Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Siitä onkin jo aikaa

 
Siitä onkin jo aikaa

Siitä onkin jo aikaa kun TuTo ja LeKi ovat viimeksi kohdanneet. No olihan viimeinen vääntö joulukuun 2010 alussa mutta kiitos Mestiksen välisarjan puheenaolevat joukkueet kuuluvat siihen pakettiin jotka ottavat kauden aikana mittaa toisistaan kuusi kertaa joten tasaisuusperiaatteen nimissä aika seuraavalle kohtaamiselle alkaa taas jo olla ajankohtainen. Tällä kertaa, siis keskiviikkona 19.1.2011 möötataan Turussa Kupittaalla, nääs.

Siitäkin on jo aikaa kun Mestiksen peränpitäjänä keikkuva TuTo on voittanut Lempäälän Kisan. Kauden ainoa turkulaisvoitto nähtiin 11. lokakuuta 2010, jolloin TuTo vei pirkanmaalaisia huikein luvuin 8-2. Kaikki muut joukkueiden väliset kohtaamiset ovat päättyneet LeKi- juhliin.

Panoksista

Mestiksen runkosarja alkaa olla loppusuoralla ja varsinkin illan kotijoukkueen kannalta panosta sekä on että ei ole. LeKi majailee tällä hetkellä pudotuspelijoukkuekahdeksikon keskivaiheilla ja ainakin periaatteessa joukkue voi nousta kärkinelikkoon tai toisaalta myös jopa tippua pudotuspeleistä. Joukkue on kuitenkin jälleen kerran pelannut tasaisen kauden ja vasta helmi- maaliskuussa tiedetään mikä on LeKin haaste kuluvan kauden Mestiksessä. Suomeksi sanottuna LeKille keskiviikon ottelusta pisteet ovat enemmän kuin tärkeät.

Mutta palataanpa TuToon. Joukkueella oli mennä viikonloppuna elämän ja kuoleman viikonloppu. Perjantaina 14.1.2011 joukkue kohtasi kotonaan HeKin ja sanalla sanoen sössi kolmen pisteen voiton voittolaukauskisaan ja tappioon. Kun tappiokierre jatkui myös lauantaina Mikkelissä Jukureita vastaan, oli joukkueen päävalmentajan Petri Niukkasen tunnustettava että joukkue jo ”virallisesti” valmistautuu Mestiksen play out- peleihin. Onkin mielenkiintoista nähdä, toimiko Niukkanen poppamiehen tavoin tuomalla julki tuon karsintarealiteetin. Jatkossa TuTo voi ainakin teoriassa pelata ilman paineita ja samalla ainakin teoriassa napsia myös pisteitä jopa niin paljon että se voi välttää play outit.

Äijistä

On myös muistettava että vajaan kahden viikon päässä häämöttää myös Mestiksen siirtoraja. Varsinkin LeKi on koko Mestis- historiansa ajan profiloitunut joukkueena joka on turvautunut ennen kaikkea lähikaupunki Tampereen liigaseurojen Ilveksen ja Tapparan apuihin. Esimerkiksi kuluvalla kaudella joukkueen rosterissa on pelannut yli KUUSIKYMMENTÄ eri pelaajaa. Tämä leikki tietysti loppuu tammi- helmikuun vaihteessa ja viimeistään tuolloin määräytyy millä bändillä Vesa Kokkosen suojatit taivalta jatkavat. TuTo joukkueena on turvautunut huomattavasti vähemmän lainoihin ja koettanut suoriutua vaikeasta kaudesta hyvin pitkälti omien sopimuspelaajiensa turvin. Onko tämä sitten etu vai haitta joukkueen loppukautta ajatellen nähdään kyllä.

Vaikka lähtökohtaisesti keskiviikkona 19.1.2011 Turussa Kupittaan monitoimihallissa pelattava ottelu TuTo-LeKi on panokseton ottelu niin näin ei todellakaan ole. Paitsi että LeKi tarvitsee pisteitä pudotuspelisuunnitelmia silmällä pitäen, voikin olla tiedossa ottelu jossa nähdään ihan uudenlainen TuTo. Koska monet asiat ovat pienestä kiinni, voikin olla niin että joukkueen ei tarvitse puristaa mailaa ihan niiiiin paljon ja vapauttaa joukkueen uudenlaiseen lentoon.

Silmällä pidettävät:

Martin Tuominen(TuTo); nuorukainen, joka pelaa kolmatta kautta TuTossa mutta ei ole milloinkaan pelannut joukkueessa koko kautta. Nautti aikanaan kaudella 2008-2009 Tero ”Forre” Forsellin tarjoiluista tehden paljonkin tehoja. On taas viime matseissa löytänyt hyvän vireen ja alkaa olla jopa liikkeen ja juonikkuuden tasolla kavereita, joka voi tuottaa loppukaudesta TuTo- faneille paljon ilonaiheita.

Jose Nippala(LeKi); olen tavoilleni uskollinen ja tuon taas ”TuTo- syöjä” Nippalan esiin. Harvassa ovat olleet viimeisen kolmen kauden aikana ne ottelut joissa Jose ei olisi saalistanut pisteitä TuToa vastaan.

Mestiksen (Juha Heikkilä) tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Toverit - logo

TuTo - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


Petri Niukkanen

Tiedot

Martin Tuominen

21.8.1990 Loimaa
Tiedot


Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Lue lisää
Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lue lisää
Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

Lue lisää
TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Lue lisää
Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Lue lisää
Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.

Lue lisää