Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Maalintekijä numero 31, Aaro Peltonen

 
Maalintekijä numero 31, Aaro Peltonen

Mestiksen lyhyen joulutauon jälkeen palattiin keskiviikkona 29.12.2010 arkeen täyden kuuden ottelun kierroksen merkeissä. Turussa TuTo sai vastaansa toisen länsirannikon joukkueen Vaasan Sportin ja ottelun luonnetta ja lopputulosta puntaroidessa tulee vääjäämättä mieleen Erich Maria Remarquen klassikko ”Länsirintamalta ei mitään uutta”, joskin nyt vaan muodossa ”Länsirannikolta ei mitään uutta”. Tarjolla oli kuitenkin värikäs ja vauhdikas ottelu jossa yleisöä hemmoteltiin pienillä ihmeilläkin.

Sarjajumbo TuTon otteet ennen joulua olivat toiveita herättäviä ja näin ollen illan otteluun odotettiinkin joukkuetta joka kunnolla haastaa vaasalaiset vastustajansa. Ensimmäinen erä mentiin kuitenkin aika lailla sarjataulukon osoittamassa nokkimisjärjestyksessä ja pitkästä aikaa TuTon maalilla uurastaneen Ari Reunasen huippupelastukset pitivät lukemat ensi erän jälkeen muodossa 0-2. Mahdollisuuksia useampiinkin maaleihin kotkapaidoilla oli mutta kumiukkomaisesti venynyt Reunanen piti joukkuettaan mukana ottelussa. Vastaavasti kotijoukkue oli aloituserässä aika lailla vastaantulija ja ylipäätään pääsy vaasalaisten puolustusalueelle tuotti TuTolle tuskaa.

Toisessa erässä ottelu tasaantui ja kotijoukkue pystyi luomaan ihan kelvollista painetta Aaro Peltosen maalille ja TuTon uurastus palkittiin erän puolivälin paikkeilla kun Martin Tuominen sai ronkittua pikku mustan ohi Peltosen. Tilanteessa oli päällä siirretty rangaistus. Enempää maaleja ei erässä kuitenkaan enää nähty ja tauolle siirryttiin odottavissa tunnelmissa. Kauden yksi suurimmista Kupittaa- yleisöistä jäi odottamaan josko kuluvalla kaudella ensimmäistä kertaa saataisiin napattua Sportilta kolme pistettä.

Suuret lumimäärät kiusaavat koko Eurooppaa, varsinkin Bornholmin saarta. Lumikaaos oli lähellä myös Kupittaan hallissa kun jääkone sylki alleen suuret lumimäärät toisen ja kolmannen erän välisellä tauolla. Koneen pikaisen huollon ja lumikolameiningin välityksellä homma saatiin kuntoon ja ottelua saatiin jatkettua ihan säällisessä ajassa. Itse ottelutapahtumissa kotijoukkue jatkoi siitä mihin se toisessa erässä päätyi; loi jatkuvasti puolirankkaa painetta Sportin maalille. Mutta vain puolirankkaa, sillä maalitilanteiden loppuun vieminen tuntui polttavan turkulaiskäsiä. Omat etsikkoajat kotijoukkueella toki tasoittaa peli oli, sillä päätöserässä turkulaisilla oli hetken jopa kahden miehen ylivoima, mutta kun ei niin ei.

Kolmannen erän viimeisellä minuutilla nähtiin sitten se harvinaisuus joka on varmaankin jokaisen maalivahdin suurimpia unelmia. TuTo yritti kuudella kenttäpelaajalla tasoitusta ilman maalivahtia. Noin 20 sekuntia ennen loppusummeria kiekko päätyi Sportin maalivahdille Aaro Peltoselle joka purki kiekon keskeltä kohti tyhjää TuTo- maalia ja sinnehän limppu lipui. Peltonen oli täpinöissä mikä näkyi ilon hyppyinä ja maskin, kilven, hanskan ja mailan sinkoutumisena jään pintaan. Viimeiset 15 sekuntia saatiin pelattua ja Peltonen pääsi nauttimaan illan erikoisimmasta.

Jobin postia

Sinänsä ihan kelpo ottelun pelanneelle TuTolle ilta toi mukanaan kuitenkin ainakin kahdenlaista jobin postia. Puolustaja Markus Laine joutui jättämään askin olkapäävamman vuoksi ja Ossipekka Lehtonen puolestaan aivotärähdyksen takia. Joukkueen pistepotti ei myöskään karttunut joten joukkue alkaa olla yhä enemmän menossa kohti karsintoja. TuTon kohdalla tarvitaan jo pientä ihmettä jotta se pystyisi nousemaan pois sijoilta 11-12. Tuo ihme on tietysti voittaa jotakuinkin kaikki jäljellä olevat ottelut.

Vaasan veri ei vapissut

Vaikka Vaasan Sport keskiviikon ottelussa olikin aika ajoin pyörityksessä, osoitti Antti Törmäsen valmentama joukkue olevansa kansantarujen mukainen sikermä. Joukkue pelasi tasaisesti ja yksilöitä oli jopa aika hankala erottaa, paitsi tietysti kahta Mikaa. Joukkueen kakkosketjun Mika Halava sekä Mika Kujanpää olivat illan ehdottomat starat ja vain lähinnä Ari Reunasen varmat torjunnat estivät tätä parivaljakkoa tekemästä enempi pahojaan.

Vaasan Sportin pääkäskyttäjä Antti Törmänen analysoi ottelua lähinnä tapahtumallisesti. Törmänen totesi omiensa pelanneen kurinalaisen ensimmäisen erän, löysännen toisessa ja saaneen sitten taas paketin kolmannessa erässä kasaan. TuTon päävalmentaja Petri Niukkanen saapui lehdistötilaisuuteen hieman myöhässä koska oli ensin käynyt onnittelemassa Aaro Peltosta maalista. Itse ottelusta Niukkanen totesi TuTon olleen ensimmäisessä erässä vielä kankea ja sen jälkeen kun joukkue pääsi itse otteluun mukaan ei maalipaikkoja osattu hyödyntää.

Mestiksessä pidetään uuden vuoden tiimoilta pieni paussi ja TuTon ja Sportin osalta sirkus jatkuu vasta loppiaisen jälkeen. Sport saa vastaansa kotonaan Kuparisaaressa kauden yllättäjän SaPKon ja TuTo puolestaan matkustaa Joensuuhun ottamaan mittaa Esa ”Tiki” Tikkasen valmentamasta Jokipojista. Ilouutinen turkulaisille on se, että yli vuoden loukkaantumisen takia sivussa ollut Toni Jalo palaa tositoimiin.

Mestiksen (Juha Heikkilä) tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Toverit - logo

TuTo - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutOula Palve Turkuun

Oula Palve Turkuun

HPK:n keskushyökkääjä Oula Palve siirtyy Turun Palloseuran riveihin kahden vuoden sopimuksella.

Lue lisää
Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Laitahyökkääjä siirtyy Turun Palloseuran riveihin Mikkelin Jukureista loppukauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

18-vuotias puolustajalupaus Olli Kaskinen saapuu TUTOon lainapestillä Turun Palloseurasta. Hyökkääjä Niklas Lehtimäki puolestaan palaa takaisin TUTOn vahvuuteen.

Lue lisää
Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja on Roope Paltta. 40-vuotias Paltta siirtyy tehtävään TPS Juniorijääkiekko ry:n toiminnanjohtajan paikalta.

Lue lisää
Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Aavinen aloitti tehtävässä keväällä 2014 tilanteessa, jonka näin jälkikäteen voidaan todeta olleen TUTO Hockeyn toiminnan jatkuvuuden suhteen hyvin kriittinen. Tuolloin oltiin tilanteessa, jossa yhtiöllä oli yli puoli miljoonaa euroa velkaa.

Lue lisää
Markus Ruusu TUTOon

Markus Ruusu TUTOon

20-vuotias maalivahti Markus Ruusu siirtyy TUTOon toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella. Ilveksellä on loukkaantumissuman iskiessä mahdollisuus kutsua Ruusu takaisin riveihinsä.

Lue lisää