Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Hokki ja Sport aloittavat yhteistyön tulevalla kaudella

Hokki ja Sport aloittavat yhteistyön tulevalla kaudella

Kajaanin Hokki ja Vaasan Sport aloittavat yhteistyön. Sopimus on alkuun yhden kauden mittainen, jonka jälkeen tilannetta katsotaan uudelleen. Joukkueet kohtaavat syksyllä harjoitusottelun merkeissä Kajaanissa.

Seurat ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka mahdollistaa pelaajien vaivattoman siirtymisen seurojen välillä. Kajaanin ja Vaasan välille ei ole kuitenkaan syntymässä jatkuvaa liikennettä.

– Minkäänlaista pelaajarallia seurojen välillä ei ole tulossa, vaan pyrimme pitkäaikaisin lainoihin. Toki elämme tilanteiden mukaan ja millainen tarve molemmilla seuroilla on, Hokin urheilutoimenjohtaja Jukka Niiranen sanoo.

Myös Sportin leirissä yhteistyö otetaan vastaan hymyssä suin.

– Olemme todella tyytyväisiä ja innoissamme nyt alkavasta yhteistyöstä. Löysimme keskusteluissa nopeasti aidon halun yhteistyölle. Tämä tulee olemaan tärkeä väylä meidän nuorille pelaajille, jotka ovat menossa eteenpäin urallaan, Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä kertoo.

– Menemme eteenpäin vuosi kerrallaan, mutta ajatuksena on tehdä yhteistyötä pidempiaikaisesti, hän jatkaa.

Niiranen näkee tärkeimpänä asiana yhteistyössä sen, että Hokista on muutaman vuoden tauon jälkeen tie Liigaan.

– Pelaajaputki on nyt junioreista Liigaan, mikä on elintärkeää, kun haluamme kehittää Hokin urheilutoimintaa ja tulla hyväksi Mestis-seuraksi, Niiranen sanoo.

Sport tulee Kajaaniin leirille syyskuun alussa. Hokki ja Sport pelaavat alustavan suunnitelman mukaan harjoitusottelun Kajaanissa torstaina 3. syyskuuta.

ISO VAIKUTUS MOLEMMIN PUOLIN

Sportin päävalmentaja Risto Dufvalla on kokemusta Mestiksestä, minkä hän näkee yhteistyötä tehdessä etuna.

– Minulla on erittäin hyviä kokemuksia niin Liiga- kuin Mestis-seurojen puolelta yhteistyökuvioista, jotka ovat antaneet molemmin puolin lisäarvoa. Esimerkiksi pelaajat ovat pystyneet motivoitumaan tätä kautta arjessa ja lähtökohtaisesti näen hyvänä asiana nämä yhteistyösopimukset.

– Toiveena on, että yhteistyö on muutakin kuin pelaajien liikuttelua seurojen välillä. Se on se näkyvin puoli, mutta yhteistyö voi sisältää myös paljon muuta esimerkiksi valmennuksen sekä muun toiminnan osalta.

Yhteistyö seurojen välillä syntyi nopealla tahdilla.

– Kävimme asiat läpi ja nopeasti muodostui yhteinen tahtotila yhteistyöhön. Olemme kaikki sen verran kokeneita kiekkomiehiä, että yhteistyö meidän välillämme on selkeää, Niiranen näkee.

HOKIN JOUKKUE RAKENTUU HYVÄÄ TAHTIA

Hokin tulevan kauden joukkueen rakentaminen on jo hyvällä mallilla. Hokilla on tällä hetkellä 18 julkaistua pelaajasopimusta tulevalle kaudelle.

– Tänä kautena pelaajabudjetti on 20-30 prosenttia pienempi kuin edellisenä kautena. Siitä huolimatta olemme saamassa kilpailukykyisen joukkueen, Niiranen uskoo.

Niiranen näkee yhteistyön auttavan Hokkia pelaajamarkkinoissa jo tällä kaudella.

– Välttämättä rahalla emme pysty kilpailemaan pelaajista, mutta tämä yhteistyö Sportin kanssa auttaa meitä pelaajien rekrytoinnissa, hän arvioi.

– Yhteistyö vaikuttaa myös tulevaisuudessa pelaajahankintoihin, kun reitti nuorille pelaajille Liigaan on olemassa. Halukkuutta tänne on varmasti.

Lähde: hokki.fi


Takaisin edelliselle sivulle


Vaasan Sport - logo

Sport - 2018-2019 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2018-2019

Ottelut kaudella 2018-2019

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


RistoDufva

Risto Dufva

Tiedot


Sport ja Carl-Johan Lerby ovat purkaneet sopimuksen

Sport ja Carl-Johan Lerby ovat purkaneet sopimuksen

Vaasan Sport ja puolustaja Carl-Johan Lerby, 26, ovat yhteisymmärryksessä purkaneet kautta 2023-2024 käsittäneen pelaajasopimuksen.

Lue lisää
Sportin Simon Hjalmarsson on Liigan lokakuun pelaaja

Sportin Simon Hjalmarsson on Liigan lokakuun pelaaja

Liiga ja Seiko ovat valinneet lokakuun parhaaksi pelaajaksi Sportin laitahyökkääjän Simon Hjalmarssonin.

Lue lisää
Sebastian Stålberg jatkaa Sportissa myös seuraavat kaksi kautta

Sebastian Stålberg jatkaa Sportissa myös seuraavat kaksi kautta

Vaikka kiekkokausi on vasta puolivälissä, on ensi kauden joukkueen kokoaminen myös käynnissä. Yksi iso palanen on selvillä, kun Sport ja ruotsalaishyökkääjä Sebastian Stålberg solmivat kaksi seuraavaa kautta kattavan jatkosopimuksen.

Lue lisää
Risto Dufva jatkaa Sportin peräsimessä myös kaudella 2021-22

Risto Dufva jatkaa Sportin peräsimessä myös kaudella 2021-22

Vaasan Sport ja päävalmentaja Risto Dufva ovat solmineet kautta 2021-22 koskevan jatkosopimuksen.

Lue lisää
Michael Keränen ja Mika Partanen Sportin riveihin

Michael Keränen ja Mika Partanen Sportin riveihin

Sport on viime aikoina taistellut tuloksenteon kanssa ja siihen haetaan muutosta kahden hyökkääjähankinnan muodossa. Uusina pelaajina loppukauden mittaisilla sopimuksilla kotkapaidan päälleen pukevat Michael Keränen ja Mika Partanen.

Lue lisää
Janne Keränen vahvistamaan Sport-hyökkäystä

Janne Keränen vahvistamaan Sport-hyökkäystä

Vaasan Sport saa mieluisan vahvistuksen hyökkäysosastolleen, kun viime kaudella KalPaa edustanut Janne Keränen pukee kotkapaidan ylleen loppukauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää