Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jatkuvatko kotivoitot

 
Jatkuvatko kotivoitot

Kahdessa kaudessa Mestiksen parrasvaloista sarjan tyvipäähän klupsahtanut TuTo jatkaa runkosarjataivaltaan perjantaina 21.1.2011, jolloin se saa vieraakseen huomattavasti paremmassa asemassa olevan SaPKon. Mennä vuosina tavallista on ollut että TuTon sijoitus on ollut SaPKon vastaavaan verrattuna huomattavastikin hulppeampi mutta kuluvalla kaudella tämäkin asia on toisin. SaPKon esteenä pudotuspeleihin etenemiselle on enää oikeastaan vain huono tuuri ja vastaavasti TuTon voi pelastaa sarjan play outeista vain hyvä tuuri. Yhtä kaikki, Kupittaa jos jokin Mestis- areenoista on ollut SaPKolle hankala paikka ja varmaa on että kotijoukkue nytkin lähtee kotivoittoa hakemaan.

TuTo ja SaPKo ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kolme kertaa ja kaikki väännöt ovat päättyneet kotivoittoihin. 16. lokakuuta joukkueet kohtasivat Turussa ja tuolloin turkulaiset olivat parempia maalein 5-2. Pässipaitojen kuitti nähtiin kuitenkin hyvin pian kun marraskuun alussa Savonlinnassa kotijoukkue voitti samoin luvuin. 8. tammikuuta 2011 kohdattiin jälleen Talvisalossa Savonlinnassa ja tällä kertaa pässipaitojen voittoluvut olivat 5-4. Onko nyt siis TuTon voiton vuoro ja tekeekö voittanut joukkue tälläkin kertaa viisi maalia?

TuTon päävalmentaja Petri Niukkanen julisti noin viikko sitten HeKille ja Jukureille kärsittyjen tappioiden jälkeen joukkueen aloittavan henkisesti valmistautumisen Mestiksen play out- otteluihin. Upouusi käytäntö tarkoittaa sitä, että runkosarjassa sijoille 11 ja 12 sijoittuneet pelaavat paras kolmesta- periaatteella ottelusarjan ja vähemmille voitoille jäänyt joukkue kohtaa kaksinkertaisessa sarjassa Suomi- sarjan kolme parasta. Sarjan voittanut joukkue pelaa kaudella 2011-2012 Mestiksessä ja muut sitten eivät. Olkoon lähtökohtatilanne perjantai- illan otteluun mikä tahansa, ei TuTolla ole missään kohtaa varaa lepsuiluun sillä minkä tahansa joukkueen on oltava iskussa kun play outit ja Mestis- karsinnat alkavat. Mikäli joukkue jatkaa samoja esityksiä kuin keskiviikkona LeKiä vastaan, on odotettavissa SaPKollekin hikinen iltapuhde.

Pekka Tirkkosen koutsaama SaPKo on siis kuluvalla kaudella näyttänyt ihan eri otteita kuin kausilla 2008-2010. Joukkue oli jopa jossain vaiheessa sarjan kärjessä ja tälläkin hetkellä pässipaidat ovat sijalla seitsemän. Muistettava kuitenkin on että SaPKonkin takana sarjassa lymyilee usea joukkue jotka haluavat saavuttaa pudotuspelipaikan ja näin ollen Kupittaan kirouksen rikkominen olisi savonlinnalaisille enemmän kuin tärkeää.

SaPKon tavaramerkkinä varsinkin kuluvalla kaudella on ollut pistepörssin kärkisijojen miehittäminen. Kymmenen kärjessä keikkuu tälläkin hetkellä kolme pässipaitaa; Jan- Mikael Järvinen, Jesper Piitulainen ja viime kaudella Mestiksen maalikuninkuuden voittanut Kalle Konsti. TuTosta tuossa kärkikymmenikössä on vain yksi pelaaja, Tommi Laine, joka hänkään alkukauden flown jälkeen ei enää ole nakutellut mainittavasti pisteitä. Kaiken kaikkiaan muutenkin eletään poikkeuksellista Mestis- kautta sillä tavaksi jo tuli, että TuTo- sotisovassa liitävä pelaaja miehittää pistepörssin kärjen. Ennen kaikkea Tero Forsell ja Tuukka Pulliainen olivat sellaisia syöttökoneita joiden tarjoiluista oli hankala erehtyä.

Perjantai- illan mittelössä ovat vastakkain myös joukkueet, jotka eivät maalivahtipelin puolesta kuulu sarjan kirkkaimpaan eliittiin. SaPKossa torjuntavastuuta on jaettu koko lailla tasan Juuso Oinosen ja Pekka Lahikaisen kesken. Oinosen torjuntaprosentti on karvan verran yli 90 ja Lahikaisen alle. Sen sijaan hyviin maalivahteihin totutussa TuTossa kausi on maalivahtikarriäärin suhteen ollut ilman muuta pettymys. Ykkösvahdiksi hankittu Ari Reunanen on lievästi sanottuna ollut pettymys ja jopa koko lailla ihmeellistä on ollut se että pitkän linjan tutolaiselle Kim Törnstömille on siunaantunut varsin vähän torjuntavastuuta. Kimmeli on lähinnä saanut liukua luukulle siinä vaiheessa kun Reunanen on jo päästänyt taakseen sellaisen määrän maaleja että takaa- ajolta on ollut pohja pois. Keskiviikkona LeKiä vastaan TuTon luukulla nähtiin TPS- laina Tommi Virtanen.

Mestiksen (Juha Heikkilä) tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Toverit - logo

TuTo - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


Tommi Laine

20.5.1986 Naantali
Tiedot

Petri Niukkanen

Tiedot

Ari Reunanen

28.4.1984 Huittinen
Tiedot

Kim Törnström

22.5.1984 Turku
Tiedot


Oula Palve Turkuun

Oula Palve Turkuun

HPK:n keskushyökkääjä Oula Palve siirtyy Turun Palloseuran riveihin kahden vuoden sopimuksella.

Lue lisää
Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Laitahyökkääjä siirtyy Turun Palloseuran riveihin Mikkelin Jukureista loppukauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

18-vuotias puolustajalupaus Olli Kaskinen saapuu TUTOon lainapestillä Turun Palloseurasta. Hyökkääjä Niklas Lehtimäki puolestaan palaa takaisin TUTOn vahvuuteen.

Lue lisää
Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja on Roope Paltta. 40-vuotias Paltta siirtyy tehtävään TPS Juniorijääkiekko ry:n toiminnanjohtajan paikalta.

Lue lisää
Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Aavinen aloitti tehtävässä keväällä 2014 tilanteessa, jonka näin jälkikäteen voidaan todeta olleen TUTO Hockeyn toiminnan jatkuvuuden suhteen hyvin kriittinen. Tuolloin oltiin tilanteessa, jossa yhtiöllä oli yli puoli miljoonaa euroa velkaa.

Lue lisää
Markus Ruusu TUTOon

Markus Ruusu TUTOon

20-vuotias maalivahti Markus Ruusu siirtyy TUTOon toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella. Ilveksellä on loukkaantumissuman iskiessä mahdollisuus kutsua Ruusu takaisin riveihinsä.

Lue lisää