Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Arvoituksellinen Kiina lentismiesten avaushaasteena

 
Arvoituksellinen Kiina lentismiesten avaushaasteena

Maailmanliigan reilun viikon kuluttua aloittava miesten lentopallomaajoukkue on mielenkiintoisen haasteen edessä jo tulevana viikonloppuna. Argentiinalaisen Daniel Castellanin valmentama joukkue kohtaa arvoituksellisen Kiinan Tampereella ja Helsingissä.

Suomi kohtaa Kiinan lauantaina Tampeereen Hakametsän jäähallissa kello 18.30 ja sunnuntaina Pasilan Urheiluhallissa kello 15.00.

Kiina kiertää pelaamassa maaotteluita Euroopassa saapuen Suomeen Hollannista ja jatkaen matkaansa Puolaan.

- Kiina on erittäin mielenkiintoinen vastustaja pelintyylinsäkin takia.Joukkue pelaa nopeaa peliä, joka perustuu teknisyyteen. Pelitapa on melko  samalainen kuin tulevilla maailmanliigan vastustajillamme Argentiinalla ja Portugalilla, toteaa maajoukkueen päävalmentaja Daniel Castellani.

Eemi Tervaportin jatkaessa pelejään vielä Ranskassa ja Mikko Eskon toipuessa sormivammastaan Suomen passarikaksikon tulevat muodostamaan Jani Sippola ja ryhmän ulkopuolelta leirivahvuudessa oleva Joni Markkula. Pelivastuu lienee Sippolalla.

- Hienoa saada ensimmäinen maaottelu tilille. Pääsin jo viime kesänä näkemään touhua aitiopaikalta Venäjän ja USA:n matkoilla. Totta kai hieman jännittää, mutta hyvä päästä pelaamaan ensimmäinen peli ilman suurempaa menestyspainetta. Pari viikkoa on Kuortaneen leirillä mennyt hyvin, joten lähden luottavaisena pelaamaan jos käsky kentälle tulee, 21-vuotias Sippola toteaa.

Ensimmäiset kohtaamiset 18 vuoteen

Suomi on kohdannut aiemmin Kiinan yhdeksän kertaa voittojen ollessa kiinalaisille 8-1. Viimeksi joukkueet kohtasivat maailmanliigassa 1993, jolloin Kiina voitti kolmasti 3-0 ja kerran 3-1. MM-lopputurnauksessa 1982 Kiina voitti Suomen 3-0.

Kiinan 15 pelaajan ryhmästä yhdeksän oli mukana joukkueen maailmanliigavahvuudessa viime kesänä. Joukkue jäi suureksi pettymyksekseen lohkonsa viimeiseksi voitettuaan vain yhden pelin. Lohko oli toki todella kova, kun siinä olivat mukana Italia, Serbia ja Ranska.

Joukkueen tähtiin kuuluvat 21-vuotias hakkuri Chen Ping ja passari Jiao Shuai. Mielenkiintoinen kasvo on myös peräti 210-senttinen 21-vuotias keskitorjuja Hongmin Bian.

Joukkue on melko nuori, sillä kymmenen miehistä on alle 23-vuotiaita.

Suomen maailmanliigan avausryhmä julki torstaina

Suomi pelaa lauantaina Tampereella 16 pelaajan kokoonpanolla, mutta sunnuntaina Helsingissä mukana on enää ne 12 pelaajaa jotka matkaavat maailmanliigan otteluihin Portugaliin ja Serbiaan. Joukkue julkaistaan torstaina maajoukkueen lehistöpäivän yhteydessä.

Suomi aloittaa maailmanliigan ensi viikon lauantaina Portugalia vastaan Povoa de Varzimissa. Joukkueet kohtaavat myös sunnuntaina. Seuraavana viikonvaihteena on liuvassa ottelut Serbiaa vastaan Belgradissa.

Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle