Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Syventääkö TuTo Jukureiden tappioputkea

 
Syventääkö TuTo Jukureiden tappioputkea

Kaikille lukijoille varoitus: artikkelin otsikko on ylidramatisoitu. Jukurit eivät ole tappioputkessa mutta lauantaina 29.1.2011 joukkue kuitenkin hävisi sarjan alakertaan jumittuneelle HeKille maalein 2-1. Kyseinen tappio varmasti terävöitti päämajakaupungin sotureille sen, että sarjaykkönenkin voi hävitä. Uutta haastetta sarjaykköselle heittää jumbosijan kuningas TuTo, joka kohtaa keskiviikkona 2.2.2011 Turussa Kupittaalla sarjajohtajan. Mikäli TuTo voittaa, etenee joukkue kahden ottelun voittoputkeen ja Jukurit samalla kahden ottelun tappioputkeen. Heh, heh.

TuTon ja Jukureiden kohtaamiset kuluvalla kaudella ovat olleet kauden 2010-2011 Mestis pienoiskoossa. Kaikki tapaamiset ovat päättyneet sarjajohtajan voittoihin. Lokakuun loppupuolella 2010 Turussa pelattu ottelu päättyi vieraiden 2-5 voittoon. Marraskuun puolivälissä Kalevankankaalla sarvipäät peittosivat varsinais- suomalaiset haastajansa maalein 4-1 ja tammikuun 2011 puolivälissä areenana oli jälleen Kalevankangas. Tuolloin Jukureiden voittoluvut olivat 5-3. Mainittakoon että kaikissa Jukuri- kohtaamisissa turkulaisten veräjänvartijana on ollut Ari Reunanen, jonka rooli ei- voittavana maalivahtina ei varmasti ole ollut mairitteleva.

Jukureiden kausi alun konttailun jälkeen on ollut huikea joskaan ei esimerkiksi niin tarunhohtoinen kuin TuTon sen mestaruuskaudella 2007-2008. Toisaalta Jukureiden menestys ei ole myöskään sattumaa. Kauden alussa joukkueen peräsimeen valjastettu Jarno Pikkarainen on jatkanut mikkeliläissikermän kanssa siitä mihin hän viime keväänä jäi. Poppamies Pikkarainen johdatti tuolloin Jokipojat huikeaan Mestis- mestaruuteen mutta liigakarsinnat olivat liian haasteelliset susilaumalle. Ei ole epäilystäkään etteikö Pikkaraisen tavoitteena ole kuluvalla kaudella Mestis- mestaruus ja luonnikkaampi menestys liigakarsinnoissa.

Toisenlaisissa karsintafiiliksissä sen sijaan etenee illan kotijoukkue TuTo. Vain enää ihme voi pelastaa Petri Niukkasen suojatit Mestiksen play out- kierrokselta ja samalla tapaa vain ihme voi pelastaa joukkueen jumbosijalta. Tästä huolimatta joukkue pelasi esimerkiksi perjantaina 28.1.2011 oululaista Kiekko-Laseria vastaan huikeaa kiekkoa ja vastustajan rooli oli statistin rooli. Leimallista joukkueen esityksille onkin ollut että hyvän esityksen jälkeen vuorossa on helposti kaksi mahalaskua. Lukuisia ovat olleet ne ottelut joissa joukkue on jo johtanut ”turvallisentuntuisesti”, mutta viime metreillä kaveri on tullut rinnalle ja jyskytellyt ohi. Ehkä karmaisevin esimerkki tällaisesta on noin viikko sitten Vaasassa pelattu ottelu Sport-TuTo, jota turkulaiset johtivat jo 1-4, mutta viime minuuteilla vaasalaiset kirivät tasoihin ja nappasivat jatkoaikavoiton.

TuTon ja Jukureiden ottelu on myös siinä mielessä kiehtova, että siirtoraja on umpeutunut ja loppukausi on mentävä(onneksi) niillä äijillä, jotka rosteriin on saatu haalittua. Varsinkin TuTolla on ollut aktiivisesti haku päällä ja jo keskiviikkona sitten nähdään minkälaiset sotaratsut jäällä kirmaavat. Jukureilla uuden arsenaalin haku ei ole niin akuuttia sillä Pikkarainen on saanut haalittua kasaan iskukykyisen ja tasaisen ryhmän jota vielä vahvistaa Tomas Jaskon tulo sarvipääpaitaan.

Jukureille illan ottelu on ennen kaikkea hegemonia- ottelu. Joukkue käy ankaraa taistoa Mestiksen runkosarjan ykkössijasta KooKoon kanssa ja samalla joukkue tietysti yrittää saavuttaa neljän suoraa TuTo- kaadoissa. Vastaavasti TuTolle illan ottelun panos on oleellinen. TuTo luonnollisesti yrittää katkaista Jukureiden TuTo- voittoputken ja samalla syventää mikkeliläisten ”tappioputkea”. Tärkeintä joukkueelle on kuitenkin saada illasta kolme pistettä. Niiden avulla turkulaiset ovat ainakin teoriassa mukana taistossa joilla nousta pois jumbosijalta ja jopa välttää play outit.

Mestiksen (Juha Heikkilä) tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Toverit - logo

TuTo - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


Petri Niukkanen

Tiedot

Ari Reunanen

28.4.1984 Huittinen
Tiedot


Oula Palve Turkuun

Oula Palve Turkuun

HPK:n keskushyökkääjä Oula Palve siirtyy Turun Palloseuran riveihin kahden vuoden sopimuksella.

Lue lisää
Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Laitahyökkääjä siirtyy Turun Palloseuran riveihin Mikkelin Jukureista loppukauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

18-vuotias puolustajalupaus Olli Kaskinen saapuu TUTOon lainapestillä Turun Palloseurasta. Hyökkääjä Niklas Lehtimäki puolestaan palaa takaisin TUTOn vahvuuteen.

Lue lisää
Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja on Roope Paltta. 40-vuotias Paltta siirtyy tehtävään TPS Juniorijääkiekko ry:n toiminnanjohtajan paikalta.

Lue lisää
Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Aavinen aloitti tehtävässä keväällä 2014 tilanteessa, jonka näin jälkikäteen voidaan todeta olleen TUTO Hockeyn toiminnan jatkuvuuden suhteen hyvin kriittinen. Tuolloin oltiin tilanteessa, jossa yhtiöllä oli yli puoli miljoonaa euroa velkaa.

Lue lisää
Markus Ruusu TUTOon

Markus Ruusu TUTOon

20-vuotias maalivahti Markus Ruusu siirtyy TUTOon toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella. Ilveksellä on loukkaantumissuman iskiessä mahdollisuus kutsua Ruusu takaisin riveihinsä.

Lue lisää