TPS:n A-nuorille tärkeät pisteet Joensuusta

Joensuun Josba ei pystynyt vastaamaan vierasjoukkue TPS:n pelinopeuteen eikä myöskään löytänyt lääkkeitä turkulaisten aktiiviseen pallottomaan pelaamiseen. Lopulta taululle lätkittiin TPS:n tyylikkäät 4-11 voittolukemat.

Ensimmäinen erä meni selkeällä kaavalla. Josba kyykki puolessa kentässä ja haki vastahyökkäyksiä ja TPS yritti parhaansa mukaan murtaa puolustusmuuria. Vierasjoukkue onnistuikin väsyttämään vastustajansa pitkillä hyökkäyksillä ja pääsi laadukkaille laukaisupaikoille. Ensimmäinen erä oli selkeästi turkulaisten hallinnassa, vaikka pallo saatiin laadukkaista tilanteista huolimatta vain neljä kertaa maalipuiden väliin. Vastustaja taas rankaisi muutamasta lapsellisesta pallonmenetyksestä kahden maalin edestä. Erätauolle lukemissa 2-4.

Toinen erä meni hyvinkin samalla kaavalla, joskin joensuulaisilla oli todella isoja ongelmia pelinsä avaamisessa vierasjoukkueen paineen alla. Erässä nähtiin neljä maalia joista keltapaitaiselle TPS:lle merkittiin kolme.

Kolmanteen erään lähdettiin lukemissa 3-7. TPS teki pieniä muutoksia peluutukseen ja lähti tosissaan lyömään heti kolmannen erän alkuun naulaa arkkuun. Neljä maalia seitsemään minuuttiin ja peli oli käytännössä ohi. Viimeiset 10 minuuttia oli vauhdikasta surffailua päästä päähän, jonka aikana molemmat maalivahdit loistivat napsimalla huikeita koppeja jatkuvista ylivoimahyökkäyksistä.

TPS näytti jälleen materiaalinsa laajuuden, kun jokainen ketju onnistui vähintään kaksi kertaa tänäänkin maalinteossa. Näin joukkue selätti matkaväsymyksen ja rankan viikon aiheuttaman rasituksen keskittymällä tänään vain oleelliseen kentällä ja kävi nappaamassa pitkän reissun päätteeksi kaksi pistettä kotiin tuomisiksi.

- Sovittiin jätkien kanssa ennen peliä, että ei keksitä pelin jälkeen huonoja selityksiä siitä miten jalat on jäänyt bussiin tulomatkalla. Päätettiin tehdä kauden paras alkulämmittely ja aktivoida itsemme valmiiksi pelille. Siinä todennäköisesti onnistuttiin, koska sen verran raikkaalla jalalla kaikki kolme ketjua tänään kentällä temmelsi läpi 60 minuuttisen, muotoili TPS-valmentaja Aki Vilander.

- Tänään näkyi jälleen positiivisia merkkejä hyökkäyspään maltillisesta pelaamisesta, jossa vastustajan sumppupuolustus väsytettiin omalla pelinopeudella ja rakennettiin itselle paikkoja hyville sektoreille.
Paljon sattuu edelleen virheitä ajoituksissa sekä yksinkertaisissa syötöissä, mutta nämä virheet johtuvat pienestä keskittymisen puutteesta ja ovat näkemykseni mukaan korjattavissa kun panokset kovenevat, päättää Vilander.

TPS:n tiedotteesta / UrheiluTurku

Turun Palloseura - logo

TPS - 2010-2011 A-nuoret

FBC Turun Aaro Ollikaiselle yhden ottelun pelikielto

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio on määrännyt FBC Turun Aaro Ollikaiselle yhden ottelun pelikiellon kontaktista EräViikinkien Matej Penickaan joukkueiden välisessä F-liigan ottelussa maanantaina.

TPS:n miesten liigaryhmässä koronatapaus - viikonlopun ottelut siirtyvät

TPS:n miesten liigajoukkueessa on todettu positiivinen koronatapaus. Altistuneet joukkueen jäsenet on asetettu 10 vuorokauden karanteeniin, joka päättyy sunnuntaina 25. lokakuuta.

Kapteeni Kailiala jatkaa TPS:ssä - superlupaus Vesteriselle pitkä sopimus

Maailmanmestari Miko Kailiala, 27, ja TPS ovat allekirjoittaneet jatkosopimuksen tulevasta kaudesta. Viime kaudella ensimmäiset liiga-askeleensa ottanut nuorten maajoukkuepelaaja Waltteri Vesterinen, 17, on tehnyt TPS:n kanssa 2+1 vuotisen sopimuksen.