Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TUTO Hockey saapuu Sportin vieraaksi lauantaina

 

TUTO Hockey saapuu Sportin vieraaksi lauantaina


60 minuutin paineen paluu Kuparisaareen
 
Sportin kausi jatkuu toisella peräkkäisellä kotiottelulla kun lauantai-illan huumaa Kuparisaaren hornankattilaan tulee haistelemaan TUTO Hockey Suomen Turusta. Samalla paluun Vaasa Areenan vaihtoaitioon, tällä kertaa tosin vastustajan penkin taakse, tekee ex-Sportvalmentaja Juhani Tamminen.

Vaasan Sport aloitti Mestisurakkansa jatkoaikavoitolla Kajaanin Hokista lukemin 3-2. Kuten kauden avauksessa yleensäkin, oli nytkin peli molemmilla joukkueilla hieman hakusessa. Mallikkaita kuvioita seurasi usein alokasmaiset kiekonmenetykset ja ylikarvaukset. Parasta antia ehdottomasti olikin kaksi pistettä ja voittotilin avaus. Kolmeakin oli tarjolla, mutta muutama kohtalokas virhe ja vastustajan loistavasti torjunut maalivahti Teemu Seppänen veivät yhden pisteen Kajaaniin.
 
Joukkueen ketjukoostumukset hakevat vielä muotoaan, mutta löytyi sieltä ainakin yksi tehokas tutkapari. Harjoituskauden viimeiseen otteluun samaan ketjuun laitetut Toni Jalo ja Tomi Pekkala olivat erittäin vahvalla pelipäällä sarja-avauksessa. Pekkalan lavasta lähti kaksi ensimmäistä maalia, molemmat voimalla vasempaan yläpesään. Syötöt maaleihin tarjoili Jalo. Osat vaihtuivat jatkoajalla, kun Pekkala syötti Jalon maalintekoon. Hyökkääjistä myös Kim Nabb ja Viktor Fagerhed hakivat hanakasti maalipaikkoja.

Ensituntuma tämän kauden joukkueeseen antoi kuvan aikaisempaa liikkuvammasta ja fyysisemmästä kotkalaumasta. Joustolaidat pääsivät kunnon testiin jo alkuminuuteista lähtien kun miestä laitettiin seinälle varsinkin hyökkääjien toimesta. Myös pelityylissä näytetään siirtyneen astetta aktiivisempaan varsinkin kiekottomana.
 
Lauantai-iltana Vaasaan saapuva TUTO Hockey on oiva mittari nyky-Sportille. Juhani Tammisen suojatit kaatoivat avauksessa rankkareilla yhden sarjan kovimmista ennakkosuosikeista, KooKoon Kouvolasta. Turkuun on kuluvalle kaudelle koottu hyvä nippu, jolla varmasti haastetaan viime vuosien kestomenestyjät Sport, Kookoo ja Jukurit. Taitoa löytyy ehkä sarjan parhaimman pelaajan, Antti Virtasen sekä Ville-Vesa Vainiolan muodossa. Puolustuksen mielenkiintoinen nimi on showmiehen elkeet omaava Iiro Vehmanen.
 
Sport pääsee otteluun lähes täydellä kokoonpanolla, vain pitkäaikaispotilas Mika Kujanpää on sivussa. Varmasti näytön paikassa ovat viime kaudella TUTO-paitaa kantaneet hyökkääjät Toni Jalo ja Juho Iloviita. Aikaisemmilta vuosilta turkulaisjoukkue on tuttu mm. Matti-Pekka Pelkoselle ja Tommi Laineelle. Yleisön tukea tarvitaan taas alusta saakka, jotta tärkeät pisteet jäisivät Vaasaan.

Sportin tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Vaasan Sport - logo

Sport - 2012-2013 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

Seuran tiedot - Seuran kotisivutTanskassa hurjaa jälkeä tehnyt Toni Kallela Sportiin

Tanskassa hurjaa jälkeä tehnyt Toni Kallela Sportiin

Vaasan Sport on tehnyt kauden 2018-19 kattavan sopimuksen 25-vuotiaan Toni Kallelan kanssa. Laitahyökkääjä siirtyy Vaasaan Tanskan pääsarjasta.

Lue lisää
Sami Aittokallio Sportin maalille

Sami Aittokallio Sportin maalille

Vaasan Sportin maalia vartioivat ensi kaudella Sami Aittokallio, Mika Järvinen sekä Conrad Mölder. Aittokallion sopimus on yksivuotinen, Järvisen kaksivuotinen ja Mölderin yksivuotinen optiolla.

Lue lisää
Sportin puolustus vahvistuu Jyri Niemellä

Sportin puolustus vahvistuu Jyri Niemellä

Vaasan Sport on tehnyt kauden 2018-19 kattavan sopimuksen 27-vuotiaan Jyri Niemen kanssa. Puolustaja siirtyy kotkapaitaan KooKoosta.

Lue lisää
Ari-Pekka Pajuluoma on Sportin uusi päävalmentaja

Ari-Pekka Pajuluoma on Sportin uusi päävalmentaja

Vaasan Sportin uusi päävalmentaja kaudelle 2018–2019 on Ari-Pekka Pajuluoma. Sopimus on 1+1-vuotinen seuran optiolla.

Lue lisää
Ari Gröndahl siirtyy loppukaudeksi Ruotsiin

Ari Gröndahl siirtyy loppukaudeksi Ruotsiin

Sportin pitkäaikainen luottopuolustaja Ari Gröndahl, 28, siirtyy loppukaudeksi Ruotsiin.

Lue lisää
Michael Parks ja Sam Povorozniouk lähtevät Sportista

Michael Parks ja Sam Povorozniouk lähtevät Sportista

Vaasan Sportin yhdysvaltalaishyökkääjät Michael Parks, 25, ja Sam Povorozniouk, 23, jättävät seuran ja siirtyvät loppukaudeksi ulkomaiden sarjoihin. Molempien pelaajien sopimukset on purettu yhteisymmärryksessä.

Lue lisää