TuTo jälleen voittoon Raksilassa

Perjantaina voitokkaasti Kajaanissa esiintynyt TuTo toisti itseään lauantaina Raksilassa ja vei täydet pisteet mukanaan lukemin 2-4. Turkulaisten peli-ilme oli hallitumpaa ja se tuli kaukaloon selkeästi voitto mielessä. Kiekko-Laserin tahmeus ei tuntunut karisevan luistimista pois millään. TuTo otti jo toisen voittonsa kuluvalla kaudella Oulun Raksilasta.

TuTo:lle unelma-alku

TuTo otti pelistä nopean otteen ja alle kolmessa minuutissa vierailijat olivat menneet jo 0-2 johtoon Janne Jokilan (0:45) ja Markus Kankaanrannan (2:56) maaleilla. Ajassa 0.45 TuTo:n ensimmäinen hyökkäys tuotti tulosta. Kiekko-Laserilla ei lähtenyt kone käyntiin heti erän alusta alkaen ja joukkue sai maksaa siitä kovan hinnan. Pelin aikana isännät paransivat hieman ilmettä, mutta joukkuetta koeteltiin tänään kaikilla osa-alueilla, myös tuomaroinnissa. "Turpaan tuli. Olo on todella pettynyt ja valmentajan taidot eivät riitä selittämään näin huonoa peliä. Meillä oli oikeasti sauma lähteä asemista, joista olisi voinut olla ylpeä", päävalmentaja Mikko Manner sanoi pettyneenä ja peräänkuulutti myös oikeudenmukaisuutta tuomarilinjassa.

Ensimmäisen erän aikana ei kavennusmaali käynyt kaukana, kun kiekko pyöri kahteen otteeseen aivan TuTo:n maaliviivan tuntumassa. Lopullista viimeistelyä ei saatu aikaiseksi ja turkulaiset pitivät maalinsa puhtaana. Sekunti ennen ensimmäisen erän päättymistä TuTo onnistui vielä ylivoimalla, maalintekijänä Matti-Pekka Pelkonen ja ensimmäiselle erätauolle mentiin TuTo:n 0-3 johdossa.

Toisessa erässä sama ilme jatkui. Kiekko-Laser onnistui rakentamaan hyviä paikkoja, mutta edes onni ei ollut mukana. Aku Joki-Erkkilä osoitti jälleen soturimaisia elkeitä, kun hän pitkän vaihdon päätteeksi runnoi itsensä TuTo:n puolustuksen läpi ja pääsi kokeilemaan maalintekoa läpiajosta. Tällä kertaa se ei toiminut ja kavennusta saatiin vielä odottaa.

Ajassa 33.21 Iiro Memonen onnistui viimein avaamaan Kiekko-Laserin maalitilin Matias Perkkiön ja Riku Toivon esityöstä. Joukkue sai kavennusmaalistaan uutta puhtia liikkeisiin. Muutamaa minuuttia myöhemmin kiekko oli jälleen TuTo:n maalissa, mutta maalia ei hyväksytty, koska se tehtiin korkealla mailalla.

Kolmannessa erässä Kiekko-Laser heräsi viimein taistelemaan, mutta tänään se oli liian myöhäistä. Isännille avautui mahdollisuus kahden miehen ylivoimalla, mutta TuTo:n maalilla Tommi Virtanen oli hereillä. Reilu kolme minuuttia ennen pelin päättymistä Tomi Pekkala onnistui tuomaan Kiekko-Laserin maalin päähän. Viime hetken kiri pysähtyi kuitenkin, kun TuTo viimeisteli vielä tyhjiin, maalintekijänä Arttu Niskakangas.

TuTo:lle Pohjois-Suomen kiertue oli tulosten valossa täydellinen. Joukkue otti kaksi hienoa vierasvoittoa, kuusi pistettä tarjoavat läpi kauden sarjajumbona pelanneelle turkulaisryhmälle vielä pienen mahdollisuuden saavuttaa jotain kevään peleissä. Karsintaviivaan matkaa on 13 pistettä ja Play Offs-viivaan 15 pistettä. "Me emme ole niin huono joukkue kuin mitä pisteet kertovat. Meiltä puuttuu monta voittoa, olemme pelanneet hyvin, mutta sitten itse hölmöilleet. Nyt viime aikoina olemme pelanneet hyvää kiekkoa. Katsotaan mitä kevät tuo. Sarjatilanne on toki paha meidän kannalta, mutta voitot tulevat jos tulevat", TuTo:n päävalmentaja Petri Niukkanen pohti voitokkaan ottelun jälkeen.

Joulu vie Mestiksen joukkueet seuraavaksi puolentoista viikon ottelutauolle. Sekä Kiekko-Laser, että TuTo pelaavat seuraavan kerran keskiviikkona 29. joulukuuta. Kiekko-Laser saa Raksilaan vieraaksi Hokin. TuTo pelaa kotonaan Kupittaalla Vaasan Sportia vastaan.

Mestiksen tiedotteesta / UrheiluTurku

Turun Toverit - logo

TuTo - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.