Saimaa Volley jatkoi voittoputkeaan KoVen kustannuksella

Taistelijaparina ja illan etukäteistähtinä olivat veljekset Seppänen. Robertilla oli allaan erinomainen tv-peli Team Lakkapäätä vastaan. Saimaan valmentajalla Pertti Pyyköllä oli keskisormi edelleen vahvasti teipattuna ja sojotti mukavan pystyssä. Pertti totesi, että hänellä on erityislupa tuomareilta pitää keskisormeaan pystyssä. Illan isäntänä oli SRV ja yleisöä oli ahtautunut Lumoon lauteiden täydeltä – 636 KoVen kannattajaa. KoVe aloitti kuusikolla Laurila, Kankaanpää, Seppänen, Merisaar, Haapasalo, Niemelä ja liberona Kai Liukkonen. Saimaa pelasi pääosin kuusikolla Karjalainen, Seppänen, Sauss, Väisänen, Muukkonen, Georgiev ja liberona Eetu Pennanen.

Ensimmäinen erä

KoVelta vahva erä heti alusta lähtien. Vastaanotto toimi läpi erän ja Petteri Laurila pääsi käyttämään koko hyökkäyskalustoa läpi erän. Kankaanpään Toni teki vahvan paluun. Akseli Laurila-Niemelä toimi hyvin. Haapasalon Tuomas teki vahvan erän kuten Meriskin. Petskulle upea juju ja tilanne KoVelle 19-12. Seppäsen veljesten taistelu taisi ensimmäisessä erässä kääntyä Niken hyväksi. Erä lopulta selvästi KoVelle 25-18 Jussi Niemelän hyökkäyksen päätteeksi.

Toinen erä

Erä alkoi Saimaan hallinnalla. Saimaa johti jo 8-5, mutta KoVe tuli tasoihin 8-8. Saimaan torjunta tehostui toisessa erässä. KoVen aloitussyöttö hiukan takelteli, mutta hyökkäys jatkui terävänä. Toni oli vahva nelospaikalta. Saimaa otti jälleen otteen erän keskivaiheilla ja johti jo 14-11, kun mentiin erän ainoalla tekniselle aikalisälle. Saimaa omilla virheillä päästää KoVen peliin 16-17 ja Pyykkö on pakotettu ottamaan aikalisän. Niemelän Jussi alkaa lämmetä ja erä pysyy tasaisena. Merisaar torjuu erän tasoihin ja Niemelän mälli puhuu erän johtoon 19-18. Saimaan omat virheet lisääntyvät ja KoVe siirtyy johtoon 20-19. Saimaa vaihtaa erän loppuun passariksi Junturan ja hän löytää heti Saimaan hakkurin ja erä kaventuu 21-20. Saimaa ei kuitenkaan anna mitään helpolla ja Georgievin ässä tasoittaa erän 22-22. KoVella eräpallo 24-23, mutta Sauss lyö Junturan tempopassista tiukasti erän tasoihin, mutta Niemelä vie erän jälleen johtoon 25-24 ja torjuu erän KoVelle 26-24.

Kolmas erä

Erä alkoi tasaisissa merkeissä. Saussin nelospaikan lyönnillä Saimaa kavensi 4-3 –tilanteeseen. Meris torjuu upeasti hakkuri Georgievin 5-3 ja Pyykkö vaihtaa tilalle Eetu Häyrisen. Sitten seurasi pari KoVen virhettä, mutta Haapasalo torjuu tilanteeksi 7-6, mutta Merisaar syöttää verkkoon ja tilanne on tasoissa 7-7. Karjalaisen upealla suorituksella Saimaa siirtyy johtoon 10-9 ja Saimaan jatkaessa hallintaansa KoVe ottaa ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 11-9. KoVen aloitussyöttö hiukan yskähteli erän alussa. Saussin jujut purivat ja Saimaa siirtyi jälleen johtoon 10-13. Meris nostaa vielä vastapalloksi ja erän puolivälissä Saimaa oli vahvoilla. Sitten KoVen vahvoilla suorituksilla ja Kankaanpään torjunnalla sekä hyökkäyksellä KoVe tasoittaa 14-14. Seppäsen NIkke tasoittaa 16-16 ja on viemässä veljesten taistelun, mutta samalla Robert lyö nelospaikalta pisteen Saimaalle. Siihen NIkke vastaa hirveällä mällillä 17-17. Haapasalo torjutaan ja Saimaa ottaa pienen johdon 18-20 ja Jokke ottaa toisen aikalisänsä. Loppuerä oli Saimaalta Saussin näytöstä, johon Kankaanpää vastasi 20-21. Sitten syöttämään KoVelta Kuosmanen, joka syötti takaa leveäksi. Häyrinen lyö upeasti Saimaan johtoon 20-23. Erän loppu oli kovaa taistelua. KoVe nousi tilanteesta 20-24 tilanteeseen 23-24 ja Pyykkö oli pakotettu ottamaan aikalisän. Saimaa oli kuitenkin
päättänyt tehdä tästä pelin ja otti erän itselleen 23-25.

Neljäs erä

Erä alkoi Saimaan hallinnassa ja erä oli nopeasti 0-3 Häyrinen tuurasi edelleen Georgieviä. Junturalle tuomittiin kaksoiskosketus ja KoVe oli tasoissa 3-3 ja Toni työntää pallon eturessuun ja tilanteeksi KoVelle 4-3. Tilanteessa 5-3 Saimaa vaihtaa jälleen hakkuriksi Georgievin. Tilanteessa 6-3 Pyykkö nostaa topatun keskisormensa ja pyytää erän ensimmäisen aikalisän. Peli hiukan aaltoilee, mutta KoVe pysyy johdossa 8-6. Saimaa torjuu Niemelän ja kaventaa 8-7 ja Tonin sekä Niemelän lyödessä yli Saimaa siirtyy johtoon 8-9. Tilanteessa 8-10 Toni vaihdetaan Pulkkisen Teppoon. Saimaa terästää edelleen otettaan torjunnassa ja siirtyy johtoon 9-12. Väisänen torjuu toisen kerran peräkkäin Meriksen ja KoVe on neljä pinnaa jäljessä. Väisänen syöttää ässän ja Saimaa oli johdossa 11-16. Väisänen laittaa toisen ässän ja erä on menossa Saimaalle. Haapasalon sormissa pallo pyörii ja Saimaa johtaa jo 11-18. Kurppa korvaa Laurilan ja Kaattari Niemelän. Väisänen syötti upeasti Saimaan 11-19 johtoon. Kurppa piristää KoVen peliä ja peli kaventuu 14-20. Georgiev lyö pallon torjunnan kautta antenniin ja Saimaa johtaa jo 15-21. Robert piristyy erän lopussa ja on kääntämässä veljesten taistoa itselleen. Akseli Juntura Georgiev toimii ja Saimaa johtaa jo 16-23. Georgiev päättää erän upeasti kakkospaikasta 17-25.

Viides erä

Laurila ja Niemelä palaavat KoVen kuusikkoon. Juntura jatkaa Saimaan passarina. Sauss lyö pitkäksi, mutta seuraavassa pallossa Georgiev tasoittaa 1-1. Georgiev lyö seuraavaksi takaa yli ja KoVe johtaa 2-1. Niemelä liekehtii ja ratkaisee korkealta torjunnan käsistä 3-1. Pyykkö vaihtaa Junturan tilalle Karjalaisen. Se auttaa ja Saimaa pääsee hetkeksi peliin, mutta Sauss syöttää yli – 4-2. Kankaanpää lyö nelosesta – 5-3. Georgiev kaventaa 5-4. Toni lyö kuutospaikan hyökkäyksensä yli – 5-5. Sitten Saimaan syöttövirhe ja KoVe johtoon. Niemelän lyö Saimaan torjuntaan – 6-6. Pyykkö liekehtii, kun Seppänen syöttää ässän ja Jokke on pakotettu ottamaan aikalisän tilanteessa 6-7. Saimaa herää taistelemaan ja kun NIkke lyö leveäksi, niin Saimaa johtaa jo 6-8. Saussin lyödessä leveäksi tilanne tasoittuu 8-8. Kaipen taistelusta huolimatta Saimaa siirtyy johtoon 8-9 ja saman tien 8-10. Pulkkinen tulee Tonin tilalle. Sauss liekehtii ja kun KoVen suoritukset pehmenevät, niin Saimaa siirtyy johtoon jo 8-11. Libero Kaipe puolustaa upeasti KoVelle pisteen ja tilanne on 10-11. Georgiev lyö torjunnan käsistä Saimaan 10-12 johtoon. KoVe puolustaa upeasti, mutta Saimaa menee Georgievin lyödessä 10-13 johtoon jonka Niemelä kaventaa kakkospaikalta – 11-13. KoVe torjuu 12-13. Toni torjutaan ja Saimaalle seuraavaksi vastapallo ja erä Saimaalle 12-15. Ottelu Saimaalle erin 3-2.

Lähivakuutuspisteet:
Kolme pistettä: Robert Seppänen , Saimaa Volley Kaksi pistettä: Petteri Laurila, Korson Veto Yksi piste: Kai Liukkonen, Korson Veto
Lehdistötilaisuuden kommentit:

Jouko Lindberg:”Eka erä oli tyylikäs erä. Toisessa erässä annettiin omilla virheillä hetkeksi peli Saimaalle mutta tultiin hyvin takaisin. Saimaa alkoi sitten onnistuminen. Neljännessä erässä toinen leijasyöttäjä veti todella pitkän putken. Viidennessä jatkui vastaanottomme ongelmat. Kiitokset ensimmäisestä pisteestä antoi joukkueen kasanneille ja erityisesti mukaan tulleille Merikselle ja Tonille. Eli oltiin ensimmäistä kertaa liikkeellä tällä kuusikolla.

Pertti Pyykkö: ”KoVe oli kahdessa ensimmäisessä erässä hyvän vastaanoton ansiosta ja Petskun tarjoillessa tosi vahva. Mutta sitten peli kääntyi Saimaalle KoVen vastaanoton heiketässä ja meillä on pirun hyvän joukkuehenki. Se auttaa paljon näissä pitkissä matseissa”.

Robert Seppänen: ”Vähän ylimääräistä latausta oli, kun Niklas oli toisella puolella verkkoa. Ja saa kuittailla ainakin vähän aikaa. Päivällä Nikke tuli jo voitettua pleikkaripeleissä.

Toni Kankaanpää: ”Kiva tulla takaisin ja päästä pelaamaan sekä saada vastuuta. Leijat alkoi meillä vastaanotossa kimpoilemaan. Mutta yksikin piste pikkusen lämmittää. Toni on saanut kutsun maajoukkueleiritykseen.

Petteri Laurila: ”Kiva kun sali oli täynnä väkeä. Kaksi ensimmäistä erää oli mukavaa, mutta kun Saimaa vaikeutti syöttöä niin meidän vastaanotossa tuli vaikeuksia erityisesti hyppyleijoissa.”

Vedon tiedotteesta / UrheiluVantaa

Korson Veto ry - 2011-2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011-2012

Ottelut kaudella 2011-2012

Kehoe ja Burdine tammikuun pelaajat Mestaruusliigassa

Tappiottoman Kokkolan Tiikereiden passari Steven Kehoe ja naistenliigakakkosen HPK:n yleispelaaja Keao Burdine on valittu lentopallon Mestaruusliigan tammikuun Kuukauden pelaajiksi.

Kärkipari vastakkain miesten Suomen Cupissa

Miesten lentopallon Suomen Cupin välieräparien arpa oli oikukas. Se heitti Hämeenlinnassa tapahtuneessa arvonnassa vastakkain liigan kärkikaksikon Kokkolan Tiikerit ja VaLePan.

Esko ja Jokinen marraskuun pelaajat Mestaruusliigassa

Marraskuun pelaajiksi lentopallon Mestaruusliigassa on valittu VaLePan passari Antti Esko ja LP Viestin keskitorjuja Kaisa Jokinen.

Pasi Sydänlammi valittiin Lentopalloliiton puheenjohtajaksi

Lentopalloliiton uudeksi puheenjohtajaksi valittiin sunnuntaina Tampereella yksimielisesti Pasi Sydänlammi Seinäjoelta.

Lentopallo saa upeasti lisää näkyvyyttä MTV:n tarjonnassa

Lentopallo saa lauantaina alkavalla Mestaruusliigan sarjakaudella upeasti lisää näkyvyyttä MTV:n tarjonnassa.

Tiikerit veivät maratonottelun pisteet Kokkolaan

Ensimmäisen erän alku oli tasaista menoa. Korso johti teknisellä aikalisällä 14–13.