Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Syventääkö TuTo Jukureiden tappioputkea

 
Syventääkö TuTo Jukureiden tappioputkea

Kaikille lukijoille varoitus: artikkelin otsikko on ylidramatisoitu. Jukurit eivät ole tappioputkessa mutta lauantaina 29.1.2011 joukkue kuitenkin hävisi sarjan alakertaan jumittuneelle HeKille maalein 2-1. Kyseinen tappio varmasti terävöitti päämajakaupungin sotureille sen, että sarjaykkönenkin voi hävitä. Uutta haastetta sarjaykköselle heittää jumbosijan kuningas TuTo, joka kohtaa keskiviikkona 2.2.2011 Turussa Kupittaalla sarjajohtajan. Mikäli TuTo voittaa, etenee joukkue kahden ottelun voittoputkeen ja Jukurit samalla kahden ottelun tappioputkeen. Heh, heh.

TuTon ja Jukureiden kohtaamiset kuluvalla kaudella ovat olleet kauden 2010-2011 Mestis pienoiskoossa. Kaikki tapaamiset ovat päättyneet sarjajohtajan voittoihin. Lokakuun loppupuolella 2010 Turussa pelattu ottelu päättyi vieraiden 2-5 voittoon. Marraskuun puolivälissä Kalevankankaalla sarvipäät peittosivat varsinais- suomalaiset haastajansa maalein 4-1 ja tammikuun 2011 puolivälissä areenana oli jälleen Kalevankangas. Tuolloin Jukureiden voittoluvut olivat 5-3. Mainittakoon että kaikissa Jukuri- kohtaamisissa turkulaisten veräjänvartijana on ollut Ari Reunanen, jonka rooli ei- voittavana maalivahtina ei varmasti ole ollut mairitteleva.

Jukureiden kausi alun konttailun jälkeen on ollut huikea joskaan ei esimerkiksi niin tarunhohtoinen kuin TuTon sen mestaruuskaudella 2007-2008. Toisaalta Jukureiden menestys ei ole myöskään sattumaa. Kauden alussa joukkueen peräsimeen valjastettu Jarno Pikkarainen on jatkanut mikkeliläissikermän kanssa siitä mihin hän viime keväänä jäi. Poppamies Pikkarainen johdatti tuolloin Jokipojat huikeaan Mestis- mestaruuteen mutta liigakarsinnat olivat liian haasteelliset susilaumalle. Ei ole epäilystäkään etteikö Pikkaraisen tavoitteena ole kuluvalla kaudella Mestis- mestaruus ja luonnikkaampi menestys liigakarsinnoissa.

Toisenlaisissa karsintafiiliksissä sen sijaan etenee illan kotijoukkue TuTo. Vain enää ihme voi pelastaa Petri Niukkasen suojatit Mestiksen play out- kierrokselta ja samalla tapaa vain ihme voi pelastaa joukkueen jumbosijalta. Tästä huolimatta joukkue pelasi esimerkiksi perjantaina 28.1.2011 oululaista Kiekko-Laseria vastaan huikeaa kiekkoa ja vastustajan rooli oli statistin rooli. Leimallista joukkueen esityksille onkin ollut että hyvän esityksen jälkeen vuorossa on helposti kaksi mahalaskua. Lukuisia ovat olleet ne ottelut joissa joukkue on jo johtanut ”turvallisentuntuisesti”, mutta viime metreillä kaveri on tullut rinnalle ja jyskytellyt ohi. Ehkä karmaisevin esimerkki tällaisesta on noin viikko sitten Vaasassa pelattu ottelu Sport-TuTo, jota turkulaiset johtivat jo 1-4, mutta viime minuuteilla vaasalaiset kirivät tasoihin ja nappasivat jatkoaikavoiton.

TuTon ja Jukureiden ottelu on myös siinä mielessä kiehtova, että siirtoraja on umpeutunut ja loppukausi on mentävä(onneksi) niillä äijillä, jotka rosteriin on saatu haalittua. Varsinkin TuTolla on ollut aktiivisesti haku päällä ja jo keskiviikkona sitten nähdään minkälaiset sotaratsut jäällä kirmaavat. Jukureilla uuden arsenaalin haku ei ole niin akuuttia sillä Pikkarainen on saanut haalittua kasaan iskukykyisen ja tasaisen ryhmän jota vielä vahvistaa Tomas Jaskon tulo sarvipääpaitaan.

Jukureille illan ottelu on ennen kaikkea hegemonia- ottelu. Joukkue käy ankaraa taistoa Mestiksen runkosarjan ykkössijasta KooKoon kanssa ja samalla joukkue tietysti yrittää saavuttaa neljän suoraa TuTo- kaadoissa. Vastaavasti TuTolle illan ottelun panos on oleellinen. TuTo luonnollisesti yrittää katkaista Jukureiden TuTo- voittoputken ja samalla syventää mikkeliläisten ”tappioputkea”. Tärkeintä joukkueelle on kuitenkin saada illasta kolme pistettä. Niiden avulla turkulaiset ovat ainakin teoriassa mukana taistossa joilla nousta pois jumbosijalta ja jopa välttää play outit.

Mestiksen (Juha Heikkilä) tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Toverit - logo

TuTo - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


Petri Niukkanen

Tiedot

Ari Reunanen

28.4.1984 Huittinen
Tiedot


Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Lue lisää
Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lue lisää
Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

Lue lisää
TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Lue lisää
Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Lue lisää
Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.

Lue lisää