Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kansainvälinen salibandyliitto allekirjoitti Brightonin julistuksen

 

Kansainvälinen salibandyliitto allekirjoitti Brightonin julistuksen


Kansainvälinen Salibandyliitto (IFF) allekirjoitti kansainvälisen naisliikuntaverkoston (IWG, International Working Group on Women and Sport) Brightonin julistuksen Helsingissä 13.7.2011.
 
Brightonin julistus hyväksyttiin ensimmäisessä maailman naisliikuntakonferenssissa Brightonissa vuonna 1994. Kansainvälinen Salibandyliitto on 257:s julistuksen allekirjoittaja. Allekirjoittajat sitoutuvat tukemaan sellaisen urheilukulttuurin kehitystä, joka mahdollistaa ja arvostaa tyttöjen ja naisten täyttä osallistumista liikuntaan ja urheiluun sen kaikilla osa-alueilla ja tasoilla.
Brightonin julistus luettavista täältä:
http://www.iwg-gti.org/conference-legacies/brighton-1994/
Brightonin konferenssissa perustettiin myös kansainvälinen naisliikuntaverkosto IWG, jonka puheenjohtajuus on Suomessa 2010-2014.
 
Kansainvälisen salibandyliiton puolesta Brightonin julistuksen allekirjoittivat liiton puheenjohtaja Tomas Eriksson sekä liiton pääsihteeri John Liljelund. IFF:n puheenjohtaja Tomas Eriksson pitää ensisijaisen tärkeänä, että naisten asemaa urheilussa parannetaan, sillä huippu-urheilun kaupallistuminen, siirtää mediaalista painopistettä yhä pienempään määrään lajeja, jossa naisten osuus yhä vain pienenee.
 
Kansainvälinen salibandyliitto on käynnistänyt projektin, joka tähtää naissalibandy toiminnan kehittämiseen IFF:n jäsenmaissa:
- Verrattain uutena lajina, joka juuri on saanut Kansainvälisen Olympiakomitean täysjäsenyyden, tasa-arvon vaaliminen on erityisen tärkeä, sillä se on yksi lajin kasvun edellytyksistä. Useissa IFF:n jäsenmaissa on toteutettu erilaisia kansallisia naissalibandyprojekteja, joiden kokemusten perusteella IFF tasa-arvo työryhmä tulee rakentamaan käytännön malleja nais- ja tyttösalibandyn levittämiselle niin olemassa olevissa jäsenmaihin, kuin kokonaan uusiin maihin, toteaa IFF:n suomalainen pääsihteeri John Liljelund.
 
IWG:n puheenjohtaja Raija Mattila pitää erityisen tärkeänä sitä, että kansainväliset lajiliitot liittyvät Brightonin julistuksen allekirjoittajiin ja aktiivisesti kehittävät omaa toimintaansa julistuksen periaatteita omaan toimintaansa sopeuttaen. Tämä on erityisen tärkeätä siksi, että kansainvälisillä liitoilla on merkittävä mahdollisuus vaikuttaa omien jäsenjärjestöjensä toimintaan ja tässä tapauksessa tyttöjen ja naisten mahdollisuuksien kehittämiseen salibandyssä. Salibandy on lähtökohtaisesti laji, joka sopii yhtä hyvin tytöille ja pojille sekä naisille ja miehille. Se voi olla hyvä esimerkki kaikille lajeille tasa-arvoisen liikuntapolitiikan toteuttajana.
 
Suomen Salibandyliitto on hakenut naisten salibandyn MM-kisoja Suomeen vuodelle 2015. Päätös tehdään IFF:n hallituksen toimesta tämän vuoden joulukuussa St. Gallenissa, Sveitsissä naisten MM-kisojen yhteydessä. Toinen kisojen hakijamaa on Saksa.

Salibandyliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle