Sport jatkoajan kautta avausvoittoon

Mestiskausi 2012-13 polkaistiin käyntiin keskiviikko-ottelulla Sport – Hokki. Ilta aloitettiin juhlallisuuksilla, kun mestaruusviiri 2011-12 nostettiin omalle paikalleen hallin kattoon. 2249 katsojalle tarjottiin vauhtia ja vaarallisia tilanteita sekä hieno jatkoaikaratkaisu.

1. erä (1-1)
Sport tuli ottelun alkuun todella kovalla sykkeellä. Ensimmäinen pari minuuttia pyörittiin pelkästään Hokkipäädyssä ja energisesti liikkuneet kotkapaidat pistivät vieraiden puolustuksen todella koville. Vyörytys tuotti ensimmäisen kunnon paikan Juuso Mörskylle. Tomi Pekkala toi kiekon alueelle ja syötti Mörskylle oikeaan laitaan samalla blokaten kaksi kajaanilaispelaajaa. Mörskyn ranne b-pisteen kaarelta kilahti kuitenkin tolppaan.

Ajassa 12.28 Hokki-valmennus päätti rauhoittaa tilannetta ottamalla aiheestakin aikalisän. Aikalisä ei ainakaan heti tehonnut, sillä ensin Ville Eskelinen huitoi itsensä jäähylle ja alle minuutin kuluttua seuraa penkille teki Sport-pelaajan kampannut Mika Koivisto. Tarjottu 5-3 ylivoima kelpasi kotijoukkueelle ja muutaman pikku siirtelyn jälkeen Eetu Heikkinen tarjoili poikkarin Pekkalalle b-pisteen yläkaarelle. Hurja lämäri riman kautta ohi Hokkivahti Teemu Seppäsen ja kauden avausosuma oli tosiasia ajassa 14.18.

Maalin jälkeen Sport pystyi luomaan vielä pari maukasta paikkaa, mutta oman pään sekoilu kostautui erän lopussa Hokki-maalina. Ensin Sport -pelaaja kompastui oman maalin edessä, josta peliväline vieraille. Kiekko pelattiin viivaan Casper Santaselle, jonka lämärin Joonas Alanne ohjasi tyylikkäästi ohi Jarno Laitisen. Erä oli ensimmäiseen osumaan saakka täysin Sport –näytöstä, mutta Hokki punnersi itsensä tasoihin hyödyntämällä tehokkaasti Sport –virheen. Torjunnat ensi erässä Sport 8 – Hokki 17.

2. erä (0-0)
Toinen erä oli kotijoukkueelta päivän huonoin. Vieraat tulivat vahvasti karvaten erään ja kotkapaidat olivat helisemässä omassa päässä. Peli oli todella sekavaa ja varsinkin keskialueen lukuisat kiekonmenetykset leimasivat erää. Sport –maalivahti Laitinen näytti osaamistaan torjumalla välillä taidolla sekä tuurilla vieraiden yritykset. Paras Sport –paikka tuli Kim Nabbin ohjatessa pakin lämärin, joka pomppasi Seppäsen torjunnasta hieman tolpan väärälle puolelle.

Toista erää värittivät myös lukuisat jäähyt. Kotijoukkue Sport istui yhteensä neljä kakkosta ja ylivoiman paras paikka siunaantui Hokin Ville Eskeliselle, jonka onetimerin kuitenkin Laitinen nollasi tyylikkäästi. Ajassa 35.26 oli vieraiden vuoro kokeilla 5-3 ylivoimaa reilun minuutin verran kun Juho Iloviita sai hieman kyseenalaisen kampitusjäähyn ja teki seuraa boxissa jo istuneelle Pekkalalle. Sport –alivoima taisteli kuitenkin urhoollisesti ja ylivoiman ainoa paikka tuli b-pisteiden väliin Eskeliselle, joka ilmeisesti yritti tiputtaa viiriä katosta lämärillään. Erän lopussa Sport sai taas vähän juonesta kiinni luoden muutaman puolittaisen maalipaikan. Torjunnat Sport 12 – Hokki 10.

3. erä (1-1)
Kolmanteen erään luisteli jälleen energinen kotijoukkue. Kova karvaus palkittiin jo toisella minuutilla kun Toni Jalo voitti kulmatilanteessa Hokkipakin ja nopea siirto maalille löysi vapaana olleen Pekkalan. Illan tehomies laittoi nyt ranteella samaan vasempaan yläkulmaan tulisen kudin ja kotijoukkueen 2-1 johtoon. Maalin jälkeenkin Sport pystyi hallitsemaan peliä, mutta maalipaikat olivat kortilla ja usein laukaukset kilpistyi ensimmäiseen mieheen.

Erän puolivälin molemmin puolin peli vähän puuroutui ja mentiin pitkiä jaksoja ilman katkoja ja molemmilla tuntui olevan enemmän yritystä kuin taitoa. Lukuisat  keskialueen menetykset olivat myös osa tätä erää, tällä kertaa menetyksiä tuli molemmille joukkueille. Sportille tarjottiin ratkaisun avaimia ja kolmas maalikin oli todella lähellä. Viktor Fagerhed pääsi tälläämään b-pisteiden välistä tulisen lämärin, mutta toistamiseen kilahti tolppa Seppäsen selän takana ja jatkotilanteesta Hokki-pelaaja kampitti itsensä jäähylle. Sport ei kuitenkaan saanut ylivoimaa pyörimään kunnolla, vaan ratkaisut olivat hätäisiä. Yksi näistä koitui lopulta myös pisteen arvoiseksi. Liian rohkea poikkisyöttö hyökkäysalueella ja Hokki-pelaaja puolittain laidasta läpi. Eetu Heikkiselle ei jää muuta vaihtoehtoa kuin kaataa vastustaja jäähyn arvoisesti. Päästessään ylivoimalla Hokki iski. Pitkä pyöritys päättyi lopulta Teemu Virtalan syöttöön maalin eteen Eskeliselle, joka tinttasi pelin tasoihin ajassa 56.35. Erän lopussa ei kumpikaan saanut luotua kunnollisia paikkoja ja jatkoaika oli edessä. Torjunnat Sport 9 – Hokki 5.

Jatkoaika (1-0)
Jatkoaikaa ei ehditty pelata kuin 31 sekuntia ja illan tehokaksikko Pekkala-Jalo iski. Pekkala kaivoi irtokiekon Hokin maalin takaa ja mies tarjoili selän takaa rystyllä kiekon maalin edustalle vauhdilla tulleelle Jalolle. Rauhallinen harhautus rystylle ja kiekko nautiskellen ohi Seppäsen. Näin tärkeä avausvoitto oli tosiasia.

Kauden avauspeli on aina vaikea. Nyt saldona oli voitto ja kaksi sarjapistettä. Täysin oikeutettu tulos, sillä Sport oli liikkuvampi ja aktiivisempi ensimmäisessä sekä kolmannessa erässä. Toinen erä meni selkeästi vieraille. Tehokaksikon lisäksi onnistujia oli laajalla rintamalla.

Maalivahti Jarno Laitinen oli itse varmuus ja puolustuksen onnistujia olivat aina uhrautuvasti pelaava kapteeni Antti Uitto ja jatkuvasti peliään parantava Ari Gröndahl. Hyökkäyksessä Kim Nabb raatoi vahvasti molempiin suuntiin ja Viktor Fagerhed ajeli pari maistuvaa pommia sekä kolisutteli tolppia.

Pelit jatkuvat Sportin osalta kotipelillä jo tulevana lauantaina kun Kuparisaareen saapuu Juhani Tammisen johdolla avauskierroksella ennakkosuosikki KooKoon kaatanut TUTO Hockey. Ottelu alkaa klo 17.00.

Sportin tiedotteesta / UrheiluSuomi.com

Vaasan Sport - logo

Sport - 2012-2013 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

Sport ja Carl-Johan Lerby ovat purkaneet sopimuksen

Vaasan Sport ja puolustaja Carl-Johan Lerby, 26, ovat yhteisymmärryksessä purkaneet kautta 2023-2024 käsittäneen pelaajasopimuksen.

Sportin Simon Hjalmarsson on Liigan lokakuun pelaaja

Liiga ja Seiko ovat valinneet lokakuun parhaaksi pelaajaksi Sportin laitahyökkääjän Simon Hjalmarssonin.

Sebastian Stålberg jatkaa Sportissa myös seuraavat kaksi kautta

Vaikka kiekkokausi on vasta puolivälissä, on ensi kauden joukkueen kokoaminen myös käynnissä. Yksi iso palanen on selvillä, kun Sport ja ruotsalaishyökkääjä Sebastian Stålberg solmivat kaksi seuraavaa kautta kattavan jatkosopimuksen.

Risto Dufva jatkaa Sportin peräsimessä myös kaudella 2021-22

Vaasan Sport ja päävalmentaja Risto Dufva ovat solmineet kautta 2021-22 koskevan jatkosopimuksen.

Michael Keränen ja Mika Partanen Sportin riveihin

Sport on viime aikoina taistellut tuloksenteon kanssa ja siihen haetaan muutosta kahden hyökkääjähankinnan muodossa. Uusina pelaajina loppukauden mittaisilla sopimuksilla kotkapaidan päälleen pukevat Michael Keränen ja Mika Partanen.

Janne Keränen vahvistamaan Sport-hyökkäystä

Vaasan Sport saa mieluisan vahvistuksen hyökkäysosastolleen, kun viime kaudella KalPaa edustanut Janne Keränen pukee kotkapaidan ylleen loppukauden kattavalla sopimuksella.