Sport maalijuhlissa jatkoaikavoittoon

Sport ja TuTo pelasivat erittäin eriskummallisen ottelun, missä todistettiin monenlaisia vaiheita. Välillä Sport hallitsi, välillä TuTo, välillä ei kumpikaan. Lopulta Sport onnistui parantamaan peliään loppua kohden, ja rutisti loppuhetkillä tasoihin ja lopulta myös ohi. Sport oli ottelun alussa suurissa vaikeuksissa. Omassa päässä mikään ei onnistunut ja TuTo iski muutaman helpohkon osuman oikeastaan kaikista tilanteistaan. Lopulta puntit hiljalleen tasoittuivat, välillä TuTo taas tuntui karkaavan helpoilla osumilla, mutta kotiyleisö sai lopulta juhlia kahden pisteen voittoa jatkoajalla.

TuTo päästetään johtoon

TuTo aloitti ottelun erittäin terävästi. Sport oli ilmeisesti vielä jalat bussissa perjantaisen Mikkelin matkan jäljiltä, sillä kovin helposti TuTo sai alussa tehdä tuhojaan. Kolmannella peliminuutilla vieraat olivat 0-1 johdossa, kun Matti Aho pääsi lyömään Tommi Laineen laukausen irtokiekon maaliin Aaro Peltosen nenän edestä. Toinenkin maali tuli nopeasti, tällä kertaa ylivoimalla. Aho oli jälleen maalinedustalla oikeassa paikassa, kun Janne Jokila pelasi kiekon maalille heittäytyneen Antti Uiton alta. Nämä lukemat olivat taulussa, kun Antti Törmänen otti aikalisän.

Sport siirtyi ottelussa hieman hallitsevammaksi osapuoleksi, etenkin laukausten osalta. Sport laukoi lähes paikasta kuin paikasta ja Tommi Virtanen joutui urakoimaan maalilla erän aikana 21 torjuntaa. Sport ei kuitenkaan saanut riittävästi maskia maalille, eikä miehiä irtokiekkoihin. Sport sai erässä pelata paljon ylivoimaa.

Hieman onnekkaasti TuTo:n puolustajan jalan kautta tullut kavennus oli Sportille ansaittu. Tuomas Takala tavoitteli irtokiekon jälkeen takatolpalta omia pelaajia, mutta kiekko osui maalinedustalla Niko Karhun luistimeen ja tästä aina maaliin asti. Maali oli kuitenkin varsin laiha lohtu, sillä lähes heti kavennuksen perään Lasse Lintula tykitti lähietäisyydeltä TuTo:n johtoon 1-3. Sekavassa erässä Sportin maalilla Aaro Peltosella oli vain kolme torjuntaa ja kolme päästettyä maalia. TuTo:n maalilla Tommi Virtasella oli torjuntoja 21, mutta oli antautunut vain kertaalleen.

TuTo karkaa, mutta Sport pysyy perässä

Toinen erä alkoi Sportin alivoimalla, eikä erää ehtinyt pyörimään kuin pieni tovi ja ovi aukesi jälleen. TuTo kiitti kahden miehen ylivoimalla, kun Matti-Pekka Pelkosen laukaus upposi Sportin maalin yläkulmaan. Kiekko muutti matkalla pahasti suuntaa, eikä Peltosella ollut maalilla mahdollisuuksia. Sport sai jälleen kavennuksen aikaan ylivoimalla. Sportin puolustaja Tommi Taimi oli liukunut takatolpalle ja viivalta Toni Mäkisen kova syöttö löysi Taimen lavan. Tommi Virtanen oli ohjauksen edessä voimaton.

Erä kului hienokseltaan Sportin hallinnassa. Hallinta oli silti varsin näennäistä, sillä TuTo sai katkottua Sportin hyökkäykset kohtalaisen helposti ja päätykiekoissa oli lähes aina ensimmäisenä TuTo:n pelaajat. TuTo oli kahdesta joukkueesta kahdesti todella lähellä lisämaaleja, sillä Rasmus Österback osui tyhjän maalin edessä tolppaan ja Tommi Laine sai kiekon Peltosen selän takaa lipumaan maaliviivaa pitkin. Toisen erän kenttätapahtumat olivat aika tasaiset, vaikka Sport oli erässä niskan päällä. TuTo oli monesti vaarallisesti Sportin maalilla ja vain hyvä tuuri piti lukemat Sportin kannalta siedettävinä.

Sportin kova takaa-ajo huipentuu

Kolmas erä oli kotijoukkueen hurjaa näytöstä. Kuin taikaiskusta Sport alkoi hiipimään takaisin otteluun myös tuloksellisesti ja TuTo joutui nöyrtymään kerta toisensa jälkeen. Mika Kujanpää kavensi lukemat erän alkuhetkillä 3-4:ään, iskemällä kiekon aivan maalin etuyläkulmaan. Sport palasi otteluun mukaan, mutta TuTo ei suostunut helposti pisteitä luovuttamaan. Vieraat menivät vielä 3-5 johtoon. Kiekko pomppasi pelaajien mailoista yli laidan ja vaikka viimeisenä kiekkoon koski TuTon pelaaja, aloitus vietiin Sportin päätyyn. Tästä aloituksesta TuTo kiitti ja Ossipekka Lehtonen tinttasi vastustamattomasti kiekon Sportin maaliin.

Sport ei lannistunut jäätyään taas kahden maalin takaa-ajoasemaan. Kotijoukkue aloitti kovan takaa-ajon ja sen sytyttäjäksi tarvittiin jälleen yksi kauden avausmaali. Mika Kujanpää katkaisi TuTo:n siniviivalla purkukiekon ja pisti tarkan syötön maalin eteen, mistä Tomi Heikkilä laukoi suoraan syötöstä tärkeän kavennuksen. Heikkilä avasi kauden maalitilinsä ja osui vielä viime kauden joukkuettaan vastaan.

Sport tavoitteli tasoitusmaalia lopun lähentyessä, mutta onni ei ollut myötä. Lopulta viimeisellä minuutilla Matti Järvinen onnistui vanhanaikaisella ohittamaan Virtasen, Sportin pelatessa ilman maalivahtia. Pete Suonpää syötti kiekon etukulmalle, minne Virtanenkin meni, Järvinen päättikin ottaa kiekon ja jatkaa maalin takaa vanhanaikaista hakien ja onnistuikin kääntämään kiekon takakulmalta maaliin.

Ottelussa mentiin jatkoajalle. Alku jatkoajalla oli aika varovaista. Kumpikaan joukkue ei halunnut ottaa liikaa riskejä antaakseen vastustajalle vastaiskuja, mutta kun Sport lopulta maalipaikkaan pääsi, Tommi Taimi tempaisi kiekon maalin kattoon. Maalin alustanut Antti Hölli sai onnekkaasti tuotua kiekon yli siniviivan, ja Taimi sai vapaan tilan laukaustaan varten.

Erittäin monivivahteinen ottelu päättyi Sportin voitonjuhliin. "Makea kiekkoilta. Jouduttiin taistelemaan kovasti tänään. Sport tuli odotetusti kovaa päätyyn, kovaa alueelle ja kovaa iholle. Nyt päästiin johtoon alussa, saatiin kauhea fiilis päälle ja jaksettiin tehdä töitä", kertoi TuTo:n Petri Niukkanen tappion jälkeen. "Voitto oli ihan käden ulottuvilla. Tänään täytyy sanoa, että vaikka kaveri oli hyvä, niin ei se olisi voittoa saanut ilman meidän törttöilyä Sportin neljännessä ja viidennessä maalissa".

Antti Törmänen oli vaiherikkaan ottelun jälkeen tyytyväinen kahteen pisteeseen, etenkin kun alla oli raskas matka Mikkelistä kotiin, sekä iso osa vastuupelaajista viltissä. "Karmea lähtö peliin. Meidän piti olla valmiita, mutta Aaro ei ollut yhtään valmiina peliin. Varmaan eiliset maalivahtineppailut hieman kostautui", Törmänen kertoi Mikkelin ottelusta, missä aloittavaksi merkattu Peltonen jouduttiin vaihtamaan maalilta pois ennen ottelun alkua pienen sairastelun takia. "Laukaukset oli meille ekassa 31-8 ja silti oltiin 1-3-tappiolla. Viisi maalia omiin ei lämmitä, eikä pari maalia päästettynä alivoimalla. Nousu oli meiltä hieno ja Tomi Heikkilä sai kauden avausmaalin. Tärkeä 4-5-osuma sellaisesta vedosta mitä normaalisti ei Heikkilä tuollaisesta tilanteesta tee, nyt teki ja heti osui. Taimi sai kruunata iltansa voitto-osumaan", Törmänen kiitteli.

Sport jatkaa kauttaan jo maanantaina (24.1) kotona LeKi:ä vastaan MTV3 Maxin televisioimassa ottelussa. TuTo nähdään jäällä ottelun merkeissä keskiviikkona (26.1) Vantaalla.