Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kolme suomalaisjoukkuetta PM-kisojen finaaliin

 
Kolme suomalaisjoukkuetta PM-kisojen finaaliin

Suomen juniorimaajoukkueet kantoivat lauantaina sinivalkoisia värejä ylpeydellä Solnassa järjestettävissä PM-kisoissa voittaen päivän kaikki neljä otteluaan. Sunnuntaisiin PM-kisafinaaleihin ylsivät suomalaisjoukkueista 16-vuotiaat pojat, 18-vuotiaat tytöt sekä 16-vuotiaat tytöt.

Alle 16-vuotiaiden poikien maajoukkue vastasi päivän maukkaimmasta voitosta päihittämällä Ruotsin erinomaisen toisen puoliajan jälkeen selvin lukemin 85-66 (39-35). Ruotsi onnistui aiheuttamaan hyökkäyspelillään Suomi-pojille päänvaivaa avausjaksolla, mutta Suomi alkoi dominoida ottelua puolustuspäässä toisesta jaksosta alkaen ja räjäytti pankin kolmannella jaksolla takomalla 28 pistettä ruotsalaispuolustuksen edestä.

- Maajoukkuetoiminta on lähtökohtaisesti mukavaa, koska se antaa pelaajillemme mahdollisuuden kohdata pelaajia erilaisista maista, jotka pelaavat hyvin erilaista koripalloa. Kuitenkin aina ihan oma asiansa on Ruotsi-pelit, joihin pelaajia ei tarvitse koskaan erikseen motivoida, rummutti 16-vuotiaiden poikien päävalmentaja Jyri Lohikoski.

- Tänään emme tehneet mitään ihmeellistä, vaan vedimme omalla pelitavalla alusta loppuun ja noudatimme omia sääntöjämme. Pelaajat nauttivat pelaamisesta ja finaalipaikasta.

Ruotsin kaadossa Suomen tähdistön muodostivat pitkän kaartin miehet Emir Sulejmanovic (18/9), Oskar Michelsen (18/0) ja Anton Odabasi (15/10). Suomi kohtaa 16-vuotiaiden poikien finaalissa sunnuntaina Islannin.

18-vuotiaiden poikien PM-turnaus päättyi voittoon

PM-kisojen kolme ensimmäistä päivää tappioihin päättänyt Suomen alle 18-vuotiaiden poikien maajoukkue sai viimein "kuparisen rikki" vuodelta 2011 linkoamalla lauantaina Islannin nurin kori-iloittelussa lukemin 81-96 (49-42).

Islanti johti ottelua tauolla vielä seitsemällä pisteellä, mutta kolmannella jaksolla Suomi sai rivinsä ojennukseen ja viimeisteli sekä kaukaa että lähietäisyyksiltä hyvillä heittoprosenteilla koreja. Päätösjakso oli pelkkä muodollisuus.

- Toteutimme ensimmäisen kerran tämän turnauksen aikana täydet 40 minuuttia pelitaktiikkaamme. Puolustimme hyvällä intensiteetillä, pidimme tempoa yllä ja saimme vielä pelattua hyökkäyspäässä pallon sisään, mikä on A-divisioonaa pelaavalle joukkueelle elinehto, 18-vuotiaiden poikien valmentaja Pieti Poikola arvioi.

- Olemme sekä hyökkäys- että puolustuspeliltämme kaukana tavoitteestamme, mutta tämän tempon ja intensiteetin ylläpitäminen on ensimmäinen vaihe jatkon kannalta. Tästä on hyvä lähteä kehittämään joukkueen peliä jatkossa, Poikola jatkoi.

Suomen terävimmän kärjen Islantia vastaan muodostivat Joonas Cavén (26/4/3 riistoa), Ilari Seppälä (19/3/3 riistoa), Tommi Huolila (12/7), Daniel Dolenc (11/7/4 blokkia) ja Niko Mattila (9/1/4 syöttöä). Suomi jäi 18-vuotiaiden poikien sarjassa viimeiseksi voitostaan huolimatta.

18-vuotiaat tytöt iloittelivat Norjan nurin

Suomen alle 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue selvisi lauantain ottelustaan muitta mutkitta. Selkeänä altavastaajana otteluun lähtenyt Norja ei pystynyt haastamaan suomalaisia missään vaiheessa, vaan hävisi ottelun murskalukemin 45-89 (23-59).

Päävalmentaja Anton Mirolybov jakoi peliminuutteja tasaisesti koko ryhmälleen, ja kaikki kentälle päässeet pelaajat kiittivät valmentajaa luottamuksesta. Suomi onnistui lisäämään johtoaan ottelun jokaisella jaksolla.

- Tultiin hyvällä sykkeellä, pidettiin peli-ilme yllä ja juostiin hyvin kenttää. Ihan perusasioilla voitettiin, mitään poppakonsteja ei tarvittu, arvioi Mirolybov.

Suomen tehokkain oli sentteri Annika Holopainen (22/13/3 syöttöä), jota tahdittivat Emmi Leino (14/4) ja Noora Korhonen (13/5).

18-vuotiaiden tyttöjen sunnuntaisessa kisafinaalissa kohtaavat Suomi ja Ruotsi.

Myös 16-vuotiaat tytöt PM-kisafinaaliin

Myös 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue lunasti paikkansa PM-kisafinaalissa päihittämällä lauantaina Islannin lukemin 84-70 (42-31). Voitoton Islanti aiheutti Suomelle rutkasti päänvaivaa ottelussa, mutta Suomi vei ottelun toisen ja kolmannen jakson yhteensä 40-23, joiden jälkeen päätösjakso oli vain muodollisuus.

- Odotetun vaikea peli. Tiesimme, että Islanti ei ole voittanut yhtään matsia ja heiltä loppuu pelit tänään, ja että he tekevät kaikkensa voittaakseen edes yhden pelin. Meillä ei ollut tänään kaikki pelissä, mutta onneksi meiltä löytyi Anniina Äijäsen (15/11) ja Anni Jämsän (14/4) kaltaisia ryhdikkäitä pelaajia, jotka pystyivät säilyttämään oman tasonsa ja nostamaan muitakin peliin mukaan, arvioi ottelua 16-vuotiaiden tyttöjen päävalmentaja Harri Jokela.

Suomi voitti PM-alkulohkon neljästä ottelustaan kolme. Suomen ainoa tappio tuli suurella piste-erolla Ruotsia vastaan, joka asettuu sunnuntaina uudelleen Suomen tielle finaalin merkeissä.

- Meidän on tehtävä valtavasti duunia, että korvien väli pysyy mukana. Jos pelaamme samanlaisella peli-ilmeellä kuin perjantaina, pelaamme Ruotsia vastaan voitosta ja voitamme, mutta tämänpäiväisen kaltaisella suorituksella se tulee olemaan todella vaikeaa. Tarkoitus on, että emme mene finaaliin vain pelaamaan hyvää peliä, vaan menemme voittamaan, Jokela lupaa.

Koripalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle