TuTo ei onnistunut kiusaamaan Jukureita

Ensimmäisen kymmenen minuutin aikana molemmilla joukkueilla oli hyviä painostusjaksoja. Hieman pelikuvan vastaisesti TuTon Martin Tuominen avaa ottelun maalitilin. Maali syntyi vanhanaikaisella, syöttäjät maalin olivat Aki Keinänen ja Lasse Lintula.

Muutama minuutti TuTon maalista Jukurit tasoittaa ottelun, Juha Koivisto laukoo pienestä kulmasta ohi TuTo maalivahti Ari Reunasen. Jukurit siirtyy ottelussa 2-1 johtoon Olli Korkeavuoren siniviivalta tulleen laukauksen jälkeen. Maaliin saivat syöttöpisteet hyökkääjänä pirteästi esiintynyt NicholasBesch ja MarkusPiispanen.

Ensimmäisessä Jukurit pääsi yrittämään myös ylivoimapeliään, mutta ei onnistunut hyödyntämään erikoistilannetta. Jukurien peliä vaivasi läpi ottelun haluttomuus, eikä kumpikaan joukkue ollut terävimmillään. TuTon syöttö työskentely oli huolimatonta. Avaussyötöt tulivat jalkoihin tai syöttö kesti liian kauan.

- Me sovittiin kopissa pieni porkkana toiseen erään. Käännetään maalin tappioasema johdoksi totesi TuTon päävalmentaja Petri Niukkanen ottelun jälkeen.

Sovitusta porkkanasta ei ollut tietoakaan, kun Jukurit tulitti kaksi maalia minuutissa. Ensin Tuomas Muhonen käänsi kiekon maalille, josta kiekko pomppi lopulta Mikael Aaltosen luistimien kautta maaliin. 4-1 maalin viimeisteli Tomi Leivo. Juha Koivisto syötti maalin takaa täysin vapaana olleelle Leivolle. Tämän jälkeen TuTo vaihtoi maalivahtia, Reunanen sai tarpeekseen ja maalille luisteli Kim Törnström.

Hetkeä myöhemmin TuTo käskijä Niukkanen herätteli joukkuettaan aikalisällä. Turkulaisten peli piristyikin. TuTo kavensi pelin 4-2 Ossipekka Lehtosen maalilla. Lehtonen laukoi hyökkäyssiniviivan tuntumasta kohti maalia. Jukurien maalilla muutoin hyvin pelannut Kai Tillanen torjui kiekon kilvellä, mutta epäonnisesti kiekko tippui maaliin.

Toinen erä oli hienoista TuTon hallintaa. Jukurien parhaimmat paikat tulivat yksittäisten hyökkääjien vastaiskuista. Näissä tilanteissa TuTon puolustajat olivat usein kankean ja hitaan oloisia.

Jukurit siirtyi 5-2 johtoon, kun Markku Flinck karkasi alivoimalla karkuun TuTo puolustukselta ja ampui tarkasti matalan laukauksen takakulmaan.

Kolmannessa erässä TuTolla oli kolme ylivoimaa, mutta ylivoimapeli oli huonoa. Parhaimmat paikat syntyikin TuTon päätyyn. Juha Koiviston laukaus kilahti tolppaan ja yksin läpi päässyt Tomi Leivon harhautus oli jo lirumassa maaliin, mutta TuTon puolustus ehti siivoamaan kiekon väljemmille vesille.

Ottelun jälkeen Petri Niukkanen oli luovuttaneen oloinen. Perjantain HeKi ottelu oli shokkihoitoa TuTon sarjatilanteelle ja Niukkanen alkoi jo katselemaan tulevaisuutta.

- Aloitamme karsintaan keskittymisen ensi viikolla päätti Niukkanen.

Voittaja joukkueen valmentaja Timo Turunen tunnusti pelin jälkeen joukkueen päässeen ansaitsemattomasti johtoon. Mutta totesi, myös tuloksen ratkaisevan.