuolloin oltiin tilanteessa, jossa yhtiöllä oli yli puoli miljoonaa euroa velkaa.

Lue lisää
Markus Ruusu TUTOon

Markus Ruusu TUTOon

20-vuotias maalivahti Markus Ruusu siirtyy TUTOon toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella. Ilveksellä on loukkaantumissuman iskiessä mahdollisuus kutsua Ruusu takaisin riveihinsä.

Lue lisää