Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tuomas Vänttinen ja Otto Karvinen Sportiin

Tuomas Vänttinen ja Otto Karvinen Sportiin

 

Vaasan Sportin Liigajoukkueen kokoonpano kasvaa kun seura julkisti tänään kolmen hyökkääjän sopimukset. Hyökkäystä vahvistavat HPK:sta saapuva Tuomas Vänttinen, TPS:stä siirtyvä Otto Karvinen sekä vahvan kauden omissa A-junioreissa pelannut Tommi Tikka. Kaikkien sopimukset ovat kaksivuotisia. Näiden lisäksi seura on kiinnittänyt kaksi nuorta maalivahtilupausta, Leevi Laakson sekä Niklavs Rauzan.

Kolmen hyökkääjän julkistamisen myötä sopimuspelaajien määrä sillä osastolla kasvaa nyt 15 pelaajaan. Uusi kolmikko tuo Vaasaan kokemusta, kovuutta, nuoruuden intoa sekä taitoa.

Tunnetuin näistä on Hämeenlinnan HPK:sta Vaasaan siirtyvä keskushyökkääjä Tuomas Vänttinen. 31-vuotiaalla SaPKo-kasvatilla löytyy yli 550 runkosarjan ottelun kokemus Liigasta ja mies on edustanut HPK:n lisäksi Tapparaa, JYP:iä ja SaiPaa. Kolmen viime kauden aikana Vänttinen on lukeutunut HPK:n luottohyökkääjiin ja mies on todellinen alivoimaspesialisti. Vänttinen pystyy myös kiekolliseen peliin, joten Sportista on varmasti haussa hyökkäävämpi rooli.

Myös Vaasan Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä odottaa Vänttiseltä paljon.

- Vänttisen myötä saamme paljon kokemusta ja johtajuutta joukkueeseen. Hän on myös yksi sarjan parhaista alivoimapelaajista, aloittajista ja kahden suunnan hyökkääjistä. Lisäksi Vänttinen pystyy tekemään tulosta myös hyökkäyspäässä ja on erittäin käyttökelpoinen pelaaja myös ylivoimalla. Erittäin iso palanen ensi kauden joukkuetta.

Turusta Vaasaan saapuu fyysiseen peliin kykenevä hyökkääjä Otto Karvinen, 25. TPS:ssä menneellä kaudella mies pelasi sekä laidassa että keskellä pelaten hyvän tulokaskauden. Vaasassa Karvinen muistetaan poikapainista Mike Brennanin kanssa ja tämä kaksikko myös hallitsi Liigan jäähypörssiä: Karvinen ykkönen 173 minuutilla ja Brennan kakkonen 129 minuutilla. Fyysisen pelaamisen lisäksi Karvinen pystyy myös kiekollisiin ratkaisuihin ja ennakkoluulottomasti tilanteisiin menevä nuorukainen on oiva hankinta alempiin hyökkäysketjuihin.

Karvista kaavaillaan odotettuun rooliin tulevalla kaudella.

- Karvinen on hyvä lisä haalariosastollemme. Hän on kova tekemään töitä ja pystyy myös fyysiseen peliin, sanoo Jämsä.

Viime kaudella vahvasti A-nuorten SM-sarjassa Sportin paidassa pelannut isokokoinen hyökkääjä Tommi Tikka siirtyy kaksivuotisella sopimuksella Liigajoukkueen rinkiin. 19-vuotias HIFK-kasvatti teki 38 peliin A-nuorissa tehot 11+20 ja Tikka pelasi keväällä kahdeksan peliä lainalla Mestiksessä Peliitoissa, jossa meni mukavasti piste per peli –tahtia (4+4). Hyvät otteet avasivat näytön paikan Sportin 2015-16 Liigajoukkueeseen.

Tommi Tikka on hyvä esimerkki A-nuorten tekemästä kovasta työstä.

- Tikka on kehittynyt parissa vuodessa paljon ja näytti loppukaudesta että pystyy pelaamaan miesten pelejä hyvällä tasolla. Omaa potentiaalin kehittyä hyväksi Liigapelaajaksi ja tulee olemaan jo ensi kaudella hyvä haastaja, toteaa Jämsä.

Sport on kiinnittänyt kokoonpanoonsa myös kaksi erittäin lupaavaa nuorta maalivahtia, jotka tulevat ensi kaudella pelaamaan pääasiassa A-nuorten SM-sarjaa. 1998 syntynyt Leevi Laakso on KalPan kasvatti, joka nähtiin jo viime kaudella myös A-nuorten SM-sarjassa muutamassa ottelussa KalPan riveissä. A- ja B-nuorten pelien lisäksi Laakso esiintyi Suomen U17-maajoukkueen riveissä useissa eri maaotteluissa ja turnauksissa. 1999 ikäluokkaan kuuluva latvialaismaalivahti Niklavs Rauza saapuu Sportiin Kouvolan KooKoon B-nuorista,  jossa Rauza kantoi päävastuun joukkueen säilyttäessä paikkansa ikäluokan SM-sarjassa. Rauza kuuluu myös Latvian U16-maajoukkueen vakiokalustoon.

- Näiden nuorten maalivahtien myötä meillä on hyvä kilpailutilanne A- ja B-junioreissa. Siellä on näiden uusien lisäksi Jani Rauhala ja Timmy Melchersson. Kaikki neljä pystyvät ikänsä puolesta pelaamaan sekä A- että B- junioreissa, joten kaikille riittää varmasti hommia vaikka totta kai parhaat pelaavat, päättää Jämsä. 

Lisäksi edustusjoukkueen valmennustiimi saa kaksi uutta valmentajaa. Petri Karjalaisen sopimus saa jatkoa (1+1) ja mukaan valmennustiimiin liittyy Sami Tervonen kaksivuotisella sopimuksella. Maalivahtivalmennuksesta tulee vastaamaan Aki Näykki, hänkin kaksivuotisella sopimuksella. Näykki toimii myös joukkueenjohtajana. Fysiikkavalmentaja Harri Yrttiaho jatkaa lisäksi Sportissa kaksivuotisella sopimuksella.

Sportin tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Vaasan Sport - logo

Sport - 2014-2015 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2014-2015

Ottelut kaudella 2014-2015

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


Otto Karvinen

8.4.1990 Vantaa
Tiedot

Tommi Tikka

28.8.1995 Helsinki
Tiedot

TuomasVänttinen

Tuomas Vänttinen

29.7.1983 Savonlinna
Tiedot


Sport ja Carl-Johan Lerby ovat purkaneet sopimuksen

Sport ja Carl-Johan Lerby ovat purkaneet sopimuksen

Vaasan Sport ja puolustaja Carl-Johan Lerby, 26, ovat yhteisymmärryksessä purkaneet kautta 2023-2024 käsittäneen pelaajasopimuksen.

Lue lisää
Sportin Simon Hjalmarsson on Liigan lokakuun pelaaja

Sportin Simon Hjalmarsson on Liigan lokakuun pelaaja

Liiga ja Seiko ovat valinneet lokakuun parhaaksi pelaajaksi Sportin laitahyökkääjän Simon Hjalmarssonin.

Lue lisää
Sebastian Stålberg jatkaa Sportissa myös seuraavat kaksi kautta

Sebastian Stålberg jatkaa Sportissa myös seuraavat kaksi kautta

Vaikka kiekkokausi on vasta puolivälissä, on ensi kauden joukkueen kokoaminen myös käynnissä. Yksi iso palanen on selvillä, kun Sport ja ruotsalaishyökkääjä Sebastian Stålberg solmivat kaksi seuraavaa kautta kattavan jatkosopimuksen.

Lue lisää
Risto Dufva jatkaa Sportin peräsimessä myös kaudella 2021-22

Risto Dufva jatkaa Sportin peräsimessä myös kaudella 2021-22

Vaasan Sport ja päävalmentaja Risto Dufva ovat solmineet kautta 2021-22 koskevan jatkosopimuksen.

Lue lisää
Michael Keränen ja Mika Partanen Sportin riveihin

Michael Keränen ja Mika Partanen Sportin riveihin

Sport on viime aikoina taistellut tuloksenteon kanssa ja siihen haetaan muutosta kahden hyökkääjähankinnan muodossa. Uusina pelaajina loppukauden mittaisilla sopimuksilla kotkapaidan päälleen pukevat Michael Keränen ja Mika Partanen.

Lue lisää
Janne Keränen vahvistamaan Sport-hyökkäystä

Janne Keränen vahvistamaan Sport-hyökkäystä

Vaasan Sport saa mieluisan vahvistuksen hyökkäysosastolleen, kun viime kaudella KalPaa edustanut Janne Keränen pukee kotkapaidan ylleen loppukauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää