Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Risto Dufva jatkaa Sportin peräsimessä myös kaudella 2021-22

Risto Dufva jatkaa Sportin peräsimessä myös kaudella 2021-22

Vaasan Sport ja päävalmentaja Risto Dufva ovat solmineet kautta 2021-22 koskevan jatkosopimuksen. Kesken viime kauden Sportin päävalmentajaksi tullut Risto Dufva ottaa jatkopestin mielellään vastaan.

– Tämä on itselle myös henkilökohtaisella tasolla haaste. Olemme Vaasassa uuden edessä, uudistetun areenan myötä olosuhteet ovat huippuluokkaa niin yleisön, yhteistyökumppanien kuin pelaajien näkökulmasta. Haluamme etsiä ja löytää uusia lähestymiskulmia urheilupuolella ja kehittää omaa toimintaamme. Yhdessä tekemällä ja eteenpäin menemällä pystymme nostamaan vaasalaisen urheilukulttuurin huippu-urheilukulttuuriksi. Se ei ole helppoa ja fakta on se, että meidän pitää pystyä tulevaisuudessa satsaamaan enemmän rahaa joukkueen rakentamiseen. UKK:n sanoin: ”Mikään mikä on helposti saavutettavissa ei ole tavoittelemisen arvoista”, toteaa Risto Dufva.

RD on lähes kaiken urallaan kokenut ja nähnyt valmentaja, mutta kulunut vuosi on ollut kaikin puolin erikoisin.

– Ei ole tällaista retkeä aikaisemmin ollut. Kesä oli koronan ja halliremontin myötä haastava eikä syksy tuonut helpotusta asiaan. Kausi aloitettiin pitkällä ja raskaalla vieraskiertueella, jonka jälkeen pääsimme vihdoin uudelle kotiareenalle. Halu ja tahto voittaa vei pelaamisen puristamisen puolelle ja tulokset eivät olleet toivotunlaiset. Kiekkoon kuuluu tasaiseen tahtiin tulevat koti- ja vieraspelit, jolloin tekemiseen löytyy oikeanlainen rytmi. Meidän ohjelma on ollut ja tulee olemaan haastava ainakin vuoden loppuun asti.

Tuloksenteko on tökkinyt viime peleissä ja Sport reagoi hankkimalla kaksi vahvistusta hyökkäykseen alkuviikosta.

– Michael Keränen ja Mika Partanen ovat tervetullut lisä kokoonpanoomme. Olemme menneet aika tiiviillä nipulla syksyn ja hirveästi mahdollisuuksia kokoonpanomuutoksiin ei ole ollut. Nyt saamme todellista kilpailua kaikille pelipaikoille ja sitä kautta toivottavasti myös heräteltyä alkukaudesta alisuorittaneita, sanoo Dufva.

Vaikka nyt tiedotetaankin ensi kauden jatkosopimuksesta, ovat katseet tiukasti kuluvassa kaudessa.

– Hoidetaan tämä kausi pois, otetaan playoff-paikka ja mennään mahdollisimman pitkälle. Sen jälkeen aloitetaan rakentamaan jatko-osaa tälle tarinalle.

Teemana pysyvyys

Myös Vaasan Sportin toimistolla ollaan samoilla linjoilla RD:n kanssa.

– Tällä ratkaisulla haetaan pysyvyyttä toimintaamme. Sportin hallitus ja johto näkee, että Riston vahva kokemus JYPin nousussa Suomen kärkijoukkueiden joukkoon, ajasta Lukossa ja maajoukkueessa on meille iso voimavara tulevaisuutta rakentaessa. RD on kokenut valmentaja, joka pystyy luomaan menestyvän joukkueen ja halusimme hänen jatkavan työtään Sportin parissa myös ensi kaudella, sanoo Vaasan Sportin toimitusjohtaja Tomas Kurtén.

Sportin tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Vaasan Sport - logo

Sport - 2020-2021 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2020-2021

Ottelut kaudella 2020-2021

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


RistoDufva

Risto Dufva

Tiedot


Sport ja Carl-Johan Lerby ovat purkaneet sopimuksen

Sport ja Carl-Johan Lerby ovat purkaneet sopimuksen

Vaasan Sport ja puolustaja Carl-Johan Lerby, 26, ovat yhteisymmärryksessä purkaneet kautta 2023-2024 käsittäneen pelaajasopimuksen.

Lue lisää
Sportin Simon Hjalmarsson on Liigan lokakuun pelaaja

Sportin Simon Hjalmarsson on Liigan lokakuun pelaaja

Liiga ja Seiko ovat valinneet lokakuun parhaaksi pelaajaksi Sportin laitahyökkääjän Simon Hjalmarssonin.

Lue lisää
Sebastian Stålberg jatkaa Sportissa myös seuraavat kaksi kautta

Sebastian Stålberg jatkaa Sportissa myös seuraavat kaksi kautta

Vaikka kiekkokausi on vasta puolivälissä, on ensi kauden joukkueen kokoaminen myös käynnissä. Yksi iso palanen on selvillä, kun Sport ja ruotsalaishyökkääjä Sebastian Stålberg solmivat kaksi seuraavaa kautta kattavan jatkosopimuksen.

Lue lisää
Michael Keränen ja Mika Partanen Sportin riveihin

Michael Keränen ja Mika Partanen Sportin riveihin

Sport on viime aikoina taistellut tuloksenteon kanssa ja siihen haetaan muutosta kahden hyökkääjähankinnan muodossa. Uusina pelaajina loppukauden mittaisilla sopimuksilla kotkapaidan päälleen pukevat Michael Keränen ja Mika Partanen.

Lue lisää
Janne Keränen vahvistamaan Sport-hyökkäystä

Janne Keränen vahvistamaan Sport-hyökkäystä

Vaasan Sport saa mieluisan vahvistuksen hyökkäysosastolleen, kun viime kaudella KalPaa edustanut Janne Keränen pukee kotkapaidan ylleen loppukauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
Sportin kotiavaus siirtyy

Sportin kotiavaus siirtyy

Sportin kotiavaus siirtyy kaupungin koronatilanteen kiihtymisen vuoksi.

Lue lisää