Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lätkäjengit matkaan jo käy

 
Lätkäjengit matkaan jo käy

Kuluvan kauden Mestistä ei voi ainakaan syyttää liian vetelätahtiseksi, sillä pelitiheys alkaa olla jo SM- liigan veroista ellei hektisempääkin. Itse asiassa pelien suuri määrä ja ottelutahdin tiiviys ei ole saanut kaikilta pelaajilta ollenkaan lämmintä vastaanottoa. Valtaosa Mestis- pelaajista kuitenkin opiskelee tai tekee myös ”ihan oikeita töitä” ja näin aikaa perheelle/ tyttöystävälle/ lapsille/ harrastuksille ei aina oikein ole. Joka tapauksessa esimerkiksi turkulaisen TuTon joululoman pituudeksi muodostuu ruhtinaalliset kymmenen päivää. Tuskin on joulupukki ehtinyt palaamaan Korvatunturille kun Mestis jo keskiviikkona 29.12.2010 jatkuu täydellä kuuden ottelun kierroksella. Viime aikoina oleellisia piristymisen merkkejä esittänyt TuTo saa vastaansa rakkaan vihollisen Vaasan Sportin.

Vaikka huippu- urheilija onkin huippu- urheilija ja kuntopohja tietysti kestää pienet poikkeamat, on joulu varmaan jopa Mestis- tason lätkästaralle ajankohta, jolloin saatetaan hiukan retkahtaa rasvaiseen ruokaan ja löhyilyyn. Kun kinkkua on vedetty naamariin olan takaa ja kyytipojaksi on evästetty punaviini ja Juhlapöydän konvehdit, voi olla että ensipotkut hokkareilla voivat hiukan puuskuttaa. Vaan eiköhän tuo puuskutus nopeasti ole kirvoitettu kun alitajunta sanoo, että taistelu pisteistä on armoton. Ehdottoman tärkeitä pisteet keskiviikon ottelussa ovat jumbosijalla lymyävälle TuTolle mutta ei Sportinkaan pudotuspelipaikka missään nimessä kirkossa kuulutettu ole.

TuTolla on runkosarjassa jäljellä 17 ottelua. Jaossa on siis 51 pistettä. Mikäli TuTo onnistuisi voittamaan kaikki jäljellä olevat ottelunsa, saisi se runkosarjan päätyttyä kasaan 80 pistettä. Tuolla pistepotilla heltiäisi varmuudella pudotuspelipaikka. Matkaa sijaan yksitoista on yhdeksän pistettä eli kolmen voiton verran ja sijaan kymmenen on matkaa puolestaan 13 pistettä. Vaasan Sportilla puolestaan on kasassa 50 pistettä ennen keskiviikon ottelua. Tuolla pistepotilla heltiää sija kuusi. Matkaa sarjaykköseksi kotkapaidoilla on 20 pistettä. Tiivistetysti ilmaistuna vaasalaisilla ei ole oleellista hätää mutta pisteitä senkin on saatava jos se todella mielii pudotuspeleihin. Vertailun vuoksi voisi ottaa myös seuraavan: Sportilla on pisteitä kasassa 21 enemmän kuin TuTolla. Spekuloidaan: TuTo voittaa seuraavat seitsemän ottelua ja Sport häviää kaikki. Tällöin joukkueet ovat tasapisteissä.

Sanonta kuuluu ”sitä tikulla silmään joka vanhoja muistelee”. Muistellaan silti. Joukkueet ovat kuluvalla kaudella kohdanneet kaksi kertaa. Ensimmäisen kerran otettiin yhteen 6.10.2010 Kupittaalla, jolloin vaasalaiset jatkoaikamaalin turvin nappasivat kaksi pistettä. Ottelu oli kaikin puolin tasainen, mutta sitten nähtiin Antti Höllin ohjaus maalin kulmalta. Hieman runsas kuukausi myöhemmin kohdattiin Kuparisaaressa, jolloin turkulaisilla ei juuri ollut mitään jakoa. Lukemat 6-1 kertovat karua kieltä TuTon mustasta marraskuusta. Vaan menneet on nyt muisteltu ja odotettavissa lienee ottelu jossa maalierot tuskin kasvavat kovinkaan suuriksi.

TuTon yhdeksän ottelun tappioputki pakotti joukkueen pelaajahankinnoista vastaavat kääntymään kaupungin liigaseuran Turun Palloseuran puoleen. Visiitillä kaupungin itäpuolella ovat käyneet muun muassa maalivahdit Joni Ortio ja Tommi Virtanen, hyökkääjät Robin Bergman ja Toni Kluuskeri sekä pakit Markus Palmroth ja Mikael Aaltonen. Keitä TPS- lainoja Sport- ottelussa nähdään selvinnee vasta ottelupäivänä, mutta varma lienee ainakin Mikael Aaltonen, jolla on loppukauden kattava sopimus TuTon kanssa. Hyökkääjistö turkulaisilla alkaa olla hyvinkin iskukykyinen ja sinetti hyvälle loppukaudelle on enää maalivahtia vaille valmis. Jatkaako Tommi Virtanen myös joulun jälkeen ”Rangers”- paidassa on eittämättä mielenkiintoisin kysymys kun joukkueet jäälle luistelevat.

Vaasan Sportin kokoonpano on sekin kuluvalla kaudella vaihdellut ainakin jonkin verran. Vaikka joukkueella onkin sopimuspelaajia huru mykky, on myös Sport turvautunut lainapelaajiin. Yksi heistä on Espoon Bluesin puolustaja Aleksi Laakso. Ehdoton vahvistus joukkueelle on kuitenkin Rauman Lukosta Vaasaan palannut hyökkääjä Kim Nabb, jonka tehoja joukkue varmasti tarvitsee pärjätäkseen loppukauden taistoissa.

Kinkunsulatukseen loistavaa ajanvietettä on siis tarjolla Kupittaan monitoimihallissa keskiviikkona 29.12.2010 alkaen kello 18.30, jolloin TuTo saa vastaansa Antti Törmäsen luotsaaman Vaasan Sportin. Uuden vuoden viettoon valmistautuminen saa niin ikään ihan uutta potkua kun joukkueet antavat toisilleen kunnon pommeja eikä mitään papatteja.

Mestiksen (Juha Heikkilä) tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Toverit - logo

TuTo - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutOula Palve Turkuun

Oula Palve Turkuun

HPK:n keskushyökkääjä Oula Palve siirtyy Turun Palloseuran riveihin kahden vuoden sopimuksella.

Lue lisää
Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Laitahyökkääjä siirtyy Turun Palloseuran riveihin Mikkelin Jukureista loppukauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

18-vuotias puolustajalupaus Olli Kaskinen saapuu TUTOon lainapestillä Turun Palloseurasta. Hyökkääjä Niklas Lehtimäki puolestaan palaa takaisin TUTOn vahvuuteen.

Lue lisää
Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja on Roope Paltta. 40-vuotias Paltta siirtyy tehtävään TPS Juniorijääkiekko ry:n toiminnanjohtajan paikalta.

Lue lisää
Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Aavinen aloitti tehtävässä keväällä 2014 tilanteessa, jonka näin jälkikäteen voidaan todeta olleen TUTO Hockeyn toiminnan jatkuvuuden suhteen hyvin kriittinen. Tuolloin oltiin tilanteessa, jossa yhtiöllä oli yli puoli miljoonaa euroa velkaa.

Lue lisää
Markus Ruusu TUTOon

Markus Ruusu TUTOon

20-vuotias maalivahti Markus Ruusu siirtyy TUTOon toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella. Ilveksellä on loukkaantumissuman iskiessä mahdollisuus kutsua Ruusu takaisin riveihinsä.

Lue lisää