Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Taru sormusten herrasta

 
Taru sormusten herrasta

Runkosarja TuTon kotipelien osalta kaudella 2010-2011 on lusittu. Huolimatta siitä että lauantai- illan ottelulla Jokipoikia vastaan ei ollut kotijoukkueen kannalta sarjasijoituksellista merkitystä, saapui Kupittaan monitoimihallin lehtereille kauden ennätysyleisö, jos ei lasketa mukaan revanssiviikonlopun ilmaisottelua KooKoota vastaan. Yli 1200-päinen yleisö sai nähdä ja kuulla kuin jälkiruokana lisäksi kiekkolegenda Esa Tikkasen läsnäolon ja viiden sormuksen herra näyttikin suojatteineen että pyyhettä ei ole vielä heitetty kehään.

Vaaditaan vähintään velhon taitoja saada psyykattua jo aikoja sitten Mestiksen runkosarjan jumbosijalle jämähtänyttä joukkuetta esitykseen jolla kaataa viime kauden mestari. Itse asiassa sarjajumbo on viimeisten kierrosten aikana pelannut yllättävänkin liukasta kiekkoa ottaen sarjasijoitus huomioon. Tänään sellaista velhoa ei kuitenkaan mistään ilmestynyt, ja kaiken kaikkiaan voidaan sanoa, että TuTon esitys oli varsin munaton, sillä ei Jokipojatkaan ihmeitä esittänyt.

Kuten kymmeniä kertoja kuluvan kauden aikana sai vastustaja(tässä tapauksessa siis Jokipojat) niin paljon jo ensimmäisessä erässä siimaa että kotijoukkueen mahdollisuudet mainittavaan takaa- ajoon jäivät lähinnä suunnitelmien asteelle. Susilauman ensimmäinen kassi syntyi kesken hyvän turkulaispainostuksen. TuTon ykköskenttä pyöritti kunnes joensuulaispurku päätyi omille ja TuTo- pakkien nukkumattivaiheen siivittämänä Jordan Fox vei vieraat johtoon. Seuraavassa maalissa tarvittiin sitten jo videotarkistusta ja Jokipoikien toisen maalin arkkitehdiksi määriteltiin niin ikään joukkueen ulkomaalaisosaston vahvistus Roberts Jekimovskis. Vieraiden kolmas maali menikin sitten puhtaasti TuTo- veskari Ari Reunasen piikkiin.

Toisessa erässä pohjoiskarjalaisluistin alkoi painaa ja varsinais- suomalaisluistin vastaavasti liikkua. Aika ajoin TuTo sai hyvää pyöritystä Jokipoika- päätyyn mutta ainoa onnistuja oli TuTon Lauri Aaltonen joka malttoi nostaa avopaikasta lätyn häkkiin pihalle ajautuneen Antti Härmän ohi. Muuten turkulaisten pyöritys oli aika lailla myöhäisherännäistä ja avopaikkoja ei oikeastaan kenellekään tutolaiselle siunaantunut. Väsymyksestä huolimatta Jokipojat jaksoivat sumputtaa maalinedustansa niin että vapaata tilaa ei ollut. Ottelun kolmas erä oli sitten oikeastaan sellaista tahkoamista ja joensuulaisten tyhjiin ladottu neljäs maali ei edes joukkueen keskuudessa synnyttänyt mainittavia tuuletuksia.

TuTon osalta kotipelit kuluvalla kaudella ovat siis ohi ja joukkueen viimeinen koitos pelataan tulevana keskiviikkona Lempäälässä LeKiä vastaan. Ottelulla on vain ja ainoastaan LeKille merkitystä määriteltäessä joukkueen puolivälierävastustajaa. Jokipojilla on niin ikään jäljellä yksi ottelu. Joukkue kohtaa tulevana keskiviikkona kotonaan Kiekko- Laserin. Voitolla Jokipojat pääsee aloittamaan kesätauon mutta tappiolla joensuulaisten polku saattaa kulkea kohti play out- otteluita.

Lauantai- illan ottelu oli oikeastaan TuTon kausi pienoismallina. Joukkue liikkuu, pitää kiekkoa mutta kiekon hallinta on luonteeltaan näennäistä ja todellisia tilanteita vastustajan luukulle ei juuri saada luotua. Kun pakisto lisäksi nukahtaa pari kertaa niin homma on siinä. On tietysti toinen asia mikä oli TuTon todellinen motivaatio lähteä haastamaan Jokipoikia. Luotettiinko että vastaan tulee ryhmä vetelyksiä eilen LeKille kärsityn tappion jälkeen vai pelattiinko matsi niin sanotusti alta pois. Yhtä kaikki karvan verran enemmän voittoa halunnut Jokipojat voitti ottelun ja sillä selvä.

Jos Jokipojat ja Esa ”Tiki” Tikkanen houkutteli halliin normaalia enemmän porukkaa, oli lehdistötilaisuudessakin tunkua. Silti itse lehdistötilaisuus oli nopeasti ohi tyyliin ”lyhyestä virsi kaunis”. Esa Tikkanen paketoi matsin toteamalla että hänen suojattiensa esitys ensimmäisen kahdenkymmenen minuutin aikana oli väkevää mutta toisessa erässä pelattiin sitten taas jokipoikalaisittain eli lepsusti ja peruutellen. Kolmannen erän ryhtiliike oli riittävä ja joukkue sai kasaan kuoleman pelistä kolme pistettä. TuTon päävalmentaja Petri Niukkanen oli vielä niukkasanaisempi: ” ensimmäisessä erässä oltiin unessa, vastustajan ensimmäinen maali täysin nukkuvien pakkien piikkiin, otettiin hölmöjä jäähyjä ja muutenkin puhditon esitys.”

TuTon leijonapelaaja: Rasmus Österback

Mestiksen (Juha Heikkilä) tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Toverit - logo

TuTo - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


Lauri Aaltonen

4.5.1990 Turku
Tiedot

Petri Niukkanen

Tiedot

Ari Reunanen

28.4.1984 Huittinen
Tiedot

Rasmus Österback

20.6.1988 Pietarsaari
Tiedot


Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Lue lisää
Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lue lisää
Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

Lue lisää
TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Lue lisää
Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Lue lisää
Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.

Lue lisää