Maalintekijä numero 31, Aaro Peltonen

Mestiksen lyhyen joulutauon jälkeen palattiin keskiviikkona 29.12.2010 arkeen täyden kuuden ottelun kierroksen merkeissä. Turussa TuTo sai vastaansa toisen länsirannikon joukkueen Vaasan Sportin ja ottelun luonnetta ja lopputulosta puntaroidessa tulee vääjäämättä mieleen Erich Maria Remarquen klassikko ”Länsirintamalta ei mitään uutta”, joskin nyt vaan muodossa ”Länsirannikolta ei mitään uutta”. Tarjolla oli kuitenkin värikäs ja vauhdikas ottelu jossa yleisöä hemmoteltiin pienillä ihmeilläkin.

Sarjajumbo TuTon otteet ennen joulua olivat toiveita herättäviä ja näin ollen illan otteluun odotettiinkin joukkuetta joka kunnolla haastaa vaasalaiset vastustajansa. Ensimmäinen erä mentiin kuitenkin aika lailla sarjataulukon osoittamassa nokkimisjärjestyksessä ja pitkästä aikaa TuTon maalilla uurastaneen Ari Reunasen huippupelastukset pitivät lukemat ensi erän jälkeen muodossa 0-2. Mahdollisuuksia useampiinkin maaleihin kotkapaidoilla oli mutta kumiukkomaisesti venynyt Reunanen piti joukkuettaan mukana ottelussa. Vastaavasti kotijoukkue oli aloituserässä aika lailla vastaantulija ja ylipäätään pääsy vaasalaisten puolustusalueelle tuotti TuTolle tuskaa.

Toisessa erässä ottelu tasaantui ja kotijoukkue pystyi luomaan ihan kelvollista painetta Aaro Peltosen maalille ja TuTon uurastus palkittiin erän puolivälin paikkeilla kun Martin Tuominen sai ronkittua pikku mustan ohi Peltosen. Tilanteessa oli päällä siirretty rangaistus. Enempää maaleja ei erässä kuitenkaan enää nähty ja tauolle siirryttiin odottavissa tunnelmissa. Kauden yksi suurimmista Kupittaa- yleisöistä jäi odottamaan josko kuluvalla kaudella ensimmäistä kertaa saataisiin napattua Sportilta kolme pistettä.

Suuret lumimäärät kiusaavat koko Eurooppaa, varsinkin Bornholmin saarta. Lumikaaos oli lähellä myös Kupittaan hallissa kun jääkone sylki alleen suuret lumimäärät toisen ja kolmannen erän välisellä tauolla. Koneen pikaisen huollon ja lumikolameiningin välityksellä homma saatiin kuntoon ja ottelua saatiin jatkettua ihan säällisessä ajassa. Itse ottelutapahtumissa kotijoukkue jatkoi siitä mihin se toisessa erässä päätyi; loi jatkuvasti puolirankkaa painetta Sportin maalille. Mutta vain puolirankkaa, sillä maalitilanteiden loppuun vieminen tuntui polttavan turkulaiskäsiä. Omat etsikkoajat kotijoukkueella toki tasoittaa peli oli, sillä päätöserässä turkulaisilla oli hetken jopa kahden miehen ylivoima, mutta kun ei niin ei.

Kolmannen erän viimeisellä minuutilla nähtiin sitten se harvinaisuus joka on varmaankin jokaisen maalivahdin suurimpia unelmia. TuTo yritti kuudella kenttäpelaajalla tasoitusta ilman maalivahtia. Noin 20 sekuntia ennen loppusummeria kiekko päätyi Sportin maalivahdille Aaro Peltoselle joka purki kiekon keskeltä kohti tyhjää TuTo- maalia ja sinnehän limppu lipui. Peltonen oli täpinöissä mikä näkyi ilon hyppyinä ja maskin, kilven, hanskan ja mailan sinkoutumisena jään pintaan. Viimeiset 15 sekuntia saatiin pelattua ja Peltonen pääsi nauttimaan illan erikoisimmasta.

Jobin postia

Sinänsä ihan kelpo ottelun pelanneelle TuTolle ilta toi mukanaan kuitenkin ainakin kahdenlaista jobin postia. Puolustaja Markus Laine joutui jättämään askin olkapäävamman vuoksi ja Ossipekka Lehtonen puolestaan aivotärähdyksen takia. Joukkueen pistepotti ei myöskään karttunut joten joukkue alkaa olla yhä enemmän menossa kohti karsintoja. TuTon kohdalla tarvitaan jo pientä ihmettä jotta se pystyisi nousemaan pois sijoilta 11-12. Tuo ihme on tietysti voittaa jotakuinkin kaikki jäljellä olevat ottelut.

Vaasan veri ei vapissut

Vaikka Vaasan Sport keskiviikon ottelussa olikin aika ajoin pyörityksessä, osoitti Antti Törmäsen valmentama joukkue olevansa kansantarujen mukainen sikermä. Joukkue pelasi tasaisesti ja yksilöitä oli jopa aika hankala erottaa, paitsi tietysti kahta Mikaa. Joukkueen kakkosketjun Mika Halava sekä Mika Kujanpää olivat illan ehdottomat starat ja vain lähinnä Ari Reunasen varmat torjunnat estivät tätä parivaljakkoa tekemästä enempi pahojaan.

Vaasan Sportin pääkäskyttäjä Antti Törmänen analysoi ottelua lähinnä tapahtumallisesti. Törmänen totesi omiensa pelanneen kurinalaisen ensimmäisen erän, löysännen toisessa ja saaneen sitten taas paketin kolmannessa erässä kasaan. TuTon päävalmentaja Petri Niukkanen saapui lehdistötilaisuuteen hieman myöhässä koska oli ensin käynyt onnittelemassa Aaro Peltosta maalista. Itse ottelusta Niukkanen totesi TuTon olleen ensimmäisessä erässä vielä kankea ja sen jälkeen kun joukkue pääsi itse otteluun mukaan ei maalipaikkoja osattu hyödyntää.

Mestiksessä pidetään uuden vuoden tiimoilta pieni paussi ja TuTon ja Sportin osalta sirkus jatkuu vasta loppiaisen jälkeen. Sport saa vastaansa kotonaan Kuparisaaressa kauden yllättäjän SaPKon ja TuTo puolestaan matkustaa Joensuuhun ottamaan mittaa Esa ”Tiki” Tikkasen valmentamasta Jokipojista. Ilouutinen turkulaisille on se, että yli vuoden loukkaantumisen takia sivussa ollut Toni Jalo palaa tositoimiin.

Mestiksen (Juha Heikkilä) tiedotteesta / UrheiluTurku

Turun Toverit - logo

TuTo - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.