Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

VPS sopimuksiin Aleksi Pahkasalon ja Arttu Nuutisen kanssa

VPS sopimuksiin Aleksi Pahkasalon ja Arttu Nuutisen kanssa

Hyökkääjä Aleksi Pahkasalo, 28 vuotta, siirtyy Vaasan Palloseuraan kahden vuoden mittaisella pelaajasopimuksella.

- Kunnia olla täällä. VPS on iso ja perinteikäs seura, ja odotan innolla, että pääsee tammikuussa pelaamaan, Pahkasalo kommentoi. 

Viimeiset kolme vuotta Pahkasalo on pelannut Suomessa Ykkösen tasolla. Kaudet 2018-19 menivät Kotkassa KTP:n riveissä, ja silloin syntyi 52 ottelussa 24 maalia ja 15 maalisyöttöä. Viime kaudeksi Pahkasalo siirtyi KPV:hen, mutta kausi ei Kokkolassa sujunut aivan odotusten mukaan, ja Pahkasalonkin maalimäärä jäi vain kuuteen. 

- Uskon, että Kokkolassa oli aika samanlainen kausi kuin täällä Vaasassa. Meitähän povattiin ihan sarjan ykköseksi, mutta alisuoritettiin yksilöinä, joukkueena, ja kokonaan seurana. Syitä oli monia, mutta varmaan peiliinkatsomisen paikka oli meillä kaikilla. Mutta nyt uudet haasteet ja katseet kohti tulevaisuutta, Pahkasalo kommentoi. 

Pahkasalon tausta on värikäs. Hänen isänsä työskentelee ulkoministeriössä, joten perheen kanssa muuttamisen johdosta Pahkasalokin pelasi nuorena ulkomailla eri akatemiajoukkueissa Puolassa ja Unkarissa. Lisäksi Pahkasalo on opiskellut ja pelannut Yhdysvalloissa. 

Pahkasalo kommentoi parhaan pelipaikkansa olevan omasta mielestään vapaassa roolissa kymppipaikalla, mutta suostuvansa pelaamaan missä tahansa roolissa, mihin VPS:n uusi päävalmentaja Jukka Karjalainen haluaa hänet laittaa. 

- Juteltiin Jukan kanssa tuossa siitä, missä roolissa minusta saataisiin parhaiten tehoja irti, ja päästiin aika hyvään yhteisymmärrykseen. Jukka tuntee minut pelaajana, joten eiköhän se sopiva rooli löydy. Sellainen, jossa ei tulisi vain maaleja, vaan myös maalisyöttöjä. Sekin on iso osa peliäni, Pahkasalo kertoo. 

Myös päävalmentaja Karjalainen on Pahkasalon sopimuksesta hyvin tyytyväinen. 

- Aleksi on osoittanut olevansa äärimmäisen tasokas pelaaja jo useamman kauden ajan tällä tasolla. Hänellä on juuri ne ominaisuudet joita haluamme hyökkäyspeliimme, Karjalainen kommentoi. 

Pahkasalon hankinta sopii paitsi Vepsun pelilliseen, niin myös strategiseen tulevaisuudenkuvaan. Pelaamisen lisäksi hyökkääjä tulee valmentamaan VPS Junioreiden ikäluokassa 2013-14. Päävalmentaja Karjalainen kertoo hankinnan sopivan siksi myös seuran pitkäjänteiseen strategiaan. 

- Kävin pitkän keskustelun Aleksin kanssa, ja hän ilmoitti heti haluavansa olla mukana tässä koko seuran projektissa kokonaisvaltaisesti. Hän halusi pidemmän kuin vuoden sopimuksen ja mahdollisuuden osallistua seuramme juniorivalmennukseen. Hän todella osoitti haluavansa tänne ja että hän haluaa sitoutua tavoitteisiin ja niiden saavuttamiseen. Se teki minuun vaikutuksen, Karjalainen kommentoi. 

Myös pelaaja itse on erittäin tyytyväinen päästessään myös kentän laidalle. 

- Valmennus on aina ollut intohimoni. Osa tätä projektia on edistää VPS:ää seurana myös junnupuolella. Minulla on UEFA B:n valmennuslisenssi, ja yritän päästä A:han. Katsotaan, onko se tänä vai ensi vuonna, mutta joka tapauksessa, odotan innolla, että pääsen tapaamaan ne pikkukaverit siellä ja pääsen heidän kanssaan hommiin. Se on ehkä junioripelaajille tärkein ikäluokka, että saadaan perusta kuntoon ihan nuorimmillekin tulevaisuutta varten, Pahkasalo hymyilee. 

Myös viime kauden Vepsussa palannut Arttu Nuutinen on solminut VPS:n kanssa yhden vuoden mittaisen jatkosopimuksen. 24-vuotias VPS-kasvatti palasi Vepsuun tämän vuoden alussa.

- Tosi hyvät mietteet jatkosopimuksesta. Oma seura, kasvattajaseura ja täällä aina viihtynyt, Nuutinen iloitsee.

Keskikenttäpelaaja Nuutinen pelasi Ykkkösessä isot minuutit, suurimmaksi osaksi kuitenkin paikaten laitapuolustajana.

- Muutos sujui mielestäni ihan hyvin. Kyllä minusta ominaisuuteni sopivat sillekin paikalle, Nuutinen kommentoi. 

Uusi päävalmentaja ei ole Nuutiselle vielä tuttu, mutta hän on nimityksestä joka tapauksessa positiivisin mielin. 

- Olen hänet nopeasti vain meidän infossa nähnyt. Mutta ensivaikutelma oli hyvä, ja tiedän mitkä ovat hänen ja meidän seuran tavoitteet ensi kaudelle. Se on nouseminen liigaan, ja sitä kohti ruvetaan tekemään hommia. Pelataan hyvä Suomen Cup talvella, ja siitä se lähtee, Nuutinen uskoo.

Lähde: vepsu.fi


Takaisin edelliselle sivulle


Vaasan Palloseura - logo

VPS - 2020 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2020

Ottelut kaudella 2020

Seuran tiedot - Seuran kotisivutVaasan Palloseura vapauttaa Janne Lindbergin tehtävästään välittömästi

Vaasan Palloseura vapauttaa Janne Lindbergin tehtävästään välittömästi

Vaasan Palloseura on vapauttanut Janne Lindbergin tehtävästään. Lindbergin tehtävät VPS Oy:ssä ja VPS Junioreissa päättyvät välittömästi.

Lue lisää
VPS sopimukseen Kalle Multasen kanssa

VPS sopimukseen Kalle Multasen kanssa

Vaasan Palloseura ja Kalle Multanen ovat solmineet pelaajasopimuksen. Hyökkääjän sopimus on kaksivuotinen.

Lue lisää
Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Valtakunnallisista jalkapallosarjoista Veikkausliigan ja Kansallisen Liigan kauden 2020 aloitus ja pelitapa ovat olleet selvillä jo jonkin aikaa ja nyt myös Miesten Ykkösen ja Kakkosen sekä Naisten Ykkösen osalta asioissa on päästy ratkaisuun.

Lue lisää
Veikkausliiga 2020 lähestyy päivä päivältä - pelataan muodossa tai toisessa

Veikkausliiga 2020 lähestyy päivä päivältä - pelataan muodossa tai toisessa

Veikkausliigan hallitus kokoontuu nyt viikoittain ja seuraa tiiviisti tilannetta. Veikkausliiga 2020 käynnistyy pian sen jälkeen, kun yleisötapahtumia on jälleen mahdollista järjestää.

Lue lisää
VPS vahvistaa maalivahtiosastoaan - Valeri Voskonian Raitaan

VPS vahvistaa maalivahtiosastoaan - Valeri Voskonian Raitaan

Vaasan Palloseura ja maalivahti Valeri Voskonian ovat solmineet loppukauden kattavan sopimuksen.

Lue lisää
Veikkausliigan seurat sorvasivat jatkosopimuksen puheenjohtajalleen

Veikkausliigan seurat sorvasivat jatkosopimuksen puheenjohtajalleen

Matti Apunen jatkaa Veikkausliigan puheenjohtajana. Päätös asiasta tehtiin keskiviikkona 28. marraskuuta pidetyssä Jalkapalloliiga ry:n vuosikokouksessa.

Lue lisää