Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Riennolle kaksi voittoa Capitalsista viime viikonloppuna

 
Riennolle kaksi voittoa Capitalsista viime viikonloppuna

Lauantaina A-tytöt aloittivat voittoisan viikonlopun kaatamalla Capitalsin numeroin 58-54 ja sunnuntaina naisten edustusjoukkue voitti lähes saman joukkueen luvuin 62-46.  Capitals on pääkaupunkiseudun yhteistyöjoukkue KaPon, Wartin ja HNMKYn välillä. A-tyttöjen SM-sarjaa Capitals pelaa KaPon sarjapaikalla ja naisten I divisioonaa HNMKYn sarjapaikalla.

A-tyttöjen SM-ottelu lauantaina oli vauhdikas ja aaltoileva. Riento puolusti kotietuaan ja Capitals ei kertaakaan päässyt johtoasemaan, vaikka nousi lähes kymmenen pisteen tappioasemasta tasatilanteeseen 37-37 kolmannen jakson loppupuolella. Turun tytöt eivät tästä hätkähtäneet, vaan vetivät vastaiskuksi 10 pisteen scoring runin kolmannen jakson loppuun. Neljännen jakson alussa vauhti jatkui parilla onnistuneella ratkaisulla ja ero venähti jo 15 pisteeseen (52-37). Siihen loppui Riennon pelitilannekorit tässä ottelussa, ja Capitals käytti Riennon tehottomuuden hyödyksi nousten jo pisteen päähän vain kaksi minuuttia ennen pelin loppua. Loppupeli kuitenkin ratkaistiin vapaaheittoviivalta kummankin joukkueen epäonnistuessa korintekoyrityksissään. Riento pääsi viivalle viisi kertaa ja kuittasi vapareista kuusi pistettä, kun Capitals pääsi viivalle vain kerran kuittaamaan kaksi pistettä. Ottelun lopputulos siis Riennon voitto 58-54.

Riento
Pisteet: Taru Madekivi 25, Tiia Hietanen 12, Camilla Grönberg 11
Levypallot: Tiia Hietanen 8, Taru Madekivi 7, Tiia Madekivi 6
Syötöt: Tiia Hietanen 5

Capitals
Pisteet: Maria Suvanto 13, Asta Sillanpää 12
Levypallot: Asta Sillanpää 11, Noora Järvikangas 7

Riennon A-tytöt ovat SM-sarjassa kahdeksantena, tavoitteenaan  parantaa sarjasijoitustaan ottelu ottelulta. Hiihtoloman jälkeen Riento kohtaa sarjan keskikastin joukkueet OrJyn ja EBTn vieraissa. Kotikentällään Nunnavuoressa Riento pelaa vielä RaPya (10.) ja Honkaa (3.) vastaan. A-tytöt pelaavat kotona seuraavaksi RaPya vastaan lauantaina 12.3. klo 14.00 Nunnavuoressa.

Sunnuntaina naisten I divisioonassa Nunnavuoren kentälle asteli lähes sama porukka kuin lauantaina oli jo Nunnavuoressa vieraillut, tällä kertaa HNMKY-nimellä, ja kolmella aikuisikäisellä pelaajalla vahvistuneena. Sunnuntain pelin ensimmäiset viisi minuuttia pelattiin tasaisesti, mutta ensimmäisen jakson loppupuolen Riento piti HNMKYn pisteittä ja kasvatti eroa  tilanteeseen 19-10, ja toinen jakso pelattiin tasaisesti melkein kori korista, puoliajalle tilanteessa 32-22.

Ottelun puoliajalla heitettiin toinen vaparihaastekilpailu. Heittämässä oli tällä kertaa joukkueen tukipilari Margareeta Mäkelä ja haasteen on esittänyt lääketieteen toimialalla toimiva Margareetan isän yritys. Margareeta kommentoi haastetta seuraavasti: 'Vapaaheittäjänä olen yleensä kylmähermoinen ja saan heitettyä pallon sisään kovassakin paikassa. Toisaalta on myös niitä päiviä, jolloin kaikesta keskittymisestä huolimatta pallot pyörivät ulos raudoista'. Hyvin tietää Marga omat kykynsä, sillä harjoituksissa heitetyistä 90 heitosta koriin meni 83. Viimeiset heitot upposivat tarkkuudella 7/10, joten Margareetan haasteen lopputulos oli 90/100.

Ottelun toinen puoliaika pelattiin edelleen vauhdikasta koripalloa, mutta Riento piti eron varmasti riittävänä kymmenen pisteen tuntumassa, eikä HNMKY päässyt iskuetäisyydelle uhkaamaan kotijoukkueen voittoa, joka siis kirjattiin Turun Riennolle pistein 62-46.

Riento
Pisteet: Lotta Kauhanen 20, Sofia Pelander 12, Jenny Lausti 12
Levypallot: Sofia Pelander 10, Margareeta Mäkelä 6
Syötöt: Lotta Kauhanen 3
Riistot: Inkeri Wallenius 4

HNMKY
Pisteet: Noora Järvikangas 12, Maria Suvanto 8
Levypallot: Piitu Venhola 11, Heidi Mannila 9, Maria Suvanto 8
Riistot: Piitu Venhola 6

Naisten I divisioonassa Pyrintö voitti tähän mennessä puhtaasi pelanneen Puhuttaret ja vahvisti näin asemiaan sarjan kolmannella sijalla ja SM-karsintapelejä ajatellen. Turun Riento on sarjassa neljäntenä edelleen tasapisteissä Pyrinnön kanssa, molemmilla 11 voittoa. Puhuttaret johtaa sarjaa ja HyPo on toisena 12 voitolla. Honka Akatemia on hävinnyt pari viime peliä sarjan loppupään joukkueille on on tällä hetkellä viidentenä 9 voitolla.

Naisten I divisioonaa on pelaamatta vielä viisi kierrosta ja tiukkaa taistelua naisten I divisioonan kärkipaikoista. Sarjan kärkipään joukkueista Riento kohtaa vielä Puhuttaret ja Honka Akatemian vieraissa ja HyPon kotona. Pyrinnöllä on otteluohjelmassaan kärjen osalta HyPo vieraissa ja Honka Akatemia kotona ja Hyvinkäällä siis Pyrintö ja Puhuttaret kotona ja Riento vieraissa.

Riennon naisten seuraava kotipeli on Hyvinkään Pontevaa vastaan sunnuntaina 27.2. klo 15.00 Nunnavuoressa.

Riennon tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Riento - 2010-2011 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutTurun Riennon tavoitteet korkealla - joukkue vahvistunut viime kaudesta

Turun Riennon tavoitteet korkealla - joukkue vahvistunut viime kaudesta

Turun Riennon naisten koripallojoukkueen tavoitteena on menestys ensinnäkin naisten I divisioonassa ja sitä kautta nousu naisten mestaruussarjaan kaudeksi 2012-2013.

Lue lisää
Turun Riennon naisten joukkueen tavoitteet korkealla

Turun Riennon naisten joukkueen tavoitteet korkealla

Turun Riennon naisten koripallojoukkueen tavoitteena on menestys ensinnäkin naisten I divisioonassa ja sitä kautta nousu naisten mestaruussarjaan kaudeksi 2012-2013.

Lue lisää
Riennon Sofia Pelander universiadijoukkueeseen

Riennon Sofia Pelander universiadijoukkueeseen

Suomen naisten koripallomaajoukkueelle on myönnetty paikka Kiinan Shenzhenissä 12.-23.8.2011 pelattaviin ´opiskelijoiden olympialaisiin´, universiadeihin.

Lue lisää
Turun Riennon naisten joukkueen tavoitteena 2011-12 nousu mestaruussarjaan

Turun Riennon naisten joukkueen tavoitteena 2011-12 nousu mestaruussarjaan

Turun Riennon naisten koripallojoukkueen selkeänä tavoitteena on nousu naisten mestaruussarjaan kaudeksi 2012-2013.

Lue lisää
Turun Riennon koripalloon uutta toimintaa - pyörätuolikoripalloilijat Turun Tiikerit Rientoon

Turun Riennon koripalloon uutta toimintaa - pyörätuolikoripalloilijat Turun Tiikerit Rientoon

Pyörätuolikoripallon näytösottelu Riennon päättäjäisissä torstaina 19.5 Nunnavuoressa klo 18.15 alkaen.

Lue lisää
Koripallon SM-sarjakarsintaa Turussa - Riento haastaa kotisalissaan HoNsUn

Koripallon SM-sarjakarsintaa Turussa - Riento haastaa kotisalissaan HoNsUn

Sunnuntaina 20.3. pelataan Turussa ja mahdollinen kolmas ottelu keskiviikkona 23.3. taas Jyväskylässä.

Lue lisää