Indians Spagettimaljaan

Kouvola Indians selvitti toisen kerran peräkkäin itsensä I-divisioonan loppuotteluun Spagettimaljaan. Indians oli tappiolla puoliajalla 14-6, mutta nousi toisella puoliajalla Tatu Niemen maalilla ja Lucas Coxin lisäpisteillä 14-14 tasoihin. Hyökkäyskilpailussa Tatu Niemi tasoitti Indiansin vuorolla tilanteeksi 20-20 ja epäonnistunut lisäpistepotku vaihtui Niclas Carpelanin heittopeliksi Coxille ja Indians pääsi tuulettamaan loppuottelupaikkaa.

Indians siirtyi ensimmäisen hyökkäysvuoron päätteeksi 0-6 johtoon Jussi Kähösen maalilla. Indiansilla oli paikkoja viedä peli selvästi haltuunsa mutta juoksupeli alkoi takkuamaan ja Bears pääsi kuin varkain puoliajalle 14-6 johtoasemassa. Toiselle puoliajalle Indians selkeytti juoksupeliään ja tasoitti viimeisellä neljänneksellä.

Varsinaisen peliajan lopussa Bears pääsi 3 jaardin päähän maalista, mutta Mikko Lautamatti teki syötönkatkon ja Bears hyökkäys tyrehtyi siihen. Indians ei onnistunut kuluttamaan pelikellosta aikaa pois ja epäonnistuneen lentopotkun jälkeen Bears pääsi vielä yrittämään kenttämaalia aivan ottelun lopussa. Kenttämaalin blokkasi kuitenkin Niclas Carpelan ja näin peli eteni hyökkäyskilpailuun.

Indiansin tärkein pelaaja Tatu Niemi kommentoi peliä tuoreeltaan: ”Aivan upea fiilis. Taistelimme joukkueena koko pelin, tasaisia suorituksia kaikilta. Puolustus nousi isoon rooliin ottelun lopussa”.

Pelinrakentaja Jukka Lautamatti oli mielissään voitosta: ”Meillä oli mahtava flow läpi ottelun, emme missään vaiheessa epäilleet etteikö matsi käänny meille. Upea voitto upealle joukkueelle, vielä on yksi peli edessä.”

Päävalmentaja Ilpo Temonen: ” Koko joukkueelta loistava tason nosto puoliajalla. Muutama muutos puolustukseen. Ja hyökkäykseltä varsin kypsää pelaamista.”

Apuvalmentaja Ari Suomalainen:” Joukkueessa tehdyt pienet muutokset puoliajalla ja kova asenne olivat tae voitolle. Joukkueesta löytyy voittamisen kulttuuria ja itseluottamuksen taso riittävällä tasolla tiukkojen otteluiden kääntämiseen omaksi eduksi.”

Apuvalmentaja Mika Kauhanen: ”Meidän salama-alun jälkeen Pori kulki hetken yössä, mutta sai juonesta kiinni. Kolmas ja neljäs neljännes olivat puolin ja toisin hyvää fudista. Joukkue joka halusi enemmän eli me voitti ottelun.”

Indiansin tiedotteesta / UrheiluSuomi.com

Kouvola Indians - logo

Indians - 2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012

Ottelut kaudella 2012

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Amerikkalaisen jalkapallon kotimainen pääsarja Vaahteraliiga näkyy Nelonen Prolla myös kaudella 2015.

URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga näkyy URHOtv:llä myös tulevalla kaudella.

Indians solmi pelaajasopimuksia

Kovaliikkeinen Columbus Givens johtaa Indiansin hyökkäystä Vaahteraliigassa. Givens pelasi pelinrakentajana High Schoolissa mutta siirrettiin laitahyökkääjäksi Collegessa.