Kiekko-Vantaalle tärkeät pisteet

Kiekko-Vantaa otti keskiviikkona toisen peräkkäisen kotivoiton Tikkurilan Valtti Areenassa, kun sarjassa viimeisenä oleva TuTo lähti kotimatkalle Turkuun 4-1 tappio niskassaan. Voitto nosti lohipaidat kahdeksanneksi ohi HeKi:n ja viimeiselle Play Offs-paikalle. Kiekko-Vantaa ja TuTo kohtasivat kuluvan kauden aikana kuusi kertaa ja voitot kirjattiin lohipaidoille 4-2. TuTo on nyt hävinnyt kuusi kertaa peräkkäin Vantaalla pelatun runkosarjan ottelun.

Kiekko-Vantaa hallitsi ottelua lähes täydet 60 minuuttia ja vain TuTo:n maalissa pelannut Joni Ortio, lohipaitojen tehottomuus ja ajoittain myös huono tuuri, sekä maaliraudat avoimissa maalipaikoissa pitivät pelin jännittävänä aina päätöserään asti. Myös illan tuomarilinja oli varsin erikoinen. Kiekko-Vantaa hallitsi kiekollista peliä läpi ottelun, mm. toisessa erässä TuTo oli paikka paikoin jopa jyrän alla, mutta silti ottelun päätuomarit vihelsivät kotijoukkueelle toisen parikymppisen aikana kolme kahden minuutin jäähyä, vierasjoukkueelle ei yhtään.

Maalinteon avasi Kiekko-Vantaan Jermu Porthen avauserän lopulla. Porthen nousi vahvasti oikeaa laitaa pitkin ja tulinen lyöntilaukaus ajassa 16:41 painui maalin vasempaan yläkulmaan ohi Ortion. Syöttöpisteet Simo Mälkiälle ja Henrik Juntuselle. Toisessa erässä nähtiin kaksi maalia. Niko Piiparinen vei lohipaidat 2-0 johtoon ajassa 24:30, esityön maaliin tekivät Eetu Pöysti, sekä Ilari Melart. TuTo onnistui kavennusmaalin teossa ajassa 30:22. Arttu Niskakangas tykitti 2-1 osuman ylivoimalla, syöttöpisteet Martin Tuomiselle ja Lasse Lintulalle.

Kolmannen erän alussa Kiekko-Vantaa pääsi yrittämään kahdesti ylivoimalla ja toinen kerta toden sanoi. Antti Pehkosen laukauksen ohjasi maalinedestä maalin oikeaan yläkulmaan Mälkiä, toiseksi syöttäjäksi merkittiin illan toisen syöttöpisteen saalistanut Juntunen. Reilut neljä minuuttia ennen päätössummeria Jani-Petteri Helenius viimeisteli ottelun loppulukemat 4-1:een, syöttöpisteet Timo Rinteelle, sekä Antti Hämeenheimolle.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu viikonloppuna kahdella ottelulla. Perjantaina lohipaidat eivät pelaa, mutta lauantaina on edessä kotiottelu SaPKo:a vastaan ja sunnuntaina joukkue matkustaa Jyväskylään D Teamin vieraaksi. TuTo kohtaa perjantaina Turun Kupittaalla Kiekko-Laserin.