Sun Volley kävi tukkimassa Korson Vedon

Pääkaupunkiseudun yleisöä hellittiin jälleen Mestaruusliigan ottelulla. Korson Vedon vieraaksi Lumoon oli saapunut vastustajaksi kahden kauden takainen Suomen mestari, Sun Volley Suomen Oulusta. KoVe lähti peliin kuusikolla Laurila, Kankaanpää, Pulkkinen, Merisaar, Kuosmanen, Niemelä ja liberona Kai Liukkonen. Sun Volley aloitti pelin kuusikolla Parkkisenniemi, Hakala, Savimäki, Hautala, Kangaskokko, Sorvoja ja liberona Juho Rajala. Ottelun isäntä oli Etelä-Suomen Imubetoni Oy. Päätuomarina oli Kenneth Aro ja verkolla Pasi Hakkarainen.

1.erä

Erä alkaa Hautalan ässällä. Niemelä Jussi lyö käsistä 2-2. KoVe ja Laurila torjuu Sorvojan 3-2. Hakalan kuutospaikan iskulla 4-5. Savimäki lyö KoVen torjunnasta, mutta Pulkkinen kaventaa nelospaikasta 5-6. Merisaar syöttää yli 5-7. Pulkkinen kaventaa 6-7. KoVen syöttö takeltelee - 6-8. Niemelä torjutaan nelospaikalta ja Jokke ottaa aikalisän tilanteessa 6-9. Merisaar onnistuu keskeltä ja tilanne 9-11. KoVella erän alkuun jo neljä syöttövirhettä. Mutta ei Sunillakaan syöttö ole vakuuttanut. Niemelä saamassa otetta ja kaventaa tilanteeksi 11-12. Tonilla verkkosyöttö ja Sun ottaa jälleen kahden pisteen johdon. Sun ottaa Niemelän jo toisen kerran kiinni, nyt kakkospaikalta. Tekniselle mennään Sunin johtaessa 11-14. Sun karkaa hyvillä torjunnoilla johtoon ja Seppänenkin pysähtyy Sunin torjuntaan. Jokke ottaa toisen aikalisänsä oululaisten johtaessa 12-18. Tilanteessa 15-21 Kuosmanen vaihtuu Haapasaloon. Sitten KoVen miehet sähläävät ja lahjoittavat pisteen Sunille sen jälkeen Sun päättää taistelupallon 15-23. Merisaar kaventaa ja Piippo tulee Kankaanpään tilalle - 16-23. Sun vie lopulta erän lähes näytöstyyliin, vaikka KoVe erän lopussa rimpuileekin. Sunin valtit olivat vahva torjunta, johon KoVe löi liian monta hyökkäystä. KoVe teki pari alokasmaista virhettä ja aloitussyöttö takelteli läpi erän. Erä päättyy Hakalan jujuun - 18-25.

2 .erä

Seppänen ja Haapasalo tulivat Pulkkisen ja Kuosmasen tilalle toiseen erään. Hakala aloittaa nelospaikan viistolla 0-1. Haapasalo kaventaa 1-1. Seppänen syöttää yli ja Sun johtoon 1-2. KoVe alussa kuitenkin johtoon ja Kankaanpään torjunnalla jo 5-3. Hakala on edelleen tehokas nelospaikalla - 5-4. Toni jatkaa vahvasti nelospaikalta 6-4. Sun tehostaa torjuntaansa ja torjuu Seppäsen - 6-6. Hakala lyö jälleen nelosesta torjunnan käsistä ylös ja Sun tasoittaa 7-7. Niemelän jujulla KoVe johtoon 8-7. Seppäsen erän toinen aloitussyöttövirhe 9-9.. Hakalakin syöttää yli 10-9.Parkkisenniemi hapuilee ja Sorvoja antenniin. Kurttila ottaa aikalisän 11-9 tilanteessa. Laurila löytää tempopasseillaan Niemelän ja Kankaanpää lyö vastapallon - 13-10. Hautala junttaa kuitenkin pallon vahvasti, Sun kaventaa 13-11. Savimäki lyö KoVen kolmen miehen torjunnasta pallon ulos. Sitten Niemelä torjutaan varpaille ja tilanne tasan 13-13. Hautalan Tuomas kurittaa entisiä joukkuetovereitaan ja Sun menee tekniselle johdossa 13-14. KoVen aloitussyöttövirheiden jatkuessa Sun johtaa 15-18. Teppo saa kuitenkin otteen ja tilanne kaventuu 17-18. Kokenut Hakala lyö komeasti ulos Niemelän käsistä - 17-19. Haapasalo kaventaa - 18-19. Teppo vetää komean ässän. Tilanne tasan 19-19. Sami Kurttilakin lämpenee tuomarin tuomiosta, mutta KoVe johtoon 20-19. Niemelä torjuu Sorvojan komeasti ja tilanne jo 21-19. Kurttila ottaa aikalisän. Hakala painaa pallon ja kaventaa sekä torjunta ottaa Niemelän - 21-21. Kaattari tulee Niemelän tilalle. Sitten Kaattari otetaan kiinni - 21-22. Joken toinen aikalisä. Toni käsistä kelloon - 22-22. Savimäki mojauttaa kovan mällin - 22-23 ja Soares torjuu Tonin 22-24. Kaattari pois ja Niemelä tilalle. Toni lyö yli ja Sun vie erän 22-25. Sun Volleylle torjunnat kahden erän jälkeen 11-3. Kahden erän jälkeen KoVen paras pistemies Niemelä 9/+4 ja Sunilla Savimäki 12/+7. KoVella kone takkuaa ja toinen erä oli jo tulossa tilanteessa 21-19, mutta niin vain kahden vuoden takainen Suomen mestari väänsi erän itselleen.

3. erä

Yleisöä oli paikalla 436 ympäri tämän rakkaan pääkaupunkiseudun. Soares jatkoi Sorvojan tuuraamista ja aloitti kolmannen erän Sunin kuusikossa. Sun aloitti toisen erän vahvasti ja kovalla puolustuksella ja kahdella KoVen hyökkäysvirheellä siirtyi jo 0-3 johtoon. Kangaskokon vasuri puhuu keskeltä - 2-4. Haapasalon lyödessä rättiin tilalle tulee Kuosmanen. Niemelä lyö käsistä ulos - 3-5. Kuosmanen lyö tyhjältä - 4-5. Niemelä lyö käsistä ja tilanne tasan. KoVen hyvillä suorituksilla Sami Kurttila on pakotettu ottamaan aikalisä tilanteessa 7-5. Sun aloitti erän vahvasti ja kovalla puolustuksella ja kahdella KoVen hyökkäysvirheellä siirtyi jo 0-3 johtoon. Kangaskokon vasuri puhuu keskeltä - 2-4. Haapasalon lyödessä rättiin tilalle tulee Kuosmanen. Niemelä lyö käsistä ulos - 3-5. Kuosmanen lyö tyhjältä - 4-5. Niemelä lyö käsistä ja tilanne tasan. Kangaskokon syötöllä Sun ottaa neljän pisteen etumatkan, mutta tekniselle mennään Sunin johtaessa 12-14. Seppänen vaihtuu Pulkkiseen. Teppo on liekeissä ja KoVe kaventaa 14-15. Kangaskokon vasuri puhuu ja Sun johtoon 14-16, vaikka KoVe puolustaa hyvin. Kuosmanen on myös löytänyt vireen ja kaventaa 15-16 ja sitten Niemelä lyö KoVen tasoihin Soareksen käsistä. Hakkarainen tuomitsee Kankaanpäälle verkkovirheen ja Sun johtoon 18-19. Soares lyö rättiin ja KoVella tuplavaihto tilanteessa 19-19. Savimäen komea rulla ja Sun jälleen tasoihin. Toni lyö torjuntaan kakkospaikalta ja Jokke on pakoitettu ottamaan aikalisän tilanteessa 20-21. KoVen peli ei meinaa millään loksahtaa paikoilleen. Kaattari lyö nelospaikalta torjuntaan ja Sun on karkaamassa erävoittoon tilanteessa 20-22. Erän loppu on kovaa taistelua ja Laurilta torjuu Hakalan ja tilanne 22-23. Parkkisenniemi heittää nopean passin ja Hakala päättää - tilanne 22-24. Soares päättää erän ja Sun vie tärkeät kolme pistettä Ouluun auringon paistaessa oululaisten kunniaksi. Sun Volley voitti upeasti torjunnat 14-5 ja siinä yksi ottelun ratkaisu. Lisäksi Sun vaimensi hyvin ja vie terän Koven hyökkäyksistä.

1 piste Kai Liukkonen, KoVe

Ottelun isäntä Etelä-Suomen Imubetoni palkitsi parhaan pelaajan palkinnolla Sunista Joni Savimäki ja KoVesta Kai Liukkonen. Teppo Pulkkinen palkitsi taisteluparinsa Anssi Hakalan

Lehdistötilaisuuden kommentit:
Sami Kurttila, Sun Volley
Kausi on alkanut tiiviillä tahdilla. 3-0 vierasvoitto on upea saavutus. Tuomas Hautalaa Sami kehui ensimmäisestä liigapelistä. Hakkurin paikalla on hyvä kilpailu joukkueen sisällä. Kolmas erä oli vuoristorataa.

Anssi Hakala, Sun Volley
"Hyvä esitys meiltä. Hyvä ilme säilyi koko ajan. Kaverilla peli ei pysynyt paketissa. "

Jouko Lindberg, Korson Veto
"Järkyttävän pehmeää pelaamista. Epätoivoinen peli teholukuja tarkastellessa. Uskomaton määrä osin epätoivoisia hyökkäyksiä päin torjuntaa. Meillä ei ollut helppoa, koska Sun vaimensi upeasti koko ajan. Syöttövirheitä teki molemmat yllättävän paljon. Kaikkien pelaajien vastaanottohyökkäys oli tänään huonoa. On vain jaksettava jatkossa jauhaa meidän perusjuttuja. "

Kai Liukkonen, Korson Veto
"Nousujohteisella kaudella palattiin maan pinnalle. Täysin käsittämätön kärsimysnäytelmä tarjottiin kotiyleisölle. Kaikki näytti hyvältä vielä keskiviikon pelin jälkeen. Taistelupallot hävittiin kaikki ja suuri tunnustus Sunille hyvästä puolustuspelistä."

Vedon tiedotteesta / UrheiluVantaa

Korson Veto ry - 2011-2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011-2012

Ottelut kaudella 2011-2012

Kehoe ja Burdine tammikuun pelaajat Mestaruusliigassa

Tappiottoman Kokkolan Tiikereiden passari Steven Kehoe ja naistenliigakakkosen HPK:n yleispelaaja Keao Burdine on valittu lentopallon Mestaruusliigan tammikuun Kuukauden pelaajiksi.

Kärkipari vastakkain miesten Suomen Cupissa

Miesten lentopallon Suomen Cupin välieräparien arpa oli oikukas. Se heitti Hämeenlinnassa tapahtuneessa arvonnassa vastakkain liigan kärkikaksikon Kokkolan Tiikerit ja VaLePan.

Esko ja Jokinen marraskuun pelaajat Mestaruusliigassa

Marraskuun pelaajiksi lentopallon Mestaruusliigassa on valittu VaLePan passari Antti Esko ja LP Viestin keskitorjuja Kaisa Jokinen.

Pasi Sydänlammi valittiin Lentopalloliiton puheenjohtajaksi

Lentopalloliiton uudeksi puheenjohtajaksi valittiin sunnuntaina Tampereella yksimielisesti Pasi Sydänlammi Seinäjoelta.

Lentopallo saa upeasti lisää näkyvyyttä MTV:n tarjonnassa

Lentopallo saa lauantaina alkavalla Mestaruusliigan sarjakaudella upeasti lisää näkyvyyttä MTV:n tarjonnassa.

Tiikerit veivät maratonottelun pisteet Kokkolaan

Ensimmäisen erän alku oli tasaista menoa. Korso johti teknisellä aikalisällä 14–13.