Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TUTO Hockey saapuu Sportin vieraaksi lauantaina

 

TUTO Hockey saapuu Sportin vieraaksi lauantaina


60 minuutin paineen paluu Kuparisaareen
 
Sportin kausi jatkuu toisella peräkkäisellä kotiottelulla kun lauantai-illan huumaa Kuparisaaren hornankattilaan tulee haistelemaan TUTO Hockey Suomen Turusta. Samalla paluun Vaasa Areenan vaihtoaitioon, tällä kertaa tosin vastustajan penkin taakse, tekee ex-Sportvalmentaja Juhani Tamminen.

Vaasan Sport aloitti Mestisurakkansa jatkoaikavoitolla Kajaanin Hokista lukemin 3-2. Kuten kauden avauksessa yleensäkin, oli nytkin peli molemmilla joukkueilla hieman hakusessa. Mallikkaita kuvioita seurasi usein alokasmaiset kiekonmenetykset ja ylikarvaukset. Parasta antia ehdottomasti olikin kaksi pistettä ja voittotilin avaus. Kolmeakin oli tarjolla, mutta muutama kohtalokas virhe ja vastustajan loistavasti torjunut maalivahti Teemu Seppänen veivät yhden pisteen Kajaaniin.
 
Joukkueen ketjukoostumukset hakevat vielä muotoaan, mutta löytyi sieltä ainakin yksi tehokas tutkapari. Harjoituskauden viimeiseen otteluun samaan ketjuun laitetut Toni Jalo ja Tomi Pekkala olivat erittäin vahvalla pelipäällä sarja-avauksessa. Pekkalan lavasta lähti kaksi ensimmäistä maalia, molemmat voimalla vasempaan yläpesään. Syötöt maaleihin tarjoili Jalo. Osat vaihtuivat jatkoajalla, kun Pekkala syötti Jalon maalintekoon. Hyökkääjistä myös Kim Nabb ja Viktor Fagerhed hakivat hanakasti maalipaikkoja.

Ensituntuma tämän kauden joukkueeseen antoi kuvan aikaisempaa liikkuvammasta ja fyysisemmästä kotkalaumasta. Joustolaidat pääsivät kunnon testiin jo alkuminuuteista lähtien kun miestä laitettiin seinälle varsinkin hyökkääjien toimesta. Myös pelityylissä näytetään siirtyneen astetta aktiivisempaan varsinkin kiekottomana.
 
Lauantai-iltana Vaasaan saapuva TUTO Hockey on oiva mittari nyky-Sportille. Juhani Tammisen suojatit kaatoivat avauksessa rankkareilla yhden sarjan kovimmista ennakkosuosikeista, KooKoon Kouvolasta. Turkuun on kuluvalle kaudelle koottu hyvä nippu, jolla varmasti haastetaan viime vuosien kestomenestyjät Sport, Kookoo ja Jukurit. Taitoa löytyy ehkä sarjan parhaimman pelaajan, Antti Virtasen sekä Ville-Vesa Vainiolan muodossa. Puolustuksen mielenkiintoinen nimi on showmiehen elkeet omaava Iiro Vehmanen.
 
Sport pääsee otteluun lähes täydellä kokoonpanolla, vain pitkäaikaispotilas Mika Kujanpää on sivussa. Varmasti näytön paikassa ovat viime kaudella TUTO-paitaa kantaneet hyökkääjät Toni Jalo ja Juho Iloviita. Aikaisemmilta vuosilta turkulaisjoukkue on tuttu mm. Matti-Pekka Pelkoselle ja Tommi Laineelle. Yleisön tukea tarvitaan taas alusta saakka, jotta tärkeät pisteet jäisivät Vaasaan.

Sportin tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Vaasan Sport - logo

Sport - 2012-2013 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

Seuran tiedot - Seuran kotisivutSebastian Stålberg jatkaa Sportissa myös seuraavat kaksi kautta

Sebastian Stålberg jatkaa Sportissa myös seuraavat kaksi kautta

Vaikka kiekkokausi on vasta puolivälissä, on ensi kauden joukkueen kokoaminen myös käynnissä. Yksi iso palanen on selvillä, kun Sport ja ruotsalaishyökkääjä Sebastian Stålberg solmivat kaksi seuraavaa kautta kattavan jatkosopimuksen.

Lue lisää
Risto Dufva jatkaa Sportin peräsimessä myös kaudella 2021-22

Risto Dufva jatkaa Sportin peräsimessä myös kaudella 2021-22

Vaasan Sport ja päävalmentaja Risto Dufva ovat solmineet kautta 2021-22 koskevan jatkosopimuksen.

Lue lisää
Michael Keränen ja Mika Partanen Sportin riveihin

Michael Keränen ja Mika Partanen Sportin riveihin

Sport on viime aikoina taistellut tuloksenteon kanssa ja siihen haetaan muutosta kahden hyökkääjähankinnan muodossa. Uusina pelaajina loppukauden mittaisilla sopimuksilla kotkapaidan päälleen pukevat Michael Keränen ja Mika Partanen.

Lue lisää
Janne Keränen vahvistamaan Sport-hyökkäystä

Janne Keränen vahvistamaan Sport-hyökkäystä

Vaasan Sport saa mieluisan vahvistuksen hyökkäysosastolleen, kun viime kaudella KalPaa edustanut Janne Keränen pukee kotkapaidan ylleen loppukauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
Sportin kotiavaus siirtyy

Sportin kotiavaus siirtyy

Sportin kotiavaus siirtyy kaupungin koronatilanteen kiihtymisen vuoksi.

Lue lisää
Puolustaja Stuart Percy Vaasan Sportiin

Puolustaja Stuart Percy Vaasan Sportiin

Puolustaja Stuart Percy on tehnyt yksivuotisen sopimuksen Vaasan Sportin kanssa. 27-vuotias Percy on Toronto Maple Leafsin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2011.

Lue lisää