Portugali hyydytti 20-vuotiaat miehet

Suomen alle 20-vuotiaiden miesten voittokulku B-divisioonan EM-kisoissa päättyi lauantaina, kun lohkon viimeisestä jatkopaikasta kisaava Portugali haki sinivalkoisista 50–57 (24–18)-voiton. Suomi dominoi ottelun ensimmäistä kymmenminuuttista, mutta hyytyi toisesta jaksosta alkaen Portugalin puolustukseen.

EM-kisojen kaksi ensimmäistä ottelua voittanut Suomi aloitti ottelun räjähtävästi siirtymällä neljässä minuutissa 13-2-johtoon. Portugali sai tahmean alun jälkeen heittonsa kulkemaan, mutta ensimmäisen kymmenminuuttisen jälkeen Suomi johti vielä mukavasti 22–11.

Toisella jaksolla Suomen hyökkäys kuitenkin hyytyi täysin Portugalin fyysisen, aggressiivisen miespuolustuksen kynsissä. Suomi sai toisen jakson aikana aikaiseksi vain kaksi pistettä. Kolmannella jaksolla joukkueet etenivät kori korilta, mutta päätösjaksolla Portugali kiskaisi eron seitsemään pisteeseen ja keskittyi jakson lopun ajan pitämään Suomen tarpeeksi kaukana.

– Ottelun alussa olimme selkeästi aggressiivisempi joukkue, mutta hyvän alun jälkeen meillä ei ollut vastausta Portugalin äärimmäisen kovalle miespuolustukselle. Saimme toisella jaksolla aikaiseksi vain kaksi pistettä, ja toisella puoliajalla puolivapaatkaan heitot eivät enää uponneet, harmitteli 20-vuotiaiden miesten apuvalmentaja Joonas Iisalo.

Suomen riveistä tasolleen nousi Carl Lindbom (18/13).

Suomi kohtaa myöhään sunnuntai-iltana Tshekin, joka johtaa lohkoa voitettuaan kaikki kolme otteluaan. Portugali ja Suomi ovat voittaneet kumpikin kaksi ottelua ja hävinneet yhden.

– Homma on edelleen omissa käsissä, eli kun voitamme Tshekin ja Luxemburgin, olemme varmasti jatkossa riippumatta muiden matsien lopputuloksista. Vaikka tämä tappio harmittaa, nostamme päät pystyyn ja haemme voittoa huomenna, Iisalo summasi.