Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomen kumparelaskijoille kaksi mitalia lisää nuorten MM-kisoista

 
Suomen kumparelaskijoille kaksi mitalia lisää nuorten MM-kisoista

Suomalaisten eilen alkanut mitaliputki sai sunnuntaina jatkoa freestylehiihdon nuorten MM-kisoissa Jyväskylässä. Dramaattisten vaiheiden jälkeen Jussi Penttala otti hopeaa ja Isabella Cedercreutz pronssia parikumpareissa Laajavuoressa.

Puolivälierässä näytti siltä, että Penttalan peli oli pelattu. Penttalalle kävi hieman samoin kuin eilen: suksi napsahti poikki, ja hän joutui vetämään sivuun kaaduttuaan ylähypyn alastulossa.

Tällä kertaa onni oli kuitenkin suomalaisen puolella. Vastassa olleen Yohann Seigneurin todettiin ylittäneen keskiviivan, minkä vuoksi ranskalainen hylättiin. Näin Penttala eteni välierään, jonka hän voitti vakuuttavasti Kanadan Hugo Blanchetten kaaduttua.

– Oli hieno fiilis koko päivän. Sain hyviä laskuja alle, vaikka puolivälierässä kaatuminen jäikin hieman harmittamaan, kertasi Penttala tunnelmiaan.

Finaalissa Penttalan ja Yhdysvaltain Bryan Zemban välisestä kohtaamisesta tuli todella tiukka. Zemba oli lopulta täpärästi parempi napaten MM-tittelin pistein 18–17. Pronssia saalisti Ruotsin Jens Lauritz.

– Luotin itseeni ja omaan suoritukseeni. Nautin joka hetkestä ja pidin hauskaa, kertoi häkeltynyt Zemba.

Eilen maailmanmestaruuden voittanut Ville Miettunen putosi tänään loppukilpailun ensimmäisellä kierroksella. Saman kohtalon koki Veli-Valtteri Vanhala. Lassi Mustonen puolestaan ei päässyt jatkoon aamupäivän karsinnasta.

Naisten kilpailussa Isabella Cedercreutz oli mainiossa vireessä koko päivän, vaikka hän hävisikin välieränsä Venäjän Marika Pertakhiyaa vastaan. Suomalaisen ei tarvinnut enää kisata pronssista, sillä Tšekin Tereza Vaculikova ei kyennyt loukkaantumisen takia osallistumaan pikkufinaaliin.

– En tosiaan ajatellut aamulla, että näin tulisi tapahtumaan. Olen sanaton mutta totta kai onnellinen, Cedercreutz iloitsi.

Marika Pertakhiya voitti naisten mestaruuden kukistamalla finaalissa Norjan Emilie Noel Amundsenin. Pisteet menivät venäläisen eduksi 20–15.

Suomi oli päättyneiden nuorten MM-kisojen paras maa. Tästä osoituksena FIS:n edustajat luovuttivat isännille Marc Hodler -palkinnon.

Freestylen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle



Ville Miettunen

Tiedot

Jussi Penttala

Tiedot