Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Loppusuora häämöttää jo

 
Loppusuora häämöttää jo

Mestiksen kuluvan kauden runkosarja on kääntymässä selkeästi jo loppusuoralle. Kun keskiviikkona 12.1.2011 muun muassa TuTo ja Kiekko-Vantaa ottavat toisistaan mittaa Turussa Kupittaalla, on joukkueilla jäljellä enää aavistuksen yli kymmenen ottelua joista raapia pisteitä. Ja niitä pisteitä todella molemmat joukkueet tarvitsevat. TuTon sijoitus sarjajumbona alkaa olla jo sellainen että pieni ihme pelastaa joukkueen karsinnoilta eikä kauhean ruusuisesti ole edennyt myöskään lohipaitojen taival. Paljon on siis panoksena.

Kiitos Mestiksen uuden välisarjan keskiviikon mittelö TuTon ja K-Vantaan välillä on kuluvalla kaudella jo viides ja yksi pelataan tammikuun loppupuolella Vantaalla. Kolme koitoksista on päättynyt vantaalaisten voittoon mutta räväkämpi lehti historiassa käännettiin 8.12.2010 kun turkulaiset onnistuivat kotonaan kaatamaan K-Vantaan maalein 6-3. TuTon lähes kaksi vuotta kestänyt ”painajainen” päättyi. Vaikka joukkue oli onnistunut kukistamaan lähes tulkoon kaikki muut Mestis- joukkueet, oli K-Vantaa turkulaisille todella ongelmallinen. Nyt tästä traumasta on päästy ja lopputulos voi olla mikä vaan.

Sitten viime Kupittaa- taiston kovin paljon mikään ei ole muuttunut. TuTo on edelleen sarjassa viimeisenä ja K-Vantaankin sijoitus pyörii niillä nurkilla että päätyminen jopa karsintoihin ei ole mahdotonta. Joulun jälkeen TuTo on pelannut kolme ottelua. Joulun ja uuden vuoden välillä kohdattiin Sport kotona ja turpiin tuli maalein 1-3. Viime viikonloppuna turkulaiset puolestaan kävivät perinteisellä East- Finland- tourneella ja viikonlopun saldo oli tappio Jokipoikia vastaan ja samoin hurjan loppukirinkin jälkeen myös SaPKoa vastaan. Itä- Suomen kierros ei siis tuonut turkulaisten laariin pisteen pistettä. Kiekko- Vantaa puolestaan on rymistellyt kaukalossa joulun jälkeen neljästi ennen keskiviikon taistoa. KooKoo nöyrrytti vantaalaisia maalein 6-2. Valtti- areenalla pelatussa TV- pelissä Esa Tikkasen koutsaama Jokipojat nappasi voiton maalein 3-2. Myös lohipaidoilla oli tiivistahtinen viikonloppu kun perjantaina kohdattiin HeKi ja lauantaina sarjaa johtava Jukurit. Pisteitä TuTolla on kasassa ennen keskiviikon ottelua 29 ja lohipaidoilla 46.

Joltisenkin pysyvällä rosterilla koko kauden pelannut TuTo on eittämättä ollut sinänsä aikamoinen yllätys, että joukkueen sijoituksen aika moni ennen kauden alkua rankkasi ylemmäs mitä se tällä hetkellä on. Petri Niukkasen suojattien joukossa on monia Mestiksen nimimiehiä mutta toisaalta myös paljon nuoria, vasta uransa alkutaipaleella olevia lupauksia. Onko esimerkiksi vuoden sairastuvalla olleen Toni Jalon paluu sellainen tekijä joka sparraa joukkuetta suuriin pistesaalistuksiin loppukaudesta? Jos TuTo on pelannut aika lailla pienen vaihtuvuuden politiikalla koko kauden, samaa ei voida sanoa K-Vantaasta. Samu Kuitusen suojattien katras alkaa olla jo niin iso että hyvä kun valmentaja ja pelikaverit edes oppivat nimeltä uudet pelurit tuntemaan. Joukkueessa on kauden aikana pelannut kuutisenkymmentä eri peluria ja voidaankin kysyä alkaako K-Vantaa muistuttaa enemmänkin laboratoriota jossa kypsennetään sällejä liigakaukaloihin kuin autonomista ja kunnianhimoista Mestis- seuraa.

Keskiviikkona Kupittaalla on siis taas kovat panokset pelissä. Nyt jos koskaan Kupittaalle tarvittaisiin yleisöä paitsi kannustamaan omiaan niin kaiken kaikkiaan tsemppaamaan aika lailla alakerroksiin juuttuneita Mestis- joukkueita niin sanotusti panemaan parastaan. Vaikka kärkisijoista ei pelatakaan, panosta ottelussa toden totta on.

Silmällä pidettävät:

Toni Jalo(TuTo): noin vuoden loukkaantumisen takia jäiltä sivussa ollut TPS- kasvatti joka kaudella 2009-2010 TuTossa pelatessaan toi asennetta ja johtajuutta peliin. Oivallinen sentteri joka parhaimmillaan pystyy ruoskimaan omiaan koviin taistoihin. Mielenkiintoista on myös seurata, uskaltaako Jalo pelata pitkän sairastelujakson jälkeen vapautuneesti.

Liigalainat(K-Vantaa): harvoin edes päivää aiemmin ennen ottelua ollaan tarkkaan perillä keiden liigalainojen kanssa lohipaidat ovat liikkeellä. Oma jännitysaspektinsa onkin seurata pelaako K-Vantaan riveissä esimerkiksi Teemu Pulkkinen, Ville Peltonen tai Juuso Riksman.

Mestiksen (Juha Heikkilä) tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Toverit - logo

TuTo - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


Toni Jalo

22.5.1989 Turku
Tiedot

Petri Niukkanen

Tiedot


Oula Palve Turkuun

Oula Palve Turkuun

HPK:n keskushyökkääjä Oula Palve siirtyy Turun Palloseuran riveihin kahden vuoden sopimuksella.

Lue lisää
Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Laitahyökkääjä siirtyy Turun Palloseuran riveihin Mikkelin Jukureista loppukauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

18-vuotias puolustajalupaus Olli Kaskinen saapuu TUTOon lainapestillä Turun Palloseurasta. Hyökkääjä Niklas Lehtimäki puolestaan palaa takaisin TUTOn vahvuuteen.

Lue lisää
Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja on Roope Paltta. 40-vuotias Paltta siirtyy tehtävään TPS Juniorijääkiekko ry:n toiminnanjohtajan paikalta.

Lue lisää
Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Aavinen aloitti tehtävässä keväällä 2014 tilanteessa, jonka näin jälkikäteen voidaan todeta olleen TUTO Hockeyn toiminnan jatkuvuuden suhteen hyvin kriittinen. Tuolloin oltiin tilanteessa, jossa yhtiöllä oli yli puoli miljoonaa euroa velkaa.

Lue lisää
Markus Ruusu TUTOon

Markus Ruusu TUTOon

20-vuotias maalivahti Markus Ruusu siirtyy TUTOon toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella. Ilveksellä on loukkaantumissuman iskiessä mahdollisuus kutsua Ruusu takaisin riveihinsä.

Lue lisää