Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Vuosi kisoihin - 20 suomalaista saavuttanut EM-rajan

Veikkausvinkit

 

Vuosi kisoihin - 20 suomalaista saavuttanut EM-rajan


Yleisurheilun Euroopan mestaruuskilpailut käynnistyvät Helsingissä tasan vuoden kuluttua. Euroopan mestaruuksista kamppaillaan Olympiastadionilla viiden päivän ajan 27.6. - 1.7.2012. Kisoihin odotetaan 50 osallistujamaata, 1 600 joukkueiden jäsentä, 160 000 katsojaa, 1 000 vapaaehtoistyöntekijää ja 1000 median edustajaa. Kyse on siis yhdestä kaikkien aikojen suurimmista urheilutapahtumista Suomessa.

EM-kilpailujen pääsihteeri Esa Honkalehto kertoo, että tapahtuman järjestelyt ovat hyvin aikataulussaan.

- Suunnitteluvaiheesta ollaan vähitellen siirtymässä operatiivisen toteutuksen vaiheeseen, ja kisoja rakennetaan kiihtyvällä vauhdilla kohti ensi kesää. Syyskuussa järjestettävä Suomi-Ruotsi -maaottelu toimii EM-kilpailujen testitapahtumana ja antaa meille tärkeää väliaikatietoa järjestelyjen etenemisestä. Tällä hetkellä olemme kuitenkin täysin aikataulussa ja tietyiltä osin jopa siitä edellä, Honkalehto kiteyttää.

Myös suomalaiset urheilijat ovat aloittaneet napakasti EM-valmistelunsa. Jo 20 suomalaista on saavuttanut Euroopan Yleisurheiluliiton asettaman tulosrajan 14 eri lajissa. EM-joukkueeseen valitaan kuhunkin lajiin korkeintaan kolme urheilijaa, jotka ovat 1.1.2011-17.6.2012 välisenä aikana saavuttaneet Euroopan liiton asettaman tulosrajan. Lajeihin, joissa ei ole yhtään tulosrajan saavuttanutta, voidaan valita yksi urheilija, joka on 1.1.2011-17.6.2012 saavuttanut Suomen Urheiluliiton asettaman tulosrajan.

- Rakennamme kotikisoihin vahvan ja iskukykyisen joukkueen, jonka valmiutta hiotaan huippuunsa syksyllä julkaistavan valmennuksen tehostamisohjelman avulla. Uskon, että Suomen joukkueen koko kasvaa jopa 70 urheilijaan, kertoo SUL:n huippu-urheilujohtaja Jarmo Mäkelä.

Myös kisoihin mielivän yleisön kannattaa olla hereillä jo tänä kesänä. Helsingin EM-kisojen lipunmyynti alkaa 7.8. ja Olympiastadionin pienestä koosta johtuen lippuja on saatavilla rajoitetusti.

- Väliaikaisrakentaminen, median työskentelytilat ja TV-kameroiden paikat vievät runsaasti tilaa, mutta pyrimme saamaan jokaiseen kilpailusessioon noin 30 000 lippua myyntiin. Parhaille paikoille mielivien kannattaa olla liikkeellä heti lipunmyynnin käynnistyessä, Esa Honkalehto sanoo.

Suomen Urheiluliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle