Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Sport julkisti ensimmäiset pelaajasopimukset

 

Sport julkisti ensimmäiset pelaajasopimukset


Vaasan Sport julkaisi keskiviikkona tukun uusia sopimuksia tulevalle Mestis –kaudelle. Joukossa on niin omia junioreita, tuttuja runkopelaajia, paluumuuttajia kuin uusiakin tuttavuuksia. Otimme päävalmentaja Pasi Räsäseltä kommentit nyt tehdyistä sopimuksista.

Sopimuksia julki iso kasa, millä mielin?

-Erittäin hyvät on tunnelmat, mennään vasta varhaista kevättä ja meillä on jo tässä vaiheessa sopimustilanne hyvä. Löytyy niin kärkiosaamista kuin omia junioreita eli oikealla tiellä ollaan, toteaa Pasi Räsänen.

Uusia pelaajia liittyi rinkiin tänään kuusi kappaletta, aloitetaan maalivahdista.

Joonas Kuusela (Pelicans)

”Kuusela on ollut neljä vuotta Nurmisen Pasin kovassa koulussa ja siinä varmasti oppii. Kaikki edellytykset huippumaalivahdiksi ja nyt katsoimme yhdessä Joonaksen ja Pasin kanssa että on aika ottaa isompi askel uralla. Meillä oli Kuuselalle tarjota runsaasti peliaikaa ja ykköstorjujan tontti. Sen haasteen mies halusi ottaa vastaan. Tyyliltään Kuusela on nurmismainen, aggressiivinen maalivahti, joka osallistuu aktiivisesti peliin ja sen ohjaukseen. Muodostaa hyvän kolmikon A-nuorissa loistavan kauden pelanneen Tuomas Saarelan ja Jean Aurenin kanssa.”

Puolustukseen saatiin kaksi uutta ja kolme tuttua pelaajaa.

Joni Haverinen (KalPa)

”Vahvan liigakokemuksen omaavalla pakilla on pari viime kautta olleet rikkonaisia. On käynyt läpi HIFK:n junnumyllyn ja tietää mitä menestyminen vaatii. On taitava kiekollisena pakkina ja tuo osaamista sille osastolle. Joni pystyy pelaamaan sekä ali- että ylivomaa eikä kaihda kaksinkamppailuja. Haverinen halusi rauhoittaa oman tilanteensa ja tehdä ajoissa sopimuksen meille. Odotukset häntä kohtaan ovat kovat.”

Mikael Aaltonen (TUTO)

”Nuori, eteenpäin menevä poika. Otti itse yhteyttä ja halusi tulla Vaasaan pelaamaan. Pelityyliltään pikkuilkeä kaveri ja osaa kiekollisen pelaamisen. Tästä osoituksena hyvät tehot viime kaudelta ja aikaisemmin TPS:n A-junnuissa. ”

Antti Uitto & Eetu Heikkinen

”Lähdettiin siitä, että saadaan ajoissa kivijalka kasaan joukkueessa. Uitto teki kahden vuoden sopimuksen ja mies tuo joukkueeseen kokemusta ja uhrautuvaa peliä. On myös hyvä että saatiin pidettyä Heikkisen Eetu joukkueessa. Viime kaudella mies oli todella tehokas ja huikeassa kunnossa ennen kuin loukkaantumiset pilasi loppukauden. Näiden kahden varaan on helppo rakentaa joukkuetta.”

Hyökkäys vahvistui yhdellä uudella, kahdella paluumuuttajalla ja omilla kasvateilla.

Jarkko Hattunen (TPS)

”Hattunen on taitava hyökkääjä, joka soveltuu Sportin pelityyliin hyvin. Alla kaksi vaikeampaa kautta liigassa ja nyt saa varmasti vastuuta Vaasassa. Odotuksissa tehoja. Hieno vahvistus.”

Samuli Kivimäki (Ilves)

”Miehellä on loistava potentiaali tehdä kiekollista peliä. Juuttui Raumalla pienelle peliajalle 3-4 ketjuihin ja siirto Tampereelle teki hyvää. Ilveksessä tuli vastuuta ja sitä kautta pelihuumoria takaisin. Sportissa Samuli saa luottoa ja isoa peliaikaa, mitä hänen taidot vaativat. Tietää miten mestaruuden voittaminen vaatii ja tuo vaasalaista johtajuutta joukkueeseen.”

Lassi Kokkala (Ilves)

”Kokkala pelasi itsensä tryoutin kautta viime kauden Ilvekseen ja paransi peliään koko ajan. Pelasi hyvällä itseluottamuksella ja vastuuta tuli mm. ykkösylivoimassa. Haluaa pelata paljon ja meillä vastuuta tarjolla. Viihtyi Vaasassa hyvin edelliskaudella ja paluupäätös oli helppo.”

Nuoriso-osasto Simon Nässlin, Tomi Kankaanpää, Markus Nässlin, Michal Kristof, Chistoffer Seppelin, Joonas Elola.

 ”Markus Nässlinin ja Tomi Kankaanpään sopimuksia jatkettiin. Molemmat vakiinnuttivat paikkaansa viime kauden pelaavassa kokoonpanossa ja ovat hyvä esimerkki nuorista osaajistamme. Viime kauden A-nuorista kiinnitimme puolustaja Simon Nässlinin sekä hyökkäyskolmikon Kristof – Seppelin – Elola. Halusimme tehdä näiden kanssa sopimuksen, ottajia olisi ollut myös muualla. Pojille tullaan antamaan reilu chänssi ensi kaudella ja samalla halusimme viestittää että A-junnut ovat erittäin tärkeä meille nyt sekä jatkossa.”

Yksi asia yhdisti näitä kaikkia sopimuksia.

- Jokainen pelaaja halusi tulla meille pelaamaan, hirveästi ei tarvinnut houkutella. On tärkeä että joka jätkä on sitoutunut hommaan sataprosenttisesti.

Tulevan rosterin laajuus on myös selvillä.

- Tarkoitus on ottaa rinkiin viisi hyökkäysketjua, yhdeksän pakkia ja kolme maalivahtia.

Neuvotteluja uusistakin sopimuksista käydään jatkuvasti.

-Pari neuvottelua on päällä nyt ja toki tehdään jatkuvasti töitä tuolla puolella. Toivotaan, että parin viikon kuluessa olisi lisää uutisia, päättää Räsänen.

SOPIMUSTILANNE 24.4.
Maalivahdit
Joonas Kuusela 1v (Pelicans)
Jean Auren 2v
Tuomas Saarela 1v

Puolustajat
Antti Uitto
Eetu Heikkinen
Ari Gröndahl
Kai Lehtinen
Joni Haverinen (Kalpa)
Mikael Aaltonen (Tuto)
Simon Nässlin
Tomi Kankaanpää

Hyökkääjät
Markus Piispanen
Mika Kujanpää (liigaoptio 1.5.2013)
Lassi Kokkala (Ilves)
Jarkko Hattunen (Tps)
Samuli Kivimäki (Ilves)
Markus Nässlin
Michal Kristof
Christoffer Seppelin
Joonas Elola

Lähde: Vaasan Sport


Takaisin edelliselle sivulle


Vaasan Sport - logo

Sport - 2012-2013 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


SamuliKivimäki

Samuli Kivimäki

9.8.1988 Vaasa
Tiedot


Sport ja Carl-Johan Lerby ovat purkaneet sopimuksen

Sport ja Carl-Johan Lerby ovat purkaneet sopimuksen

Vaasan Sport ja puolustaja Carl-Johan Lerby, 26, ovat yhteisymmärryksessä purkaneet kautta 2023-2024 käsittäneen pelaajasopimuksen.

Lue lisää
Sportin Simon Hjalmarsson on Liigan lokakuun pelaaja

Sportin Simon Hjalmarsson on Liigan lokakuun pelaaja

Liiga ja Seiko ovat valinneet lokakuun parhaaksi pelaajaksi Sportin laitahyökkääjän Simon Hjalmarssonin.

Lue lisää
Sebastian Stålberg jatkaa Sportissa myös seuraavat kaksi kautta

Sebastian Stålberg jatkaa Sportissa myös seuraavat kaksi kautta

Vaikka kiekkokausi on vasta puolivälissä, on ensi kauden joukkueen kokoaminen myös käynnissä. Yksi iso palanen on selvillä, kun Sport ja ruotsalaishyökkääjä Sebastian Stålberg solmivat kaksi seuraavaa kautta kattavan jatkosopimuksen.

Lue lisää
Risto Dufva jatkaa Sportin peräsimessä myös kaudella 2021-22

Risto Dufva jatkaa Sportin peräsimessä myös kaudella 2021-22

Vaasan Sport ja päävalmentaja Risto Dufva ovat solmineet kautta 2021-22 koskevan jatkosopimuksen.

Lue lisää
Michael Keränen ja Mika Partanen Sportin riveihin

Michael Keränen ja Mika Partanen Sportin riveihin

Sport on viime aikoina taistellut tuloksenteon kanssa ja siihen haetaan muutosta kahden hyökkääjähankinnan muodossa. Uusina pelaajina loppukauden mittaisilla sopimuksilla kotkapaidan päälleen pukevat Michael Keränen ja Mika Partanen.

Lue lisää
Janne Keränen vahvistamaan Sport-hyökkäystä

Janne Keränen vahvistamaan Sport-hyökkäystä

Vaasan Sport saa mieluisan vahvistuksen hyökkäysosastolleen, kun viime kaudella KalPaa edustanut Janne Keränen pukee kotkapaidan ylleen loppukauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää