Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kolmas erä toden sanoo

 
Kolmas erä toden sanoo

Mikkelin Jukureiden ja turkulaisen TuTon välinen piste- ero tällä hetkellä Mestiksessä on 57 pistettä. Äkkiseltään ero tuntuu hurjalta eikä sellaisenaan anna kuvaa joukkueiden välisestä taso- erosta. Keskiviikkona 2.2.2011 Turussa Kupittaalla pelattu kyseisten joukkueiden välinen ottelu raadollisesti kertoi kuitenkin sen, että tasoeroa on.

Otteluun lähdettiin tilanteesta, jossa vastakkain olivat sarjan piikkipaikan pitäjä sekä jumbo. Jukurit ovat jo aikoja sitten varmistaneet ellei nyt ihan runkosarjan voittoa, niin ainakin kotiedun pudotuspeleihin ja TuTolla vastaavasti play outit tulevat olemaan realiteetti. Huikeasta piste- erosta huolimatta kotijoukkue jaksoi ottaa mikkeliläisten rynnistykset näyttävästi vastaan ja ottelun ensimmäinen erä olikin kaikin puolin tasaista mellastamista myös tilastojenkin valossa. Voidaan sanoa että vierasjoukkue oli puoli luistimen potkua edellä turkulaisia. Tässä vaiheessa ottelua kotijoukkuetta piti pystyssä myös pitkästä aikaa torjuntavastuussa ollut Kim Törnström, jonka hatun sulkasaldoon voidaan liittää esimerkiksi Jukureiden Tomi Leivon rangaistuslaukauksen plokkaaminen.

Toisessa erässä sarvipäät laittoivat uuden vaihteen silmään, ja kun erää oltiin pelattu noin viisi minuuttia, sai Tomas Jasko ronkittua pikku mustan ohi Törnströmin. Tässä vaiheessa ottelua kotijoukkue pysyi edelleen mukana menossa ja sai luotua ihan mukiinmeneviä paikkojakin Teemu Seppäsen vartioimalle maalille mutta totuuden nimissä on sanottava että koko illan aikana Seppänen ei joutunut venymään edes parhaimpaansa.

Kolmannessa erässä päämajakaupungin kiekkolähettiläät näyttivät sitten sen miksi he ovat sarjassa ykkösinä. Savolainen juna puksutti tasaisen varmasti kaikilla rintamilla ja Seppäsen torjuntamäärä kolmannessa erässä(yksi torjunta) kertoo aika lailla selkeästi missä päässä kaukaloa ottelua pelattiin. Kun lisäksi TuTo- veskari Törnström alkoi olla aika lailla töttöröö, ei ollut ihme että verkko pullisteli turkulaisten päädyssä erässä kolmasti.

Jostain syystä sinisissä paidoissa esiintynyt TuTo pelasi tappiosta huolimatta hyvin, esittäen ehdottomasti yhden loistavimmista esiintymisistään kotijäällä. Joukkueen ei ole missään syytä hävetä esitystään. Vastassa tällä kertaa oli vain yksinkertaisesti huomattavasti taidokkaampi ja liikkuvampi joukkue. Ajatellen tukevaa play out- taistoa ja jopa mahdollisia karsintoja turkulaisjoukkueella alkaa olla kasassa kuitenkin bändi, jolla Mestis- paikka pitäisi olla realistista säilyttää. Se että kotijoukkue antoi sarjajohtajalle kunnon vastuksen piiskasi mikkeliläiset oivaan otteluun. Meininki oli kuin suuressa maailmassa ikään. Taklauksia jaeltiin ja laidat paukkuivat. Tuskin kovin moni katsojista oli pettynyt näkemäänsä.

Ihailtava on toisaalta Jukureiden nykyrosteria. Jukuri- koutsi Jarno Pikkarainen pystyy heittämään askiin neljä tasavahvaa pakettia, joskin keskiviikkoisessa Turun illassa yksi viisikko oli ylitse muiden. Ketju Tomas Jasko- Markku Flinck-  Sami Lähteenmäki- Miro Rahkola- Ilkka Vaarasuo oli mukana muun muassa kolmessa Jukuri- maalissa ja muutenkin esittivät otteita jotka saattavat olla varsin ratkaisevia Mestiksen pudotuspelejä ajatellen.

Lyhyestä virsi kaunis

Sarjataulukkotilanne ja ottelun lopputulos loivat oman leimansa myös lehdistötilaisuuteen. Kumpikaan valmentaja ei lähtenyt jaarittelemaan niitä näitä ja latelemaan diiba daabaa vaan paketoivat asian ytimen. Jukuri- luotsi Jarno Pikkarainen totesi että hänen suojattinsa paransivat erä erältä ja vaikka joukkue ei tiiviin pelirytmin takia ehkä parastaan pystynytkään esittämään, oli voitto kuitenkin hallitusti hankittu. TuTon päävalmentaja Petri Niukkanen vakuutteli että joka jätkä teki sen mihin pystyi ja näin varmasti olikin. Maalipaikoille ei kuitenkaan päästy ja joukkueiden välinen materiaaliero tuli ottelun kestäessä näkyviin.

TuTon leijonapelaaja: Kim Törnström

Mestiksen (Juha Heikkilä) tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Toverit - logo

TuTo - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


Petri Niukkanen

Tiedot

Kim Törnström

22.5.1984 Turku
Tiedot


Oula Palve Turkuun

Oula Palve Turkuun

HPK:n keskushyökkääjä Oula Palve siirtyy Turun Palloseuran riveihin kahden vuoden sopimuksella.

Lue lisää
Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Zach Budish loppukaudeksi Turkuun

Laitahyökkääjä siirtyy Turun Palloseuran riveihin Mikkelin Jukureista loppukauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

Olli Kaskinen TUTOon - Lehtimäki palaa Forssasta

18-vuotias puolustajalupaus Olli Kaskinen saapuu TUTOon lainapestillä Turun Palloseurasta. Hyökkääjä Niklas Lehtimäki puolestaan palaa takaisin TUTOn vahvuuteen.

Lue lisää
Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

Roope Paltta on TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja

TUTO Hockeyn uusi toimitusjohtaja on Roope Paltta. 40-vuotias Paltta siirtyy tehtävään TPS Juniorijääkiekko ry:n toiminnanjohtajan paikalta.

Lue lisää
Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Dani Aavinen jättää TUTOn toimitusjohtajan tehtävät kauden päätteeksi

Aavinen aloitti tehtävässä keväällä 2014 tilanteessa, jonka näin jälkikäteen voidaan todeta olleen TUTO Hockeyn toiminnan jatkuvuuden suhteen hyvin kriittinen. Tuolloin oltiin tilanteessa, jossa yhtiöllä oli yli puoli miljoonaa euroa velkaa.

Lue lisää
Markus Ruusu TUTOon

Markus Ruusu TUTOon

20-vuotias maalivahti Markus Ruusu siirtyy TUTOon toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella. Ilveksellä on loukkaantumissuman iskiessä mahdollisuus kutsua Ruusu takaisin riveihinsä.

Lue lisää