Isku Volley torjui ja puolusti Vedon kumoon reilussa tunnissa

Korson Vedon vieraaksi juhlistamaan Vedon lentopalloilun superviikonloppua oli saapunut Vantaan Korson Lumoon Isku Volley. Isku Volley on sarjassa toisena ja tältä kaudella saavutuksena on jo Suomen Cupin voitto. Korson ylpeydellä pisteitä on yhdeksäntoista ja alla tappio Muuramen saunottajista, Muuramen Lentopallosta.  Isku Volley voitti syyskauden kohtaamisen Pyynikin pyhätössä 3-1.   KoVe lähti peliin kuusikolla Laurila, Pulkkinen, Kankaanpää, Kuosmanen, Haapasalo, Kaattari ja liberona Kai Liukkonen.   Isku Volley aloitti pelin kuusikolla Kehoe, Tihinen, Heikkilä,  Sinkkonen,  Kruuda, Kauppinen ja liberona Tommi Roininen.
Päätuomarina oli Pasi Hakkarainen ja verkolla Esa Virta. Yleisöä oli sunnuntain iltapäivän päätteeksi tullut Lumon lauteille 350 katsojaa.

1.erä

Otteluisäntänä oli Ramirent.  Iskulta oli poissa riveistä hakkuri Martell ja yleispelaaja Oskar Muurinen. Veto aloitti erän pirteästi ja johti sitä 3-1. Molemmilla joukkueilla oli hiukan oudot hakkurit, Kaattari ja Kauppinen. Hyvällä vaimentavalla torjuntapelillä ja kenttäpuolustuksella Veto johti jo 5-2.  Tihisen epäonnistuessa aloitussyötössään ja Haapasalon torjuessa Kauppisen Veto johti 7-3. Iskun haparoidessa aloitussyötössään Veto siirtyi johtoon 8-5. Kankaanpää onnistui hyvin nelospaikalla ja Veto johti jo 10-5. Kankaanpään torjuessa komeasti Tihisen kuutospaikan korsolaiset johtivat 11-6. Kaattari torjutaan kahdesti ja Jokke vaihtaa Niemelän hakkurin paikalle. Tilanne 11-9. Tilanteessa 11-10 Lindberg ottaa ensimmäisen aikalisänsä. Kun Niemelä torjutaan kakkospaikalla,  niin tilanne on tasan. Vedon 14-13 mennään tekniselle aikalisälle. Veto on aloittanut pirteästi ja alun onnistujia ovat niin Kankaanpään Toni kuin Pulkkisen Teppo.

Isku siirtyy johtoon Kankaanpään haroessa kuutospaikan hyökkäyksen verkkoon. Heikkilän Teppo onnistuu erässä ensimmäisen kerran hyökkäyksessä ja sen jälkeen Iskun syöttövirhe ja erä on jälleen tasoissa.  Haapasalon syöttövuorolla Veto hiipii 18-16 johtoon ja Heinon Jussi ottaa Iskun ensimmäisen aikalisän.  Niemelän upeasta hihapassista Toni päättää Vedolle jo 19-16. Niemelän onnistuessa Veto johtaa 20-17 ja Kuokan torjuessa Sinkkosen upeasti, niin Heinon Jussi ottaa toisen aikalisänsä tilanteessa 21-17. Kauppisen jujulla Isku kaventaa. Iskun torjuessa Kankaanpään tilanne kaventuu entisestään ja kun Tihinen lyö torjunnan käsistä ulos, niin Jokke vaihtaa tilanteessa 21-20 Pulkkisen tilalle Seppäsen. Sitten Sinkkonen torjuu Kankaanpää ja tilanne tasan. Lindberg ottaa toisen aikalisänsä.

Sinkkosen ässällä Isku johtoon 22-23. Sitten Tihinen jujuttaa helposti ja Iskulle ensimmäinen eräpallo. Sinkkosen vaikealla syötöllä Vedon vastaanotto haparoi ja erä Iskulle luvuin 22-25. Vedon hyvä ote vaihtui erän lopussa vastaanoton haparointiin. Iskulla erän sankareita olivat Heikkilä, Sinkkonen ja Tihinen.

2.erä

Kuokan torjuessa Kruudan vastapallolyönnin Veto johtaa 2-0. Tihinen lyö upeasti  Vedon torjunnan käsien kautta Iskun tasoihin 2-2. Kauppinen puolestaan tasoittaa Vedon käsien kautta 3-3. Tihinen tasoittaa kuutospaikalta 4-4.  Pulkkinen jujuttaa upeasti Sinkkosen käsistä 5-4. Kehoe ruokkii hyvin Sinkkosta, 5-5. Iskun torjuessa Pulkkisen , Isku johtoon 5-6.  Seppänen vaihtuu Pulkkiseen ja Veto kaventaa 6-7. Seppänen sytyttää Vedon upealla jujullaan, 7-7.  Iskun kolmen miehen komealla torjunnalla Kankaanpää otetaan nelospaikalla kiinni ja kun Niemelä lyö yli, niin Isku johtaa jo 7-10. Lindberg ottaa ensimmäisen aikalisänsä.

Kankaanpään tilalle vaihtuu Piippo ja Sinkkosen syöttäessä verkkoon tilanne on 9-12. Kehoe jatkoi Iskun kapellimestarina vakuuttavasti niin passarina kuin torjujana, mutta Kuosmanen onnistuu kuitenkin keskeltä, 10-13. Toni tulee takaisin Piipon tilalle ja syöttää yli. Tekniselle mennään tilanteessa 10-14.

Isku meinaa jo nykäistä, mutta Seppäsen lyönnillä kavennetaan vielä tilanteeksi 12-16. Kehoe jujuttaa Vedon kenttään ja Lindberg ottaa jo toisen aikalisänsä tilanteessa 12-18. Vedon ote on pitkin toista erää kadonnut ja Isku on puolestaan päässyt hyvin peliin kiinni. Pulkkinen vaihdetaan tilanteessa 12-19 Seppäsen tilalle. Sitten Iskun torjuntamuuri ottaa Pulkkisen kiinni, 12-20. Kankaanpää hyökkää kuutospaikalta leveäksi ja Vedon virheillä Isku hiipii jo 12-21 johtoon.
Tihinen puolestaan onnistuu kuutospaikalta ja Isku johtoon 13-22. Heikkilä syöttää ässän ja eräpallo tilanteessa 13-24. Niemelä torjutaan Tihisen toimesta ja erä Iskulle 14-25. Isku sai monta pistettä Vedon virheillä. Iskun torjunta oli toisessa erässä rautaa ja Vedon yleispelaajat pehmenivät Iskun käsimuuriin.  Tässä vaiheessa Isku johtaa torjuntoja 12-4 ja ottelua erin 0-2.

3. erä

Kaksi ensimmäistä erää olivat hiukan virkamiespalloilua ja Vedon menettäessä ensimmäisen erän niin toinen valui täysin käsistä omilla haparoivilla suorituksilla. Isku sai taasen varman pelinsä käyntiin ja näytti erän alussa, että kyseessä on yksi tämän kauden mestarisuosikeista.  Iskun torjuntaan päättyy ensimmäisen erän ensimmäinen ja toinenkin hyökkäys ja sitten Sinkkoselta ässä, 0-3.  Pallo ei tunnu erän alussa pyörivän Vedolle ja Kankaanpään Toni vaihdetaan Pulkkiseen tilanteessa 0-4.  Haapasalo kaventaa keskeltä 2-4. Niemelä lyö seuraavan pallon kenttään, 3-4.  Kehoen syöttäessä pitkäksi tilanne on 4-5. Haapasalon lyödessä Kruudan käsistä ulos ollaan tasoissa. Tihisen suksilyönnillä Veto siirtyy johtoon 5-6.  Tihinen syöttää verkkoon ja tilanne tasan 7-7. Haapasalo jatkaa hyviä hyökkäyksiään ja Veto johtoon 9-8.  Heikkilän Teppo jatkaa hyviä hyökkäyksiään nelospaikalta ja tilanne edelleen tasan 10-10. Sitten Heikkilän ässäputki  ja Tihisen lyödessä Vedon torjunnasta ulos Isku on jo 10-13 johdossa.  Tekniselle mennään Seppäsen verkkosyötön jälkeen tilanteessa 11-14.

Sinkkonen aloittaa ässällä ja Pulkkinen vaihtuu Kankaanpäähän, 12-15.  Niemelän antennilyönnin jälkeen Isku johtaa jo 12-17. Sitten Kruuda torjuu Haapasalon. Vedolta keskiviivan rajarikko ja Lindberg ottaa aikalisän tilanteessa 12-19. Laurilan jujun jälkeen tilanne 15-20. Seppänen otetaan nelospaikalta kiinni kolmen torjunnalla. Kruudan verkkosyötön jälkeen tilanne on 16-21. Seppänen pitää nelospaikan onnistumisellaan Vedon vielä pelissä 17-22. Tihinen vie Iskun jo lähelle erä- ja ottelupallo, 17-23. Heikkilä syöttää pitkäksi, 18-23. Silpo onnistuu hakkurina, 18-24. Kankaanpää kaventaa vielä, 19-24. Hakkuri Silpo päättää erän 19-25 ja ottelu komeasti Iskulle 0-3. Iskulle ottelussa torjunnat 16-4 ja ässät 7-0.  Suorastaan tyrmäysvoitto.

Ottelun parhaat pistemiehet:
Tuomas Tihinen 14/+4, Sinkkonen 13/+9,  Isku Volley
Toni Kankaanpää 9/-6, Haapasalo 6/+5, Niemelä 6/+2 , Korson Veto

Lehdistötilaisuuden kommentit:
Tommi Roininen,  Isku Volley

” Olisi ollut haluja pelata vielä lisää, kun peli nyt kulki niin hyvin. Tilastojen valossa taisi olla kauden paras pelini. Nyt kyllä nautin joka hetkestä ja olemme saaneet puolustuspelin hyvään ojennukseen. Maajoukkue on toki edelleen mielessäni, mutta pitäis olla aika guru, jos sinne haluu päästä. Olen tällä hetkellä viidennen luokan opettajana ja kun perheessä on kaksi lasta, niin ei tule vapaa-ajanvietossa ongelmia”.

Tuomas Haapasalo, Korson Veto

”Pelin alku tuntu meillä ihan ok:lta. Mutta Iskulle kaikki kunnia.  Pelasivat todella hyvän torjunta- ja puolustuspelin, johon me ei löydetty lääkkeitä. Pallo tuli liian usein meidän omille varpaille”.

Jouko Lindberg, Korson Veto

”Ilmeisesti yksi kauden heikommista peleistämme.  Meidän hyökkäykset päättyivät roskapallojen jälkeen Iskun torjunnasta varpaille, kun taas Isku löi onnistuneesti meidän torjunnastamme ulos.  Nyt pitää löytää Hurrikaani- ja VaLePa –peleihin taas haastava ja taisteleva ilme.”

Vedon tiedotteesta / UrheiluVantaa

Korson Veto ry - 2011-2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011-2012

Ottelut kaudella 2011-2012

Kehoe ja Burdine tammikuun pelaajat Mestaruusliigassa

Tappiottoman Kokkolan Tiikereiden passari Steven Kehoe ja naistenliigakakkosen HPK:n yleispelaaja Keao Burdine on valittu lentopallon Mestaruusliigan tammikuun Kuukauden pelaajiksi.

Kärkipari vastakkain miesten Suomen Cupissa

Miesten lentopallon Suomen Cupin välieräparien arpa oli oikukas. Se heitti Hämeenlinnassa tapahtuneessa arvonnassa vastakkain liigan kärkikaksikon Kokkolan Tiikerit ja VaLePan.

Esko ja Jokinen marraskuun pelaajat Mestaruusliigassa

Marraskuun pelaajiksi lentopallon Mestaruusliigassa on valittu VaLePan passari Antti Esko ja LP Viestin keskitorjuja Kaisa Jokinen.

Pasi Sydänlammi valittiin Lentopalloliiton puheenjohtajaksi

Lentopalloliiton uudeksi puheenjohtajaksi valittiin sunnuntaina Tampereella yksimielisesti Pasi Sydänlammi Seinäjoelta.

Lentopallo saa upeasti lisää näkyvyyttä MTV:n tarjonnassa

Lentopallo saa lauantaina alkavalla Mestaruusliigan sarjakaudella upeasti lisää näkyvyyttä MTV:n tarjonnassa.

Tiikerit veivät maratonottelun pisteet Kokkolaan

Ensimmäisen erän alku oli tasaista menoa. Korso johti teknisellä aikalisällä 14–13.